Eredivisie
29/01/2020

Willem II wil zich herpakken tegen Heracles in Eredivisie

Willem II wil zich herpakken tegen Heracles in Eredivisie
Voor Willem II staat zondagmiddag de Eredivisie wedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. De ploeg van trainer Adrie Koster begint wat te horten en hoopt die tendens thuis tegen Heracles te doorbreken. Ook Heracles is zoekende naar zijn beste vorm. VoetbalGokken.nl laat beide trainers aan het woord over de wedstrijd in het Koning Willem II stadion.

Adrie Koster: “Heracles creëert veel kansen”

Willem II verrast het hele seizoen al moet goed voetbal. De ploeg van trainer Adrie Koster wist de topploegen van dit seizoen Ajax en AZ al de nek om te draaien. Nu is Heracles Almelo aan de beurt om te laten zien of zij in Tilburg Willem II te slim af kunnen zijn. Koster heeft Heracles al weken in het vizier en weet dat de Almeloërs de jongste weken moeilijk scoren. “Heracles creëert veel kansen, maar ze missen er ook veel. Dat mag van mij nog wel een weekje langer duren”, zegt Koster met een knipoog.

“Lastig seizoen lang presteren”

Afgelopen week ging het duel tegen PEC Zwolle bij Willem II niet zoals Koster gehoopt had. Er werd in dat duel niet gescoord door zijn team, maar ook PEC kwam niet met tegendoelpunten. “Zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen”, zegt de Zeeuwse trainer. “Niet iedereen zal een seizoen lang top presteren of fit zijn, dus de breedte van de selectie is erg belangrijk”, zo stelt Koster ons gerust.

Frank Wormuth: “Tegen Willem II terug naar basis”

Heracles Almelo treft binnen twee weken twee tegenstanders uit de top vijf van de Eredivisie. Afgelopen weekend speelden de ploeg van trainer Frank Wormuth al bij Feyenoord en komende zondag wordt het Willem II. met Feyenoord en Willem II. “Ook dat duel kunnen we verliezen, maar het gaat erom hoe we verliezen. We willen de wedstrijd tegen Willem II gebruiken om terug naar de basis te gaan. Geen druk, maar weer als een team aan het werk. Als het minder gaat dan wil iedereen zichzelf helpen, maar we zijn een team,” aldus de trainer.

“Willem II heeft goede, harde werkers”

Toch acht Wormuth zich vooraf niet helemaal kansloos. “Willem II heeft goede, harde werkers. Als wij ook hard werken, is er geen verschil. De vorm van de dag is dan doorslaggevend. Maar als we winnen, dan valt dat wel reuze mee.”

Statistieken

Willem II is samen met Feyenoord de ploeg die tot nu toe 37 punten uit de twintig gespeelde wedstrijden heeft gehaald. De Tilburgers moeten de ploeg uit Rotterdam wel voor zich duiden, want Feyenoord heeft een beter doelsaldo. Willem II staat vierde en houdt PSV met een punt achter zich.Heracles Almelo staat tiende met 26 punten. SC Heerenveen staat daar met 28 punten net boven en de elfde plek is bezet door Sparta Rotterdam dat 24 punten bijeen veegde.

Head 2 Head

Willem II is de laatste twee seizoen in Tilburg telkens te sterk voor Heracles geweest. Vorig seizoen werd het 5-0 in het Koning Willem II Stadion. Een seizoen eerder werd het al 3-1 voor de Tilburgers. Heracles wist in februari 2017 wel een vuist te maken tegen de Brabantse ploeg. De Almeloërs wonnen destijds met 1-3. In maart 2016 eindigde Willem II – Heracles voor het laatst in een gelijkspel. In dat duel werd er door beide ploegen niet gescoord en bleef het scorebord negentig minuten lang op 0-0 staan.

Huidige vorm Willem II

Tot aan de winterstop bleek Willem II onverwoestbaar. De ploeg van Koster stond zelfs even op de tweede plek vlak achter koploper Ajax. De laatste weken wil het alleen niet meer vlotten met de ploeg uit Tilburg. Thuis tegen PEC Zwolle werd er afgelopen zondag niet gewonnen (0-0) en ging de KNVB Bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen ook verloren (3-2). De eerste wedstrijd van het jaar begon de ploeg van Koster nog goed. Tegen AZ in Alkmaar werd er knap met 1-3 gewonnen.

Huidige vorm Heracles Almelo

Na de winterstop zit Heracles Almelo in een dip. Er werd drie keer achtereen verloren nadat de laatste wedstrijd van 2019 tegen SC Heerenveen nog een gelijkspel (1-1) werd. Bij FC Emmen werd er na de jaarwisseling niet gewonnen (1-0) en ook de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-3) werd niet in winst omgezet. Tussendoor werd Heracles in eigen huis door Vitesse (0-2) uit de KNVB Beker geknikkerd.

Lappenmand

Bij Willem II is Fernando Lewis de speler die voor lange tijd in de lappenmand vertoeft. De rechtervleugelverdediger heeft een gescheurde kruisband en komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer aan het voetballen toe. Jordens Peters is de speler bij Willem II die moet oppassen voor een prent.Bij Heracles zijn er drie spelers die kampen met een blessure. Jesper Drost (knie), Navajo Bakboord (kruisband) en Robin Pröpper (blessure) kunnen waarschijnlijk niet meereizen naar Tilburg. Voor Orestis Kiomourtzoglou en Silvester van der Water dreigt een schorsing.

Prognose

Onze prognose gaat een beetje tegen de verwachting van de TOTO in. Wij voorspellen een 2-2 gelijkspel en pakken daarmee een van de hoogste odds van de TOTO. Ben jij van plan een andere voorspelling in te vullen of ben je benieuwd naar de overige odds? Check dan onderstaand odds overzicht, maar speel wel altijd verantwoord mee via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Willem II – Heracles Almelo

De gemiddelde quoteringen van Koning TOTO staan als volgt voor je ingedeeld. De hoogste odd kun je verwachten bij een gelijkspel in het Koning Willem II Stadion. De TOTO keert gemiddeld x 3.60 keer de inleg uit als beide teams een punt binnenhalen in Tilburg.Voor een overwinning van Heracles staat er in het 1X2 spelsysteem een odd van x 3.40 keer je inleg. Een zege van Willem II dat zijn eigen publiek zondagmiddag achter zich heeft staan, wordt door de TOTO met x 2.05 keer je speelbedrag goed beloond.
De Eredivisie wedstrijd Willem II – Heracles Almelo wordt gespeeld op zondag 2 februari om 12:15 uur in het Koning Willem II Stadion te Tilburg. Wil jij meespelen met dit duel via Koning TOTO? Laat dan vandaag alvast je voorspelling achter en maak zondagmiddag kans om zelf winnaar te worden dankzij deze Eredivisie wedstrijd.

De beste Online Bookmakers