Eredivisie
11/05/20213 reacties

Wat wordt PSV tegen PEC Zwolle? Bookmakers kiezen voor thuisploeg!

Wat wordt PSV tegen PEC Zwolle? Bookmakers kiezen voor thuisploeg!
Op Hemelvaartsdag komen de Eredivisieclubs in actie voor de één na laatste wedstrijd van dit seizoen. Voor PSV betekent dit een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Eindhovense ploeg heeft elke punt nodig om voor komend seizoen Champions League te mogen spelen. PEC staat veilig in de middenmoot, maar wil het wispelturige seizoen op zijn best afsluiten. Welke ploeg wint donderdag in het Philips Stadion? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

Roger Schmidt: “Focus op PEC Zwolle voor vasthouden tweede plek”

PSV heeft met de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en uit tegen FC Utrecht nog twee wedstrijden te gaan om de tweede plek in de Eredivisie te verdedigen. PSV-trainer Roger Schmidt wil dan ook niets liever dan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen winnen. “Wij willen volgend seizoen Champions League spelen, maar daarvoor moeten we winnen. We hebben op dit moment de beste positie van de teams die strijden om de tweede plek. We focussen ons op de eerstvolgende wedstrijd en dat is PEC Zwolle”, zegt de trainer van de Eindhovense ploeg.

“Onze taak is duidelijk: winnen!”

Afgelopen weekend werd de Brabantse derby tegen Willem II in Tilburg gewonnen met 0-2 en dat zegt volgens Schmidt dat zijn team ook vol aan de bak moet tegen PEC Zwolle. “De wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Utrecht gaan ook lastig worden. We hebben een paar dagen om ons goed voor te bereiden op de laatste twee duels. Dit worden voor ons de belangrijkste weken van dit seizoen”, zo besluit trainer Schmidt.

Bert Konterman: “PEC is echt niet kansloos tegen PSV”

PEC Zwolle sluit het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Een wedstrijd die theoretische gezien gemakkelijker gewonnen kan worden, maar PEC Zwolle-trainer Bert Konterman ziet ook kansen voor zijn team tegen PSV in Eindhoven. “Waarom zouden we tegen PSV niks geks kunnen doen? Dit seizoen steekt alleen Ajax er ver boven uit. Tegen de rest zijn we echt niet kansloos”, zo blikt de PEC-trainer naar het uitduel tegen de Eindhovense ploeg.

“Mooie kans om ons te laten zien”

Met 35 punten en de dertiende plek hoeft PEC Zwolle zich geen zorgen meer te maken om degradatie of nacompetitie. De trainer vindt dan ook dat zijn team vooral moet genieten van het bezoek aan Eindhoven. “In de Eredivisie is de stelregel: bij 34 punten ben je veilig. Voor de spelers is deze trip naar Eindhoven natuurlijk een mooie kans om zich te laten zien”, besluit trainer Konterman zijn vooruitblik op de 33e speelronde.

Statistieken

PSV Eindhoven staat op de tweede plaats van de Eredivisie dat toegang geeft tot de kwalificaties voor de Champions League. De Eindhovenaren worden op de hielen gezeten door AZ Alkmaar. De ploeg uit de Kaasstad staat op de derde plek met 67 punten.PEC Zwolle staat op plek dertien van de Nederlandse competitie. Met 35 punten zijn de Zwollenaren veilig. Ze kunnen dus onbevangen naar het Philips stadion afreizen.

Head 2 Head

PSV had de afgelopen seizoenen weinig moeite met winnen van PEC in het Philips Stadion. De Eindhovenaren wonnen de laatste thuiswedstrijd met 4-1 van de Zwollenaren. Een seizoen eerder werd het ook al 4-0 voor PSV. De laatste keer dat PEC met drie punten naar huis terugkeerden, was op 18 januari 2013. Het werd toen 1-3. Eind dat jaar werd het nog eens 1-1 in het Eindhovense stadion.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV speelde in speelronde 32 de Brabantse derby tegen Willem II. De ploeg van Schmidt won in Tilburg met 0-2. Vorige week liet PSV nog punten liggen tegen SC Heerenveen. In eigen huis kwam het niet verder dan 2-2 tegen de ploeg uit Friesland. Een week eerder werd de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nipt gewonnen met 1-0.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle verloor afgelopen weekend in eigen huis met 0-1 van degradatieploeg ADO Den Haag. Ook de uitwedstrijd tegen Vitesse werd begin deze maand met 2-1 verloren. Eind april wist de ploeg van coach Konterman nog te winnen met 0-2 van SC Heerenveen en werd ook FC Twente met 1-0 in Zwolle verslagen.

Lappenmand

De blessurelijst bij PSV is lang. Met Mohamed Ihattaren (ziek), Timo Baumgartl (knieblessure), Erick Gutiererz (blessure), Ryan Thomas (enkeblessure), Mauro Junior (knieblessure), Richard Ledezma (gescheurde kruisband) en Maximiliano Romero (geopereerd aan de knie) heeft trainer Schmidt heel wat spelers in de lappenmand.PEC Zwolle-trainer Konterman heeft met Bram van Polen, Nigel Bertrams, Mike van Duinen, Sam Kersten, Eliano Reijnders, Thomas Buitink, Immanuel Pherai (allen blessure), Virgil Misidjan (gezondheidsproblemen) en Sai van Wermeskerken (knieblessure) negen spelers minder ter beschikking.

Prognose

PSV won in het verleden vaak van PEC Zwolle in het Philips Stadion. Ook voor deze wedstrijd verwachten wij een Eindhovense zege. Onze wedtip is 2-0 voor PSV. Denk jij met jouw voorspelling ook een beloning te kunnen scoren? Check dan alvast onderstaand odds-overzicht voor de gemiddelde quoteringen van de bookmakers.

Quoteringen PSV Eindhoven – PEC Zwolle

De bookmakers keren de hoogste odds uit als PEC Zwolle in Eindhoven wint. Gemiddeld kun je x 13.75 keer je inleg terugverwachten als de ploeg van trainer Konterman wint.Voorspel jij een gelijkspel bij de bookies? Gemiddeld keert Koning TOTO x 6.95 keer je inleg uit als het een gelijkspel wordt in Eindhoven. Een overwinning van PEC Zwolle staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.16 keer je speelbedrag ingedeeld.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – PEC Zwolle wordt gespeeld op donderdag (Hemelvaartsdag) 13 mei om 14:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Denk jij dat PSV wint, of neemt PEC drie punten mee naar de Overijsselse hoofdstad? Wat je voorspelling ook is, speel vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers