Europa League
21/10/20192 reacties

AZ Alkmaar in Europa League tegen Astana FK

AZ Alkmaar in Europa League tegen Astana FK
In de Europa League heeft AZ Alkmaar deze week een thuiswedstrijd tegen Astana FK op het programma staan. In Poule L staan de Alkmaarders derde in de poule en wil trainer Arne Slot met zijn mannen doorstoten naar knock-outfase en dan zijn drie punten in een thuiswedstrijd - tegen de nummer vier van de groep - zeer cruciaal te noemen. Bij de TOTO verwacht men dat AZ een prima resultaat kan halen. Verwacht jij ook dat Slot en zijn ploeg de volle buit gaan pakken? Bereid je met VoetbalGokken alvast voor op AZ – Astana in het Cars Jeans stadion.

Arne Slot: “Tegen Astana tonen waar AZ staat”

AZ Alkmaar heeft met twee gelijkgespeelde wedstrijden in Poule L twee punten behaald, maar vooral de thuiswedstrijd tegen Manchester United (0-0) gaf AZ-trainer Arne Slot hoop voor de overige duels die gespeeld moeten worden. “We hebben alles kunnen tonen waar AZ de laatste jaren voor staat en willen dat tegen Astana FK nogmaals bevestigen”, zegt de trainer van de ploeg uit Alkmaar bij Noordholland dagblad. “We hebben met veel lef en flair durven spelen tegen Manchester United, ook in de opbouw. Dat doet me goed voor de komende duels”, zo zegt Slot over de komst van de volgende tegenstander Astana uit Kazachstan.

Ron Vlaar: “We kunnen elke wedstrijd winnen”

Hoewel AZ afgelopen weekend wel verloor van SC Heerenveen (2-4) in de Eredivisie is ook Ron Vlaar positief over zijn ploeg. “Wij kunnen elke wedstrijd winnen. Dat is ook ons streven als we straks tegen Astana aantreden”, zegt de ervaren verdediger die na deze EL-wedstrijd zondag alweer naar PSV moet voor het Eredivisieduel aldaar. “Eén van de belangrijkste dingen is dan dat je conditioneel topfit bent. Dat je het elke wedstrijd kan brengen, ook in een dubbel programma. We hebben al heel wat voor onze kiezen gehad en daar zijn we goed mee omgegaan. Ik geloof heilig in onze kwaliteiten”, stelt de verdediger vast.

“We kunnen dit programma niet met elf man doen”

Slot heeft zijn vaste kern wel gevonden en volgens Vlaar heeft dat ook zo zijn nadelen. “Er zullen spelers teleurgesteld raken die naar hun mening iets te vaak op de bank zitten. Die moeten we dan het gevoel geven dat ze nodig zijn. We moeten de boel dan bij elkaar houden. We kunnen dit programma niet met elf man doen. Dat is onmogelijk”, aldus Vlaar op NU.

Roman Hryhorchuk: “Veel werk te doen tegen AZ”

Astana FK heeft nog geen punt weten te halen in Poule L en staat met nul punten onderaan. Astana-trainer Roman Hryhorchuk is dan ook gebrand om de broodnodige punten bij AZ te verdienen. “We hebben veel werk te doen tegen AZ”, zegt Hryhorchuk in zijn bespiegeling vooraf.

“Tegen AZ individuele kwaliteiten tonen”

De Kazakse ploeg speelde onder andere al bij Manchester United thuis (1-0) en wist de Engelse ploeg redelijk in bedwang te houden. “Het was noodzakelijk om te zien hoe we ons meten tegen goede teams als United en hoe we ons er tegen kunnen verzetten. Wat ik heb gezien was niet slecht, maar zonder de juiste individuele vaardigheden te tonen in de komende wedstrijd tegen AZ komen wij niet verder in de poule”, analyseert de trainer van Astana voordat zijn ploeg naar Den Haag trekt voor de wedstrijd tegen AZ.

Statistieken

Er is voor beide teams nog veel werk te doen in Poule L van de Europa League. Partizan en Manchester United hebben beide vier punten en leiden de groep. AZ Alkmaar speelde tegen Partizan en Manchester United gelijk waardoor de ploeg van Slot nu derde in de poule staat met ‘slechts’ twee punten. Astana verloor van Partizan met 1-2 en ook van United werd niet gewonnen (1-0). Om de eerste of tweede plek te halen, is het voor hen ook van groot belang om donderdag in Den Haag drie punten te pakken te krijgen.

Head 2 Head

Voor zover bekend zijn er in het verleden geen officiële wedstrijden gespeeld tussen AZ en het Kazakse Astana. Voor het wagen van een gokje op deze Europa Leaguewedstrijd zullen we ons dus moeten richten op de huidige vorm van beide elftallen. Hieronder een korte impressie.

Huidige vorm AZ

De huidige vorm van de teams kan ons wat meer wegwijs geven. In de Eredivisie verloor AZ afgelopen zondag met 2-4 van SC Heerenveen nadat het die wedstrijd ervoor ook al gelijkspeelde in Tilburg tegen Willem II (1-1). Uit het gelijkspel tegen Manchester United 0-0 in de Champions League  zal de ploeg van Slot nog het meeste zelfvertrouwen tanken. In het Cars Jeans stadion hielden de Alkmaarders knap de nul tegen het grote United.

Huidige vorm Astana

Astana sloot het weekend wat succesvoller af voordat het op het vliegtuig naar Nederland stapte. Er werd van de Kazakse koploper K. Almaty gewonnen met 3-1. Dat brengt Astana op de tweede plek van de Kazakse Premier League. Met zestig punten uit 29 punten heeft Astana er twee minder dan de koploper die ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld heeft. In de Kazakse competitie draait Astana dus goed mee, maar in de Europa League wil het nog niet vlotten. Er is in Poule L nog geen punt binnengehaald en de druk zal zo langzamerhand dus behoorlijk op gaan lopen bij de ploeg van Hryhorchuk.

Lappenmand

Beide trainer mogen de handen wel dichtknijpen als het gaat om de lappenmand. AZ-speler Albert Gudmundsson kan waarschijnlijk door zijn enkelblessure niet aantreden tegen Astana. De IJslander deed in de wedstrijd tegen Manchester United ook al niet mee. Bij Astana is er dit moment geen sprake van (ernstig) blessureleed in de selectie.

Prognose

Onze verwachting is dat AZ het Kazakse Astana aan kan en dus drie punten gaat scoren in Poule L van de Europa League. Wij noteren dan ook een 2-0 in bij de TOTO. Denk jij hier anders over of ben je het met ons eens? Speel dan mee via de TOTO en zet jouw eigen voorspelling in om prijzen te scoren.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – Astana FK

De pre-wedstrijdquoteringen bij de Nederlandse wedkantoren voor de wedstrijd van AZ zijn zeer hoog ingeschaald. Mocht Astana winnen in Cars Jeans dan wordt elke inleg hierop x 9.00 keer meer waard. Voor een gelijkspel staat er met x 5.00 nog een hoge odd gereed. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van AZ op x 1.33 keer het speelbedrag ingedeeld.
De Europa Leaguewedstrijd AZ Alkmaar – Astana FK wordt gespeeld op donderdag 24 oktober om 18:55 uur in het Cars Jeans stadion te Den Haag. Gaan Slot en zijn mannen drie punten binnen halen of zijn de Kazakken de Alkmaarders te slim af? Speel mee via de TOTO op het derde Europa Leagueduel van AZ en scoor de hoogste odds bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers