Eredivisie
10/05/20212 reacties

VVV Venlo krijgt een laatste kans in uitwedstrijd tegen Ajax

VVV Venlo krijgt een laatste kans in uitwedstrijd tegen Ajax
Aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen VVV Venlo. Met nog twee Eredivisie-wedstrijden zijn er nog zes punten te halen en die heeft VVV Venlo hard nodig om niet te degraderen. Dit seizoen kreeg VVV van Ajax de meeste klappen in eigen Stadion de Koel, maar zijn de Ajacieden dit keer goedmoediger? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl voor de hoogste odds.

Erik ten Hag: “Ajax wil altijd winnen, ook van VVV”

Ajax speelde afgelopen zondag de Klassieker tegen Feyenoord en won met 0-3 in De Kuip te Rotterdam. Nu hebben de Ajacieden donderdag nog een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo op de rol staan en wordt dit Eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen Vitesse afgesloten. De landskampioen hoeft de wedstrijden niet te winnen, maar coach Erik ten Hag verwacht dat donderdag wel als VVV op bezoek komt. “Wij zijn Ajax en willen alles winnen. Dat blijft zo tot het einde van dit seizoen, dus ook tegen VVV”, blijft trainer Ten Hag ook over de laatste speelronden zeggen.

“VVV heeft ook goede resultaten laten zien”

VVV heeft al lang niet meer gewonnen, maar dat wil volgens trainer Ten Hag niet zeggen, dat de ploeg in Amsterdam geen punt kan halen. “Ze hebben al laten zien in deze competitie dat ze tot goede resultaten in staat zijn. Als je niet vanaf het begin scherp bent kan het altijd moeilijk worden”, aldus Ten Hag behoedzaam.

Jos Luhukay: “Minimaal punt halen tegen Ajax”

VVV Venlo gaat waarschijnlijk met lood in de schoenen naar Amsterdam. In Venlo werd het eerder dit seizoen immers nog 0-13! De ploeg van trainer Jos Luhukay staat momenteel op een degradatieplaats en moet minstens één ploeg voorbij om rechtstreekse degradatie te ontlopen. “Het ziet er naar uit dat wij tegen Ajax een punt zullen moeten behalen”, zegt trainer Luhukay na de wedstrijd van afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (3-3).

“Het onmogelijke waarmaken”

De trainer had gehoopt tegen RKC een buffer te kunnen opbouwen zodat de wedstrijd in Amsterdam minder zwaar zou hoeven te worden. “We hadden die drie punten verschrikkelijk hard nodig. Zolang we in leven zijn, moeten we er alles voor doen om het onmogelijke waar te maken”, zo besluit de trainer van VVV.

Statistieken

Ajax is al ruim een week kampioen en hoeft de wedstrijden niet meer te winnen. Voor VVV Venlo is dat wel anders. De ploeg staat op de zeventiende plek met 23 punten. ADO Den Haag sluit het rijtje op de achttiende plek met 22 punten. Voor beide betekent dit degradatie naar de Keuken Kampioendivisie. FC Emmen is met  punten de nummer zestien in het rijtje en krijgt zoals het er nu voorstaat nog een kans in de nacompetitie.

Head 2 Head

De laatste keer dat Ajax thuis tegen VVV speelde, was op 2 februari 2019. De Ajacieden wisten toen voor eigen publiek met 6-0 te winnen van VVV. Ook de legendarisch uitwedstrijd van dit seizoen in Venlo zal elke Ajacied zich nog herinneren. Ajax won vorig jaar oktober met 0-13 in Stadion de Koel. Het wordt donderdag dus echt een ontmoeting tussen Reus Goliath en Klein Duimpje. Eén verschil: VVV heeft wel de topscoorder in de Eredivisie in huis: Giorgos Giakoumakis.

Huidige vorm Ajax

De Amsterdamse ploeg laat elke wedstrijd zien in topvorm te zijn. Afgelopen weekend won Ajax met 0-3 de Klassieker in Rotterdam tegen Feyenoord. De Feyenoorders gaven twee doelpunten cadeau waardoor het voor de Ajacieden snel gefikst was. De duels voor de Klassieker werd ook simpel gewonnen: tegen AZ 2-0 en FC Emmen 4-0.

Huidige vorm VVV Venlo

Na maandenlang te hebben verloren, wist de ploeg van trainer Luhukay afgelopen weekend een punt te behalen tegen RKC Waalwijk. In Stadion De Koel werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen de Waalwijkers. De laatste Eredivisiewedstrijd waarin VVV punten scoorde, was op 24 januari in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het werd toen zelfs 4-1 voor de Limburgse formatie.

Lappenmand

Ajax-trainer Ten Hag heeft met Nicolás Tagliafico en Daley Blind twee verdedigers minder ter beschikken tegen VVV. Tagliafico is er om onbekende reden niet bij en Blind herstelt nog altijd van een gescheurde enkelbandblessure.VVV komt met een volledig fitte selectie naar Amsterdam. Naast Giorgos Giakoumakis en ook Simon Janssen weer hersteld van een blessure.

Prognose

Wij gaan in onze prognose mee met de bookmakers: winst voor Ajax. De druk bij de Ajacieden is er helemaal af, maar bewust verliezen van VVV is voor de Amsterdammers geen optie. Onze wedtip is 4-0 voor Ajax. Er wordt volgens ons dus weer behoorlijk aangevallen in de Johan Cruijff Arena. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde pre-odds in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen AFC Ajax – VVV Venlo

De hoogste odds van de thuiswedstrijd van Ajax staan in het 1X2 spelsysteem genoteerd bij winst van VVV Venlo. Mochten de Limburgers stunten in de Johan Cruijff Arena, dan wordt jouw inleg hierop x 19.50 keer meer waard.Een gelijkspel in Amsterdam is x 8.75 keer je speelbedrag waard. Gaat Ajax ook deze wedstrijd winnen? Dan staat er voor elke speler die dit vooraf voorspelde x 1.09 keer je inleg voor je gereed.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – VVV Venlo wordt gespeeld op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Komt VVV uit de gevarenzone door te stunten bij Ajax? Of geven de Ajacieden VVV de genadeklap en keert de Limburgse ploeg met lege handen terug? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers