Eredivisie
29/04/20212 reacties

Wedden op Eredivisie: Wordt Ajax officieel kampioen tegen FC Emmen?

Wedden op Eredivisie: Wordt Ajax officieel kampioen tegen FC Emmen?
Aanstaande zondag kan het weleens raak zijn. Ajax Amsterdam kan dit weekend echt kampioen worden in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben nog een punt nodig, maar lukt dat tegen FC Emmen dat naar de Johan Cruijff Arena toekomt? De bookmakers op VoetbalGokken.nl verwachten va wel en hebben de hoogste quoteringen voor je klaarstaan.

Erik ten Hag: “Tegen FC Emmen officieel maken”

Ajax Amsterdam kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft nog maar één punt nodig om de nummer twee PSV en nummer drie AZ Alkmaar voor dit seizoen definitief van zich af te schudden. Trainer Ten Hag geniet alvast van de voorpret. “Tegen FC Emmen kunnen we het officieel maken”, lacht de trainer van de Ajacieden.

“Fysiek en mentaal ijzersterk”

De trainer verwacht dat zijn team klaar is om de schaal nu echt te gaan veroveren. “Na deze hele zware reeks mogen ze zeker even genieten. We spelen al heel lang om de drie dagen een wedstrijd. Het is ontzettend knap als je ziet wat de spelers brengen. We zijn erop en erover gegaan. Dat zegt dat we fysiek en mentaal ijzersterk zijn”, aldus Ten Hag.

Dick Lukkien: “Van Ajax wint niemand zomaar even”

FC Emmen-trainer Dick Lukkien is met zijn team bezig aan een lange ongeslagen reeks, maar of die ook tot in Amsterdam doorgetrokken kan worden, is volgens Lukkien wat hoog gegrepen. “Ajax is een topploeg. Daar wint niemand zomaar even van”, zegt Lukkien over de tegenstander van zondag.

“Trots op wat we al bereikt hebben”

In de duels die Emmen in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax speelden ging het hard onderuit. Trainer Lukkien denkt dat zijn team nu wat weerbaarder is. “Er staat nu een ploeg die echt samenspeelt, en goed verdedigt. Als je ziet waar we vandaan komen,. We hebben al veel bereikt, daar mogen we trots zijn”, zo bevestigt Lukkien de positieve spirit in de Drentse formatie in de aanloop naar de clash tegen Ajax Amsterdam.

Statistieken

Ajax heeft met 76 punten nog één puntje nodig om officieel kampioen te zijn. De ploeg van trainer Ten Hag heeft met FC Emmen op papier nog de gemakkelijkste tegenstander in de vier wedstrijden die nog op het programma staan. Volgende week trekt de ploeg uit Amsterdam naar Feyenoord  voor de Klassieker, een week later speelt Ajax thuis tegen VVV Venlo en tot slot ui bij Vitesse in Arnhem.FC Emmen staat op de zestiende plek dat nacompetitie betekent. Met die plek en 24 punten is de ploeg van trainer Lukkien nog niet veilig. Na Ajax volgt er voor Emmen twee thuiswedstrijden tegen de noordelijke teams FC Groningen en SC Heerenveen. De laatste wedstrijd van dit competitieseizoen voor Emmen is de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.

Head 2 Head

In de laatste ontmoetingen met deze twee teams wist Ajax er heel wat op los te scoren. Vorig jaar november wonnen de Ajacieden met – in Emmen. Op 10 juli 2019 kwam de Drentse ploeg voor het laatst naar Amsterdam en ook toen won Ajax met 5-0. Precies en jaar daarvoor werd in Amsterdam ditzelfde resultaat behaald.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

De laatste loodjes van dit seizoen lijken zwaar te wegen voor Ajax, want niet elk duel wordt meer gewonnen. Afgelopen weekend werd het wel 2-0 tegen AZ, maar omdat ook de nummer twee PSV won van FC Groningen was de titel nog niet definitief binnen. Vorige week werd er midweeks niet gewonnen bij FC Utrecht 1-1.

Huidige vorm FC Emmen

De laatste drie wedstrijden wist FC Emmen naar zich toe te trekken. Vorige week werd er thuis met 3-1 gewonnen van Heracles uit Almelo. Ook de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard leverde de ploeg van trainer Lukkien drie punten op: 1-3. Bij RKC Waalwijk werd het een week eerder ook al 1-3 voor de Drentse ploeg.

Lappenmand

Voor de thuiswedstrijd tegen FC Emmen kan Ajax nog altijd niet beschikken over Daley Blind. De linkvleugelverdediger van Ajax heeft sinds 30 maart last van een gescheurde enkelband.FC Emmen-trainer Lukkien komt zonder Marko Kolar (gezondheidsproblemen), Luciano Carty (schouderblessure) en Nick Bakker (hamstringblessure) naar de Johan Cruijff Arena toe.

Prognose

Wij verwachten dat er zondag feest is in Amsterdam. Ajax wint althans dat voorspellen wij. Onze wedtip bij de bookmakers is 3-0 voor de Ajacieden. Hoe gaat de ontknoping van de Eredivisie er volgens jou uitzien? Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een indicatie van de gemiddelde pre-odds die de bookmakers hanteren voor de kampioenswedstrijd.

Quoteringen Ajax Amsterdam – FC Emmen

Het verbaast je vast niet dat de hoogste odd van deze wedstrijd wordt uitgekeerd als FC Emmen wit in Amsterdam. Gemiddeld ontvang je bij de TOTO x 16.50 keer je inleg terug als de ploeg van trainer Lukkien stunt tegen Ajax.Een gelijkspel krijgt van de bookies met x 8.40 keer je inleg ook een stevige pre-odd mee. Wint Ajax zoals velen van ons verwachten? Een overwinning van Ajax staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.11 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Emmen wordt gespeeld op zondag 2 mei om 14:30 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Worden de Ajacieden dit weekend kampioen? Wat jij ook voorspelt, via VoetbalGokken.nl kan jij altijd de hoogste odds vinden voor het Eredivisie duel AFC Ajax Amsterdam – FC Emmen!

De beste Online Bookmakers