Europa League
27/10/20202 reacties

AZ Alkmaar treft Rijeka na goede start in de Europa League

AZ Alkmaar treft Rijeka na goede start in de Europa League
Weinigen hadden voorspeld dat AZ tegen Napoli een goede start maakte aan de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Arne Slot slaagde erin om de Italiaanse ploeg met 0-1 te verslaan. Lange tijd kunnen de Alkmaarders hier niet bij stilstaan, want donderdag komt HNK Rijeka uit Kroatië naar de Kaasstad toe. Zijn de Alkmaarders klaar voor een tweede overwinning in Groep F of was de vreugde van korte duur? Sla je slag bij de TOTO en profiteer van de hoogste odds.

Arne Slot: “Rijeka niet onderschatten”

Donderdagavond speelt AZ de eerste groepswedstrijd van dit seizoen op eigen bodem. HNK Rijeka komt naar het AFAS Stadion en AZ-trainer Arne Slot onderschat deze Kroatische ploeg niet. “Rijeka schakelde wel FC Kopenhagen uit in de voorrondes van de Europa League. We mogen ze iet onderschatten”, zegt Slot waarschuwend.

“Ook met smalle selectie presteren”

Deze week keren de eerste spelers binnen de selectie van Slot uit quarantaine. Of deze spelers alweer opgenomen kunnen worden in de selectie voor de wedstrijd tegen Rijeka, is onduidelijk. De meeste positief geteste spelers hadden niet of nauwelijks klachten, maar de trainer van AZ blijft voorzichtig. “Ook voor hun geldt dat wij ze tijd en ruimte geven om terug te komen. We zullen de spelers goed onderzoeken. We maken bijvoorbeeld een hartfilmpje, om te weten of en wanneer we de spelers weer kunnen inzetten. Als ze niet tegen Rijeka kunnen spelen, houden we ze aan de kant. Tegen Napoli hebben we getoond ook met een smalle selectie te kunnen presteren”, aldus Slot tegenover De Telegraaf.

Simon Rožman: “Strategie klaarliggen om te slagen bij AZ”

HNK Rijeka is niet de bekendste ploeg uit Groep F en dat geldt andersom ook. Rijeka-trainer Simon Rožman heeft AZ de laatste weken gepeild en weet wat zijn ploeg donderdag te doen staat. “Het is een grote uitdaging voor ons om tegen AZ te spelen. We zullen dan ook moedig en agressief zijn. Daarvoor hebben we een strategie klaarliggen om het spel te laten slagen”, zegt Rožman.

“We willen ook overwinteren in de Europa League”

Rijeka probeert sinds seizoen 2009/2010 het ver te schoppen in de Europa League, maar tot nu toe heeft het nog niet weten te overwinteren. Rožman is vastberaden en hoopt dat dat er dit jaar wel inzit. Dan moet AZ wel verslagen worden. “We zullen proberen om op ons best te zijn. Ons uiteindelijke doel is niet alleen presteren, maar we willen ook overwinteren in de Europa League”, aldus de trainer van Rijeka.

Statistieken

In Groep F staan Real Sociedad en AZ Alkmaar gedeeld eerste in de poule. De Spaanse ploeg won met 0-1 van Rijeka. Hierdoor staan Napoli en Rijeka op de laatste twee plekken van de poule. Donderdagavond speelt Napoli uit bij Real Sociedad.

Head 2 Head

Het zou je niet verbazen dat AZ nog niet eerder tegen Rijeka heeft gespeeld. We kunnen onze voorspellingen dus niet baseren op voorgaande onderlinge ontmoetingen.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Ondanks dat er knap gewonnen werd van Napoli (0-1) steekt AZ niet in haar beste vorm. Vorige week mochten veel spelers de reis naar Napels niet maken vanwege gezondheidsklachten. Afgelopen weekend had trainer Slot ook niet al zijn spelers beschikbaar voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag dat met 2-2 gelijk gespeeld werd. In de Eredivisie heeft AZ nog geen duel gewonnen of verloren. Telkens werden de punten gedeeld.

Huidige vorm HNK Rijeka

Rijeka speelde afgelopen weekend niet in de Kroatisch competitie om de corona-redenen. De laatste wedstrijd die de ploeg speelde, was tegen Real Sociedad die met 0-1 verloren ging. In de Kroatische competitie staat de ploeg van trainer Rožman vierde na zes wedstrijden. Dinamo Zabreb waartegen Feyenoord vorige week speelde, staat eerste met 22 punten, maar heeft ook al acht speelronden afgewerkt.

Lappenmand

Over welke spelers Arne Slot wel of niet kan beschikken is nog afwachten. Het is in ieder geval zeker dat Jeremy Helmer er niet bij zal zijn. De aanvaller van AZ is sinds vorig jaar december door een beenblessure al tijden vaste klant bij de ziekenboeg van AZ.Rijeka mist ook twee spelers als de ploeg van trainer Rožman naar Alkmaar afreist. Spits Milan Ristovski mist het duel tegen AZ wegens een enkelblessure en zijn teamgenoot en middenvelder Tibor Halilovic blijft achter door een knieblessure.

Prognose

Wij voorspellen dat AZ ook dit keer weer drie punten verdiend in de poule. Het team uit Alkmaar is weliswaar niet in topvorm, maar een overwinning op Rijeka in eigen huis moet er volgens ons wel inzitten. Voorspel jij dat ook of ga je voor de hoogste odd? Neem onderstaand odd-overzicht alvast door en maak een deal met de TOTO.

Quoteringen AZ Alkmaar – HNK Rijeka

De quoteringen zijn heel anders ingedeeld dan voor de wedstrijd van afgelopen week tegen Napoli. Toch valt er aan dit duel weer veel te verdienen. De hoogste odd voor deze wedstrijd x 6.15 keer je inleg wordt uitbetaald als Rijeka wint in het AFAS Stadion.Een gelijkspel levert met x 4.75 keer je speelbedrag ook een hoge beloning op. Denk jij dat AZ opnieuw wint? Speel dan op winst van de Alkmaarders en je krijgt je inleg x 1.41 keer terug als AZ donderdag in eigen huis wint.
De Europa League wedstrijd AZ Alkmaar – HNK Rijeka wordt gespeeld op donderdag 29 oktober om 21:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Gaan Slot en zijn mannen ons weer verrassen of is het Rijeka die er met een zege van doorgaat? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers