Europa League
23/07/20196 reacties

AZ Alkmaar aan de bak tegen Häcken in Europa League

AZ Alkmaar aan de bak tegen Häcken in Europa League
Aanstaande donderdag treedt AZ Alkmaar in de tweede voorronde van de Europa League aan tegen het Zweedse BK Häcken. Met de nieuwe trainer Arne Slot gaat AZ proberen de groepsfase bereiken van de Europa League. Donderdagavond kan de Alkmaarse club in het AFAS stadion een flinke stap in die richting zetten, om vervolgens volgende week bij de return in het Zweedse Häcken het karwei af maken.

Arne Slot: “Häcken heeft goede ploeg met sterke spitsen”

Arne Slot was vorig seizoen nog assistent-coach van John van den Brom. Met zijn vertrek naar FC Utrecht werd Slot de logische opvolger als hoofdtrainer. De nieuwbakken koers kende een wisselvallige voorbereiding. Zo werd er van het Belgische KV Oostende met 0-1 verloren. Een goede ‘wake-up-call’ richting het duel van aanstaande donderdag, zo noemde Slot het: “Dat was een belangrijke wedstrijd. Je kunt er nog zo voor waarschuwen, maar toch vliegt de bal erin. Daar zullen we ons beter tegen moeten wapenen, want Häcken is een goede ploeg waar een grote spits rondloopt die we zeker in de gaten moeten houden donderdag”, aldus Slot dat met zijn team ook al de vriendschappelijke wedstrijd tegen een andere Belgische eersteklasser - KAA Gent – met 0-2 verloor.

“Wij zijn er ook klaar voor”

In Zweden is de competitie al in volle gang en Slot weet dan ook dat Häcken al flink is ingespeeld. “Wij hebben ervoor gezorgd dat we voor ons gevoel ook al middenin de competitie zitten. Door veel te trainen, wedstrijden tegen teams van formaat te spelen en de internationals eerder terug te halen. Wij zullen dus net zo klaar zijn als Hacken”, stelt Slot vast in NU.

Bizot: “Hacken wordt een hele uitdaging”

Doelman Marco Bizot ziet dat iets anders. Volgens hem is er wel degelijk verschil, omdat Hacken al volop in het seizoen zit en AZ nog niet. “"Zij zitten middenin het seizoen, dus dat is voor ons een uitdaging. Zij zijn topfit en zitten in een ritme en wij moeten daar nog in gaan komen.” Toch is hij wél blij met de loting. “Gelukkig geen Kazachstan, dit is een beetje in de buurt”, aldus de sluitpost over de club van oud-AZ'er Joona Toivio en Rasmus Lindgren, de oud-speler van Ajax en FC Groningen.

Ron Vlaar: “We hebben iets recht te zetten”

Routinier Ron Vlaar loopt al lang mee en was ook vorig jaar AZ-speler toen er verloren werd van het relatief onbekende FC Kairat. “We hebben met zijn allen wel het gevoel dat we wat recht te zetten hebben. Dat mogen we nu niet nog een keer laten gebeuren als Häcken op bezoek komt”, zo zegt 34-jarige Vlaar die ook dit seizoen voor AZ blijft spelen.

Häcken-trainer Alm: “AZ is geen gemakkelijke ploeg”

De Zweedse ploeg Häcken is al behoorlijk warm gelopen voor de start van deze Europa Leaguewedstrijd tegen AZ. In Zweden is de competitie al een tijd aan de gang en Häcken staat momenteel op de derde plek en heeft 30 punten bijeen gesprokkeld. Malmö FF leidt de competitie met 36 punten. Häcken won daarin de laatste twee duels met 0-1 van Sundsvall en 3-0 van Orebro. Trainer Andreas Alm is dan ook niet bang om naar Alkmaar af te reizen, maar is wel op zijn hoede: “Met AZ uit Alkmaar hebben wij geen gemakkelijke tegenstander geloot”, zegt Häcken-trainer op de clubwebsite.

“Na AZ een vrij simpele loting”

Stiekem kijkt de trainer op het digitale huis van de club ook al iets verder vooruit: als ze AZ verslagen hebben en door zijn naar de laatste voorronde: “Het voordeel is dat als we AZ verslaan, dat we dan een vrij simpele loting tegemoet kunnen zien. Hierdoor de kans groot is dat we meespelen in de groepsfase van de Europa League”, de trainer doelt hiermee op het Armeense FA Alasjkert en het Roemeense FCSB. Eén van beide ploegen wordt namelijk de tegenstander voor het winnaar uit het duel tussen AZ en Häcken.

Rasmus Lindgren

Zoals gemeld zien we donderdag zien nog een paar bekende uit de Eredivisie terug. Voormalig Ajax- en FC Groningen-middenvelder Rasmus Lindgren is de aanvoerder van de Zweedse Häcken. Lindgren speelde in seizoen 2004/2005 en 2008/2011 voor Ajax en in 2005/2008 en 2012/2016 voor FC Groningen. Tussendoor speelde de middenvelder nog bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Voor Joona Toivio wordt het vooral een weerzien met oude bekende uit Alkmaar.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar - BK Häcken

Ook voor de Europa League-wedstrijd van AZ zijn de pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers niet misselijk. Winst van het Zweedse BK Häcken levert je x 5.00 keer de inleg op. De hoogste beloning van deze wedstrijd. Een gelijkspel wordt met x 3.80 keer je inleg al niet veel minder uitbetaald. Pakt AZ in Alkmaar de nodige voorsprong? Kruis dan een 1 aan op het wedstrijdformulier en TOTO keert je bij winst vervolgens x 1.57 keer je inleg uit als de Alkmaarders winnen voor eigen publiek.
De Europa League-voorronde AZ Alkmaar - BK Häcken wordt gespeeld op donderdag 25 juli om 20:30 uur in het AFAS stadion te Alkmaar. Moedig AZ aan in deze eerste seizoenwedstrijd. Laat je bij TOTO verrassen met de vele speelmogelijkheden en maak vandaag nog een deal.

De beste Online Bookmakers