Eredivisie
18/03/20213 reacties

Wedden op Eredivisie weekendkraker AZ Alkmaar - PSV Eindhoven

Wedden op Eredivisie weekendkraker AZ Alkmaar - PSV Eindhoven
In de Eredivisie strijden AZ Alkmaar en PSV Eindhoven aanstaande zondag om de beste plek in de competitie. Ajax Amsterdam loopt als koploper steeds verder uit op de rest en de titelstrijd lijkt voor een groot deel beslist te zijn. De Eindhovenaren staan op de tweede plek en AZ is de nummer drie in het rijtje. Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

Pascal Jansen: “We willen PSV pakken”

“AZ Alkmaar krijgt zondag in eigen AFAS Stadion de kans om het aantal behaalde punten met PSV gelijk te trekken. De Alkmaarders strijden met PSV en Vitesse om de tweede plek en AZ-trainer Pascal Jansen wil zijn doel niet laten lopen. “We willen zondag in eigen stadion PSV pakken. We moeten ervoor zorgen dat duel met PSV niet voor niets is geweest. Dit is onze kans”, stelt Jansen vast.

“We gaan uit van eigen kracht”

Afgelopen weekend won AZ in Alkmaar van FC Twente met 4-1 en dat geeft vertrouwen voor het duel tegen de nummer twee van de competitie. “We weten wat we inhoudelijk kunnen brengen, technisch en tactisch gezien. Ook fysiek staan we er goed op, maar de mentale component is het allerbelangrijkst. Wij zijn goed voorbereid en gaan wij sowieso uit van eigen kracht”, aldus de oefenmeester van de Alkmaarders.

Roger Schmidt: “Statistiek moet er tegen AZ aan”

Ook PSV-trainer Roger Schmidt zien de belangen van de wedstrijd in Alkmaar. Al was de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Feyenoord (1-1) de vijftiende keer op rij dat er niet gewonnen werd van Ajax, Feyenoord of AZ. “Die statistiek moet er zondag tegen AZ aan. Ik verwacht een goede wedstrijd”, zegt de PSV-trainer in zijn vooruitblik op de clubwebsite.

“AZ heeft voorin veel individuele kwaliteit”

De laatste topper van dit seizoen voor PSV wordt volgens trainer Schmidt geen gemakkelijke. “AZ heeft voorin veel individuele kwaliteit. Het is zeker niet makkelijk om tegen ze te spelen. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord kunnen we goed gebruiken en analyseren wat we goed hebben gedaan en wat we tegen AZ beter moeten doen. Dat is een uitdaging voor ons”, besluit de Duitse trainer van de Eindhovense ploeg.

Statistieken

Met 63 punten is Ajax Amsterdam lastig bij te benen voor de Nederlandse teams. PSV komt nog het dichts in de buurt met 55 punten. De ploeg van trainer Schmidt staat tweede, maar heeft al een speelronde meer gespeeld dan de Ajacieden.AZ is de nummer drie in de tabel. De Alkmaarders hebben 52 punten en kunnen met winst op PSV zondag op gelijke hoogte komen met de Eindhovenaren.

Head 2 Head

De laatste keer dat PSV op bezoek was in Alkmaar was op 12 mei 2019. AZ wist toen met 1-0 te winnen van de Brabanders. Een jaar eerder was PSV met 2-3 nog te sterk voor de ploeg uit de Kaasstad. De laatste keer dat het nog een gelijkspel werd, was op 2 mei 2010. Het werd toen 1-1 in het AFAS Stadion.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ was vier duels ongeslagen toen het naar Vitesse in Arnhem trok. In de Gelredome bleek de huidige nummer vier van de competitie met 2-1 net iets te sterk te zijn voor de ploeg van trainer Jansen. Afgelopen weekend werd dat snel hersteld met een overwinning op FC Twente 4-1 in het AFAS Stadion.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De ploeg van trainer Schmidt heeft sinds de laatste dag van januari niet meer verloren in de Eredivisie. Het speelde toen uit bij Feyenoord die met 3-1 de Eindhovenaren versloegen. Toch wil het nog niet best vlotten in Eindhoven.De laatste wedstrijd voor deze kraker tegen AZ was thuis tegen diezelfde ploeg uit Rotterdam. Ook dit keer wisten de PSV’ers niet te winnen van Feyenoord: 1-1. Ook Ajax kwam twee weken geleden een punt halen in Eindhoven 1-1. Tussendoor werd de uitwedstrijd bj Fortuna Sittard wel gewonnen met 1-3.

Lappenmand

AZ-trainer Jansen kan zondag tegen PSV niet rekenen op Fredrik Midtsjö en Jeremy Helmer. De Noorse Midtsjö heeft een hamstringblessure en Helmer heeft last van een beenblessure.PSV reist zonder Maximiliano Romero, Richard Ledezma en Mauro Júnior af naar Alkmaar. Romero is geopereerd aan zijn knie en moet daar nog van revalideren. Ledezma heeft een gescheurde kruisband en Mauro Júnior een knieblessure.

Prognose

Beide ploegen zijn in staat om de wedstrijd te winnen, maar wij voorspellen een gelijkspel in het AFAS Stadion. Onze wedtip is 1-1 in Alkmaar. Denk jij er anders over op ben je benieuwd naar de pre-odds voor dit duel? Onderstaand odd-overzicht helpt je alvast op weg om een goede deal te sluiten met de bookmakers.

Quoteringen AZ – PSV

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem zijn redelijk gelijkwaardig ingedeeld voor de ontmoeting van AZ en PSV in Alkmaar. De hoogste odd voor deze wedstrijd staat genoteerd bij een gelijkspel. Gemiddeld keren de bookmakers x 3.60 keer je speelbedrag uit als AZ en PSV de punten zondag gaan delen.Nog een hoge odd staat er voor je klaar als AZ in eigen huis wint. Bij Koning TOTO loont winst van de Alkmaarders x 2.70 keer je inleg. Een overwinning van PSV staat genoteerd op x 2.32 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 21 maart om 14:30 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Winnen de Alkmaarders in eigen huis van de nummer twee PSV of verstevigen de Eindhovenaren hun plek met een uitzege? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

De beste Online Bookmakers