Europa League
25/08/2015

Ajax verdedigt kleine voorsprong in uitwedstrijd bij Jablonec

Ajax verdedigt kleine voorsprong in uitwedstrijd bij Jablonec
AFC Ajax wist vorige week in eigen huis met 1-0 te winnen van Jablonec. Een prima zege, maar geen resultaat om bij achterover te leunen. De winnende treffer van Davy Klaassen geeft geen enkele garantie dat de Amsterdammers ook daadwerkelijk in de koker zullen zitten als er geloot wordt voor de groepsfase van de Europa League.

Teleurstellende uitslag

In Amsterdam was er vorige week dan ook nauwelijks sprake van een feeststemming nadat Ajax met 1-0 had gewonnen van de nummer 9 uit huidige competitie in Tsjechië. Oud-Ajacied en Tsjech Thomas Galasek verwacht dat Ajax het nog moeilijk gaat krijgen: “In Tsjechië wordt het volgende week een voetbalfeestje voor de mensen daar.”Galasek vervolgt: ,,Jablonec is een club met veel ambitie,'' zegt Galásek, die zijn carrière in Nederland bij Willem II begon. ,,Vorig jaar zijn ze knap derde geworden en hebben ze het Sparta Praag en de uiteindelijke kampioen Viktoria Plzen nog lastig gemaakt. Dit jaar gaat het allemaal veel moeizamer. Jablonec staat negende, al zijn er pas vier competitiewedstrijden gespeeld.''De Tsjech leest nog altijd veel over Ajax, de club waar hij van 2000 tot 2006 onder contract stond. Hij kijkt zo veel mogelijk. Ook Galásek heeft de discussie gevolgd over de jeugdigheid van de ploeg. ,,Misschien is deze ploeg wel erg jong, maar het is tegenwoordig erg moeilijk om een ervaren speler binnen te halen die ook nog eens veel toevoegt aan het team. Met Christian Poulsen hadden ze een paar jaar terug zo'n type. Maar De Boer heeft veel vertrouwen in deze jongens. En er staan bij Ajax altijd weer nieuwe talenten klaar.''Galásek noemt Davy Klaassen en Anwar El Ghazi uitzonderlijke talenten uit de Ajax-school. ,,Dat bedoel ik dus. Bij Jablonec lopen echt geen spelers rond met de individuele kwaliteiten van die jongens. Daarom verwacht ik ook dat Ajax gaat winnen. Dat hoop ik ook. Ik heb helemaal niets met Jablonec, ik ben een jongen van Banik Ostrava, hè.”

Frank de Boer: tevreden over resultaat

Trainer Frank de Boer ziet het positief in voor de return in Tsjechië: “Uiteindelijk is dit een goed resultaat. We willen allemaal 3-0, 4-0 met mooi voetbal, maar dit soort wedstrijden tegen zulke tegenstanders wordt bijna nooit leuk om naar te kijken. We hoeven er straks maar één te maken want dan moeten zij er drie maken. Met standaardsituaties kunnen zij gevaarlijk zijn, daar spelen zij voor. Dus wat dat betreft kan het nog gevaarlijk worden. Maar zij zullen meer ruimte weggeven, daar moeten we van profiteren. We moeten ze verslaan”, zo besluit de oefenmeester strijdvaardig.

Wat verwachten de bookmakers?

De wedkantoren lijken het met De Boer eens en bombarderen de Amsterdammers tot favoriet. Omdat Ajax een uitwedstrijd speelt zijn de quoteringen hoger dan voor een wedstrijd in de eigen Amsterdam Arena. Bekijk de actuele noteringen voor dit duel bij alle verschillende bookmakers in ons handige overzicht van online bookmakers op VoetbalGokken.nl. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Jablonec - Ajax wordt gespeeld op donderdag 27 september om 18:00 uur in Tsjechië. Zet in op deze wedstrijd en scoor als nieuwe speler meteen hoge speelbonussen bij onze officiële Nederlandse wedkantoren.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers