Eredivisie
08/09/2016

Zuid-Hollandse derby: Feyenoord - ADO Den Haag

Zuid-Hollandse derby: Feyenoord - ADO Den Haag
ADO Den Haag gaat aanstaande zondag op bezoek bij de koploper in de Eredivisie: Feyenoord. De Rotterdamse club staat met twaalf punten bovenaan de ranglijst. Een moment waar de Feyenoorders volop van genieten, want het is al een tijd geleden dat Feyenoord de leiding van de competitie in handen had. De bookmakers wijzen Feyenoord aan als favoriet in deze Zuid-Hollandse derby tegen het altijd lastige en strijdvaardige ADO Den Haag.

Dirk Kuijt: “Doelpunten maken went nooit”

Feyenoord blijft ook dit weekend in de Zuid-Hollandse sfeer hangen. Afgelopen zaterdag speelde de Rotterdammers de stadsderby tegen Excelsior. Deze thuiswedstrijd werd bekroond met een 4-1 zege, maar dat was niet de enige reden voor een feestje. Voor Dirk Kuijt was dit duel de 600ste competitiewedstrijd in zijn loopbaan. De 36-jarige spits bekroonde deze mijlpaal met twee doelpunten. Vorig seizoen was Kuijt al goed voor negentien goals. “Doelpunten maken went nooit”, lacht Kuijt. Volgens de spits is Feyenoord het juiste pad ingeslagen. “Ik denk dat we als team heel compleet zijn. Feyenoord is op elke positie heel goed bezet en we hebben heel veel smaak. Als je in zo'n elftal speelt, dan is dat gewoon heerlijk”, aldus Kuijt in Voetbal International. “We hebben een veel hogere standaard dan vorig seizoen. Als je kijkt naar de manier waarop we aanzetten.”ADO Den Haag kan bij het bezoekje in Rotterdam een einde maken aan de reeks gewonnen wedstrijden van Feyenoord. De club van Dirk Kuijt maakte in vier wedstrijden twaalf doelpunten voor en kreeg er slechts één tegen.

Giovanni van Bronckhorst: “We zijn koploper, dat is voor ons uitstekend”

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst gaat met een goed gevoel de wedstrijd tegen ADO Den Haag tegemoet. “We zijn koploper, dat is voor ons uitstekend. Met twee weken rust kunnen we ons optimaal gaan voorbereiden op de drukke periode die komen gaat”, aldus Van Bronckhorst volgens Voetbal International.

Herstelde spelers

Van Brockhorst heeft tijdens de interlandbreak weer wat meer keuze gekregen. Voor het duel tegen ADO beschikt de trainer over een vrijwel fitte selectie. Terence Kongolo is terug op het trainingsveld. De 22-jarige verdediger is hersteld van een knieblessure en weer volledig inzetbaar. Ook Miquel Nelom is hersteld van een spierblessure. Tot slot kan Van Bronckhorst tegen ADO Den Haag ook weer een beroep doen op middenvelder Tonny Vilhena.

Zeljko Petrovic: “We zijn al een team geworden”

Excelsior was een week voor de ontmoeting bij Feyenoord nog de prooi van ADO Den Haag. De Hagenezen wisten met 1-2 te winnen van Excelsior. ADO staat met trainer Zeljko Petrovic inmiddels op twee punten achterstand van Feyenoord en bezet daarmee de derde plaats. De club haalde in de eerste drie wedstrijden al negen punten binnen. “Het is een mix van serieus zijn en af en toe ontspannen”, zegt de hoofdcoach luchtig. “We zijn al een team geworden, zijn maatjes van elkaar”, zegt Petrovic op de clubsite. “Je moet deze ploeg anders coachen dan Ajax of PSV. Als je arrogant gaat doen, geven deze spelers je niets.” Maar te gezellig moet het ook weer niet worden volgens de coach. “We hebben plezier, trainen goed en er is nog geen gezeik geweest. Bij mij mag je plezier hebben, maar als we trainen moet er wel keihard getraind worden. Als dat niet gebeurt, ben ik geen gezellige Petrovic. ‘Ja maar’, daar houd ik niet van. We moeten respectvol met elkaar omgaan, maar ze moeten weten wie de trainer is. Werk is werk. Dat is het geheim.” Toch weet Petrovic dat er na vier wedstrijden nog niet beslist is in de ranglijst. “Wij moeten gewoon zo snel mogelijk veertig punten hebben”, zegt de trainer in de aanloop naar de beladen wedstrijd tegen Feyenoord.

Wedstrijd quoteringen voor Feyenoord - ADO Den Haag

De bookmakers staan aan de kant van de Feyenoorders. Zijn de Rotterdammers volgens jou na deze Zuid-Hollandse derby nog steeds koploper? De bookies nodigen met hun pre-wedstrijd quoteringen uit voor een gewaagde voorspelling. Winst van Feyenoord wordt met een quotering van x 1.35 matig beloond, maar als je slim inzet kun je aan deze match meer geld verdienen. Voor een puntenverdeling staat een notering van x 5.25 klaar en wordt er x 8.25 uitbetaald als ADO met drie punten naar huis vertrekt. Durf jij te spelen op de verrassing of kies je toch liever eieren voor je geld? Een gokje wagen op de thuiswinst, wordt nog leuker als jij kiest voor een CS (correct score) of HT/FT-strategie. Check onze bookmakers pagina voor bookmakers met de meest actuele odds [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag wordt gespeeld op zondag 11 september om 12:30 uur in De Kuip te Rotterdam. Staat de ongeslagen reeks van Feyenoord ook na de komst van ADO Den Haag nog overeind? Zet in op deze wedstrijd en zorg dat jij in ieder geval wel als winnaar uit de bus komt! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers