Europa League
17/02/20204 reacties

Ajax op weg naar het Spaanse Getafe in Europa League

Ajax op weg naar het Spaanse Getafe in Europa League
Ajax treedt komende donderdag aan tegen Getafe CF. Dit in het kader van de knock-outfase in het  Europa League-toernooi. Momenteel laten veel voetballiefhebbers al hun voorspellingen achter bij Koning TOTO, maar voor de twijfelaars heeft VoetbalGokken.nl een uitgebreide voorbeschouwing gemaakt: statistieken, H2H, huidige vorm, odds en de mening van beide trainers. Je leest het allemaal hieronder!

Erik ten Hag: “Getafe is een goede ploeg”

Ajax-trainer Erik ten Hag geeft toe dat hij met zijn ploeg naar een voor hen onbekendere clubs die nog in het toernooi zitten afreist. “Ik weet niet zo heel veel van ze. Ik weet dat ze goed staan in La Liga. Als je daar goed staat, dan moet je wel een goede ploeg hebben”, zei hij na de loting in december vorig jaar. De trainer gaat echter niet zonder voorbereiding op pad. “We hebben ons in ze moeten verdiepen en dat het een goede ploeg is, ja dat is ons wel duidelijk geworden inmiddels.”

“Winnen van Getafe zal mooi zijn”

Ten Hag gaat dan ook met een goed gevoel en veel zelfvertrouwen naar de Spaanse stad Getafe. “Je wil zover mogelijk komen, we zijn ambitieus en willen elke wedstrijd winnen, dus we willen in de volgende ronde komen. Recente resultaten tegen Spaanse clubs zijn mooi meegenomen, zullen een ruggensteun zijn, we weten dat we van iedereen kunnen winnen, maar dan moet alles meezitten en daar moeten we voor gaan. Maar we zijn er niet mee bezig hoe ver we komen, je moet van ronde naar ronde kijken”, aldus Ten Hag in het AD.

Getafe trainer José Bordalás: “Ajax is de favoriet”

Bij het Spaanse Getafe zijn ze duidelijk in hun nopjes met de loting. Niet omdat ze verwachten door te storen, maar omdat ze het grote Ajax mogen ontvangen. ”Ajax heeft een enorm veel kwaliteit en we kijken er naar uit om tegen ze spelen", zei trainer José Bordelás onlangs in gesprek met het Spaanse AS. “Zij zijn de favoriet, dat is duidelijk.“

“Mooi dat we Ajax treffen”

Getafe werd in de groepsfase tweede in Groep C. FC Basel won de poule en schakelden daarmee Trabzonspor en Krasnodar uit. Ajax komt als nummer drie uit Groep H van de Champions League het Europa League nieuw binnen. Bordelás: “Het is mooi voor het Spaanse voetbal dat we zo'n tegenstander treffen. Wij zijn gewend om te concurreren met grotere ploegen. In de Spaanse competitie spelen we tegen Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Valencia, die geven ons de nodige ervaring voor deze ontmoetingen.”

“Nu al historisch mooi”

Bordalás kwam drie jaar geleden bij Getafe, toen de club nog uit kwam op het tweede niveau in Spanje. Hij promoveerde met de club naar de Primera Division en maakte de club tot een stabiele middenmoter die zelfs meedoet om Europees voetbal. "Dit hadden we toen nooit kunnen bedenken. De wedstrijd tegen Ajax wordt vertederen, historisch en mooi. Het is een beloning voor het harde werken."

Statistieken

Getafe CF is de huidige nummer drie in de Spaanse competitie, al volgt het wel op ruim tien punten van Real Madrid en FC Barcelona. De ploeg startte dit seizoen al in de Europa League en wist het tot aan de knock-outfase door te trekken. Om zover te komen heeft Getafe Krasnador en Trabzonspor achter zich gelaten.Ajax kwam tot aan de winterstop nog uit in de Champions League. Er moest van Valencia gewonnen worden om in het Miljoenenbal te blijven. De ploeg van doelman Jasper Cillessen wist in Amsterdam met 0-1 te winnen waardoor het Champions League avontuur voor de Ajacieden voorbij was.

Head 2 Head

Voor Ajax is de wedstrijd tegen Getafe er één die als eerste onderlinge ontmoeting de geschiedenis boeken in zal gaan. De ploegen hebben elkaar nog nooit getroffen in een Europees toernooi, maar ook voor vriendschappelijke duels hebben Getafe en Ajax nog nooit samen op het veld gestaan. Een bijzondere wedstrijd dus.

Huidige vorm Getafe

Getafe CF heeft een zware week af te werken. Afgelopen weekend speelden de formatie van trainer Bordalás tegen het FC Barcelona van Frenkie de Jong. Het werd 2-1 in Camp Nou en Getafe kon met lege handen naar huis. Dat was de eerste verloren competitiewedstrijd van dit jaar. Wel werd de Spaanse bekerwedstrijd tegen Badalona al verloren (2-0).

Huidige vorm Ajax

Ajax dendert in de Eredivisie in volle gang naar het kampioenschap. Ook afgelopen weekend werd de zoveelste tegenstander aan de zegekar geknoopt. RKC Waalwijk wist het in eigen huis de Amsterdammers nog lastig te maken, maar afgelopen zondag kon de ploeg van trainer Fred Grim alleen maar toe kijken hoe Ajax zijn overwinning binnenhaalde. Het werd 3-0 in de Johan Cruijff Arena en die score haalden de Ajacieden een paar dagen ervoor ook al in de KNVB Beker tegen Vitesse in Arnhem.

Lappenmand

Bij Getafe zijn er geen blessuremeldingen bekend. Wel mag verdediger Erick Cabaco niet meedoen wegens een schorsing. Zijn teamgenoten Xabi Etxeita, Marc Cucurella staan ook op scherp en moeten oppassen dat hen niet hetzelfde gaat gebeuren.Ten Hag hoeft zich geen zorgen te maken over schorsingen, maar heeft wel zijn handen vol aan het zoeken naar vervangers voor zijn geblesseerde spelers. Donderdag kan de trainer niet beschikken over Joel Veltman, Quincy Promes (hamstring), Zakaria Labyad (knie) en Perr Schuurs (kuit). Ook David Neres kan door zijn knieblessure nog altijd niet meespelen.

Prognose

Ondanks dat Ten Hag veel spelers mist verwachten wij toch dat de wedstrijd in Getafe geen probleem moet zijn voor het team uit Amsterdam. Een 0-2 zege moet er volgens ons wel inzitten. Ajax is namelijk ook nu in bloedvorm. Denk jij dit ook, maar heb je een andere voorspelling of ben je benieuwd naar de overige odds? Kijk dan onderstaand odds overzicht en zet je eigen voorspelling op scherp bij Koning TOTO.

Quoteringen Getafe CF – Ajax Amsterdam

Koning TOTO schat de kansen van Ajax bij Getafe hoog in. De odds zijn gelijkwaardig ingedeeld en dat is goed nieuws voor als jij wilt spelen op een Amsterdamse zege. Een overwinning van Ajax levert je al snel x 2.53 keer jouw speelbedrag op. Een zege van Getafe wordt met x 2.45 keer je inleg bijna net zoveel waard. Een gelijkspel krijgt met x 3.15 keer het speelbedrag de hoogste quotering voor deze uitwedstrijd van Ajax mee.
De Europa League wedstrijd Getafe CF – Ajax wordt gespeeld op donderdag 20 februari om 15:55 uur in het Coliseum Alfonso Perez te Getafe. Ben jij zeker dat Ajax daarginds wint of moeten de Amsterdammers genoegen nemen met een gelijkspel? Wat jouw voorspelling ook is Koning TOTO staat voor jou klaar om een goede deal te sluiten voor de Ajacieden in het Spaanse Getafe.

De beste Online Bookmakers