Eredivisie
13/05/20196 reacties

Willem II moet seizoen redden tegen ADO Den Haag

Willem II moet seizoen redden tegen ADO Den Haag
Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor Willem II. De Tilburgers deden het lange tijd prima dit seizoen, met name door het bereiken van de bekerfinale. Die prijs liepen de Brabanders mis, doordat Ajax vrij simpel won in de Rotterdamse Kuip. Een mooie troostprijs zou de play-off voor de Europa League zijn, maar na de thuisnederlaag tegen Emmen lijkt ook dat toetje aan de neus van de ploeg van trainer Adrie Koster voorbij te gaan.

Adrie Koster: “Alles aan doen om play-offs te halen”

Willem II-trainer Adrie Koster was uiteraard niet blij met de 2-3 thuisnederlaag tegen Emmen, maar stelde wel dat hij trots is op de stappen die zijn ploeg dit seizoen gezet heeft. De bekerfinale was natuurlijk een mooie beloning, maar de play-offs halen is volgens hem minstens zo belangrijk: “Daar wil je natuurlijk aan meedoen en daar gaan we alles aan doen. Of je het ook gaat halen, is iets anders. Er zijn meer ploegen op het vinkentouw. We moeten zelf onze wedstrijd tegen ADO Den Haag winnen om überhaupt recht te hebben op die play-offs.”

Vangelis Pavlidis: “Hopelijk tegen ADO rechttrekken”

De Griekse aanvaller Vangelis Pavlidis van de Tilburgse ploeg hoopt op een goed einde nadat de ploeg in een soort van negatieve spiraal terechtkwam nadat er van Ajax werd verloren: “De maandag na de finale hebben we het nog gehad over het verlies tegen Ajax. Daarna ging de knop om en wilden we er alles aan doen om dit seizoen af te sluiten met twee overwinningen. Omdat we van Emmen hebben verloren wordt het moeilijk om play-offs voor Europees te halen. Hopelijk laat FC Groningen woensdag punten liggen en kunnen we het tegen ADO recht trekken”, zegt de spits op de clubwebsite.

Alfons Groenendijk: “Willem II ligt ons wel”

Zijn de kansen om de play-offs te halen behoorlijk geslonken voor Willem II, dan zijn de plaatsingskansen voor ADO Den Haag helemaal flinterdun. Een dikke overwinning op Willem II en een dikke nederlaag van Groningen tegen Emmen zou alsnog een play-off ticket kunnen bezorgen voor de club uit residentiestad. Trainer Alfons Groenendijk maakt zich geen illusies voor dat scenario, maar een overwinning woensdag? Ja, dat behoort volgens hem wel tot de mogelijkheden: “Willem II ligt ons wel”, blikt hij vooruit.

“In voetbal kan alles”

Groenendijk was het verleden zelf ook werkbaar voor de Tilburgers en kwam na het vertrek bij Willem II driemaal op bezoek: met zowel ADO als Excelsior won hij telkens in Brabant. Nu mogen ze dat ook proberen in Den Haag te realiseren: “In voetbal kan alles - dat hebben we vaak gezien - maar de kans is miniem”, zegt de reële Groenendijk bij ADO TV. “Als we de play-offs uiteindelijk op doelsaldo niet halen, zou dat toch ook weer een beetje balen zijn. Dan is zo’n 0-7 tegen PSV extra zonde”, blikt de oefenmeester alvast vooruit op mogelijke scenario’s.

Linkerrijtje

Maar toch wil Groenendijk er woensdag alles aan doen om een plekje in het linkerrijtje te bemachtigen: “We zijn aan onze stand verplicht om deze thuiswedstrijd te winnen. We gaan dan ook spelen voor niets minder dan de winst. Hopelijk lukt dat, met een goede wedstrijd. Ik hoop op een goed gevuld stadion. We willen het publiek nog wat bieden en het zou mooi zijn om het linkerrijtje nog te halen.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor ADO Den Haag – Willem II

De bookmakers geloven wel in winst voor ADO. Of dat genoeg gaat zijn om de play-offs te halen is afwachten, maar één ding is dan wel zeker: spelers die hebben ingezet op ADO ontvangen x 2,80 keer hun inleg retour! Pakt Willem II de winst? De keren de bookies x 2,33 keer het ingelegde speelbedrag uit. Eindigt het onbeslist woensdagavond? Dan hanteert TOTO de hoogste odds van dit duel: x 3,75.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag – Willem II wordt gespeeld op woensdag 15 mei om 19:30 uur in Cars Jeans Stadion te Den Haag. Wie trekt er dit keer aan het langste eind: Willem II of ADO Den Haag? Zet nu in en speel mee met deze bloedstollende ontknopingswedstrijd voor de EL-play-offs!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers