Eredivisie
26/11/20203 reacties

Wie wint het Eredivisie duel Feyenoord vs. FC Utrecht?

Wie wint het Eredivisie duel Feyenoord vs. FC Utrecht?
Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht in de tiende speelronde van de Eredivisie. Na uitwedstrijd in de Europa League tegen CSKA Moskou gaan de Rotterdammers weer vol voor de drie punten in de competitie. Welk team wint volgens jou deze wedstrijd in De Kuip? De quoteringen van Koning TOTO zijn hoog ingeschaald. Profiteer via VoetbalGokken.nl en mee?

Dick Advocaat: “Beide ploegen willen graag winnen”

Feyenoord maakte deze week al een reis naar het koude Moskou. In de Europa League speelden de ploeg van trainer Dick Advocaat tegen CSKA Moskou. Zondag moet de ploeg van trainer Advocaat klaarstaan voor de wedstrijd tegen FC Utrecht en dat volgens Advocaat geen gemakkelijk duel. “Het wordt een strijd tussen twee ploegen die ontzettend graag willen winnen”, aldus de trainer van Feyenoord in zijn voorbeschouwing.

“FC Utrecht is een goede ploeg”

Dat FC Utrecht de zaakjes nog niet op de rit heeft, wil volgens Advocaat niet zeggen dat de wedstrijd snel gewonnen zal worden. “FC Utrecht is een goede ploeg. Ze kunnen heel dominant zijn. Dat moeten we niet onderschatten”, aldus Advocaat op de website van de Rotterdamse havenclub.

Rene Hake: “Zondag een belangrijke wedstrijd”

FC Utrecht interim-trainer Rene Hake heeft dit kalenderjaar nog een lastig programma af te handelen. Eerder speelden zijn ploeg al thuis tegen Ajax en treft het voor de jaarwisseling nog ADO Den Haag, PSV, Fortuna Sittard, FC Emmen en AZ op het programma staan. Maar dus eerst nog de lastige uitwedstrijd bij Feyenoord. Hake: “Zondag tegen Feyenoord is een hele belangrijke wedstrijd voor het vertrouwen van onze ploeg”, blikt de interim-trainer vooruit op het duel in de Kuip.

“Alleen wijzigen als dat nodig is”

De laatste wedstrijden werden niet gewonnen door FC Utrecht, maar interim-trainer Hake wijkt niet af van zijn visie. “Ik ben een ander persoon, ik ben een ander type trainer, dus heb je je eigen gedachten. Maar het is ook belangrijk hoe de rest van de staf daarnaar kijkt. Ik ga voor de wedstrijd tegen Feyenoord wijzigen wat ik denk dat nodig is om die wedstrijd te kunnen winnen”, aldus Hake.

Statistieken

In de Eredivisie staat Ajax Amsterdam met 24 punten bovenaan de ranglijst. Vitesse Arnhem is de tweede ploeg uit het rijtje van achttien en telt 22 punten. Feyenoord staat derde en heeft een punt minder dan de Arnhemse ploeg.FC Utrecht vinden we terug op een negende plek met tien punten uit acht wedstrijden. De Utrechtenaren hebben nog een inhaalwedstrijd tegen AZ Alkmaar voor de boeg. Die thuiswedstrijd wordt eind december afgewerkt.

Head 2 Head

Vorig jaar kwam er geen winnaar van het veld stappen toen Feyenoord thuis speelde tegen FC Utrecht. Beide teams scoorden eenmaal, maar daar bleef het dan ook bij: 1-1. In 2018 wisten de Rotterdammers nipt te winnen van de Utrechtenaren. Robin van Persie scoorde in het slot van de wedstrijd voor zijn ploeg: 1-0. FC Utrecht won in seizoen 2014/2015 voor het laatst in De Kuip. De Domstedelingen kwamen al snel op achterstand door een treffer van Feyenoord-speler Mitchell te Vrede, maar Utrecht-spelers Nacer Barazite en Rodney Antwi wisten toch een zege te pakken door hun goals: 1-2.

Huidige vorm Feyenoord

De Europa League wedstrijd tegen CSKA Moskou zal ongetwijfeld energie gekost hebben voor de ploeg van trainer Advocaat, maar er moet toch weer gewonnen worden in de Eredivisie om de top drie bij te blijven.De afgelopen wedstrijden werden er al drie overwinningen geboekt. Fortuna Sittard werd afgelopen weekend verslagen met 1-3. Thuis tegen FC Groningen won Feyenoord met 2-0 en de uitwedstrijd tegen FC Emmen leverde de Rotterdammers ook drie punten op: 2-3.

Huidige vorm FC Utrecht

Sinds trainer John van den Brom naar het Belgische Racing Genk in verkast, loopt het bij FC Utrecht nog niet gesmeerd. De ploeg van trainer Hake speelde afgelopen weekend een gelijkspel bij PEC Zwolle: 1-1. Van Ajax werd een week eerder verloren in de Galgenwaard 0-3. Ook de trip naar Heracles Almelo leverde de Domstedelingen geen punten op: 4-1 voor de Heraclieden.

Lappenmand

Trainer Advocaat moet met Ridgeciano Haps (beenblessure), Tyrell Malacia (blessure), Leroy Fer (spierblessure), Robert Bozenik (enkelblessure), Christian Conteh (blessure),  Orkun Kökcü (kneuzing in voetgewricht), Nicolai Jörgensen (liesblessure) en Justin Bijlow (voetblessure) aardig wat spelers missen als het zondag tegen FC Utrecht uit moet komen.De ploeg uit Utrecht reist zonder doelman Fabian de Keijzer naar Rotterdam. De 20-jarige keeper heeft last van een handblessure. Voor het overige lijkt Utrecht op oorlogssterkte naar Rotterdam-Zuid af te kunnen reizen.

Prognose

Ondanks de overbevolkte lappenmand van Feyenoord verwachten wij ook nu een zege van de Rotterdamse ploeg. Bij de wedkantoren voorspellen wij een 1-0 zege voor de ploeg van trainer Advocaat.Bij TOTO sportweddenschappen levert een overwinning van FC Utrecht de hoogste quotering op. Hoe hoog die odd is en de overige quoteringen in de pre-fase zijn vind je in onderstaand odds-overzicht.

Quoteringen Feyenoord – FC Utrecht

De gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem van Koning TOTO zij als volgt ingedeeld. Een overwinning van FC Utrecht levert met x 4.15 keer je inleg de hoogste odd van dit duel op.De TOTO schaalt de quotering van een gelijkspel bijna gelijkwaardig in dan voor winst van de Domsteldelingen. Als de punten worden gedeeld in De Kuip ontvang je x 4.00 keer je inleg als je dit vooraf voorspeld had bij de online bookmaker. Een overwinning van Feyenoord is goed voor een odd van x 1.69 keer je inleg: zo wordt 10 euro in anderhalf uur tijd bijna 17 euro waard!
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 29 november om 14:30 uurin De Kuip te Rotterdam. Denk jij dat de Feyenoorders thuis winnen of pakt interim-trainer Hake met zijn FC Utrecht de eerste drie punten? Laat jouw voorspelling tijdig achter bij de TOTO en scoor de winnende deal bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers