Eredivisie
25/01/20198 reacties

Zeer hoge odds bij Dé Klassieker: Feyenoord Rotterdam vs. Ajax Amsterdam

Zeer hoge odds bij Dé Klassieker: Feyenoord Rotterdam vs. Ajax Amsterdam
Aanstaande zondag wordt de Klassieker Feyenoord tegen Ajax gespeeld in de Kuip te Rotterdam. Een altijd beladen duel dat dit keer gaat tussen de nummer twee (Ajax) en drie (Feyenoord) in de Eredivisie. Zij gaan onderling bepalen wie koploper PSV niet enigszins in het vizier houdt. Het belooft een strijdlustige wedstrijd te worden bij de bookmakers en met de hoge pre-wedstrijdquoteringen extra spannend wat de uitslag gaat worden.

Erik ten Hag: “Feyenoord prikkelt ons”

Na de gewonnen bekerwedstrijd eerder deze week tegen SC Heerenveen (3-1) trekt Ajax zondag naar de Kuip in Rotterdam om de Klassieker tegen Feyenoord te spelen. De Ajacieden hebben een druk schema, de halve finale van de beker, de achtervolging op PSV in de Eredivisie en dan nog de loodzware Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid op 13 februari. Ajax-trainer Erik ten Hag ziet dit niet als een nadeel. “Ik ben blij dat de wedstrijd tegen Feyenoord nu komt”, zegt Ten Hag tegen de NOS. Immers het woord alleen al zorgt voor menig rilling op de ruf: “Het is een tegenstander die ons prikkelt. Feyenoord is een tegenstander die energie oproept en anders moet je dat zelf doen”, verduidelijkt de trainer van Ajax zijn uitspraak over de Rotterdamse aartsrivaal.

“Een wedstrijd vol passie en strijd”

Ajax morste vorig weekend punten tegen Heerenveen (4-4), maar Feyenoord verloor ook. In en tegen Zwolle werd het 3-1 voor PEC. Volgens Ten Hag zegt die uitslag niks over de sterkte van het team van Giovanni van Bronckhorst. “Feyenoord heeft een prima selectie en prima spelers. Ze geloven in hun eigen kracht. En wij ook. We hebben ook heel veel vertrouwen, maar moeten oppassen dat het niet té wordt”, zegt Ten Hag die een heftige wedstrijd verwacht. “Ja, ik verwacht zeker geen makkelijke middag, maar een wedstrijd vol passie en strijd. En dat zijn vaak heel moeilijke wedstrijden.”

Klaas-Jan Huntelaar: “Die haat of tegenstand geeft extra motivatie”

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar kijkt net als zijn trainer ook uit naar de wedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord. Huntelaar verwacht dan ook weer een ‘warm welkom’ van de Feyenoord-supporters als de spelersbus van Ajax bij de Kuip aankomt. “Ik vind het juist mooi, het geeft extra energie. Het is mooier dat ze er staan dan dat er niemand staat. Die haat of tegenstand geeft extra motivatie”, zegt Huntelaar in Voetbalzone.

“De Klassieker blijft fantastisch”

De 35-jarige international speelt voor de zoveelste keer in De Kuip, maar ook voor hem blijft de Klassieker telkens weer iets bijzonders. “Dat is het mooie aan die wedstrijd, je voelt direct de beladenheid. Als je de resultaten ook bekijkt, zie je dat het in ons voordeel werkt, haha. Ik vind het fantastisch”, aldus De Hunt.

Frenkie de Jong: “Mensen letten nu nog wat meer op mij”

Frenkie de Jong stond deze week enorm in de spotlights door zijn transfer naar FC Barcelona komende zomer. De kogel kwam woensdag door de kerk en De Jong beseft dat zondagmiddag in de Kuip alle ogen op hem gericht zullen zijn. “Ja, de mensen letten nu nog wat meer op mij dan normaal, maar het is wel oké allemaal. Ik kan weer vrijuit voetballen”, glimlacht De Jong bij FOX Sports.

Giovanni van Bronkhorst: “Ajax is in vorm”

Met 36 punten staat Feyenoord op de derde plek in de Eredivisie. Vorige week werd de uitwedstrijd bij PEC Zwolle verloren, maar de week werd goed gemaakt door de bekerwinst op Fortuna Sittard. De laatste keer dat Feyenoord de Klassieker in de Rotterdamse Kuip won is al zeven jaar geleden, maar voor trainer Giovanni van Bronckhorst zegt dat niets over de wedstrijd die zondag komen gaat. “Het verleden is het verleden”, zegt Van Bronckhorst die wel beseft dat de Klassieker een moeilijke opgave. “Ajax is een team in vorm. Dat hebben we kunnen zien in de competitie en in de Champions League. Een heel goede tegenstander.”

“Ajax geeft veel ruimte weg”

Van Bronckhorst vervolgt: “Maar we hebben een plan en gaan er vol voor. Ajax is heel vast aan de bal, maar geeft ook ruimtes weg en die moeten wij zien te benutten. Het geloof is er”, aldus de Feyenoord-trainer tegen de NOS.

Robin van Persie: “Niet bezig zijn met het feit dat de mensen Ajax als favoriet zien”

Ook Robin van Persie maakt zich klaar voor de Klassieker in de Kuip. Net als Huntelaar heeft Van Persie al verschijnen wedstrijden tegen Ajax gespeeld en wordt er niet bang van als Ajax zondag komt. Ondanks dat Ajax elf punten meer heeft is het volgens Van Persie niet gezegd dat ze zondag winnen. “Sowieso haal ik altijd mijn schouders op als ploegen als onklopbaar worden gezien. Dat gevoel heb ik slechts eenmaal in heel mijn loopbaan na afloop van een wedstrijd gehad. Dat was tegen het Barcelona van Pep Guardiola. Daar was simpelweg niets tegen te beginnen. Verder heb ik vrijwel altijd gevoeld dat er kansen waren, ook tegen topploegen. Wij hebben zwakke plekken, maar Ajax en PSV ook. En Manchester City ook”, zo zegt Van Persie tegen het AD.Zijn vizier is dan ook maar op één ding gericht: winnen van aardsrivaal Ajax. “Wij moeten er in geloven en helemaal niet bezig zijn met het feit dat de mensen Ajax als favoriet zien. Noch met de resultaten uit het verleden. Ja, ik weet het. Onze laatste overwinning dateert alweer van 2012, maar het gaat om het nu. Terugkijken, daar hebben we als spelers niets aan.”

Statistieken

Twee keer in het jaar wordt die gespeeld; de Klassieker in de Eredivisie. Dit seizoen hebben we onze portie al bijna gehad, want het duel in Amsterdam is in oktober vorig jaar al geweest. De kans bestaat nog dat de finale van de KNVB beker ook om deze twee teams zal gaan. In de bekerduels is Feyenoord de sterkere ploeg geweest de laatste jaren, maar we beperken ons nu op de Eredivisiewedstrijden in de Kuip.Ajax heeft meestal de overhand in de Kuip, maar precies zeven jaar geleden was dat anders. In januari 2012 won Feyenoord met 4-2 van de Ajacieden. De Zweedse spits John Guidetti (speelt nu voor Alaves) scoorde in de wedstrijd drie keer. De Feyenoorder Otman Bakkal nam ook een doelpunt voor zijn rekening. De twee doelpunten van de Ajacieden Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) en Dmitrij Bulykin veranderde daar weinig aan.Maar Feyenoord is niet de ploeg die het vaaks staat te juichen na het spelen van de Klassieker. Deze eeuw werd er negentien keer gespeeld in de Kuip. Feyenoord won er drie, werd het acht keer een gelijkspel en won Ajax acht keer. De laatste keer was in 2017; 1-4 van Ajax met doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg (2x) en Siem de Jong een keer. Jens Toornstra maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord vs. Ajax

De pre-wedstrijdquoteringen zijn voor de Klassieker zorgvuldig ingedeeld. Winst van thuisploeg Feyenoord levert je x 4.00 keer de inleg op. De hoogste odd van deze wedstrijd staat in het 1X2 spelsysteem op x 4.20. Verwacht je dat Ajax de sterkste ploeg is zondag? Speel dan op winst van de Ajacieden; die quotering is namelijk met x 1.78 keer het speelbedrag zeker de moeite waard. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Klassieker in de Eredivisie Feyenoord – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 27 januari om 14:30 uur in de Kuip te Rotterdam. Wie winst volgens jou de Klassieker? Laat de bookmakers weten wat jouw voorspelling is en speel mee via VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers