Europa League
26/08/2015

AZ op jacht naar groepsfase Europa League

AZ op jacht naar groepsfase Europa League
AZ gaat in eigen huis proberen het ticket voor de groepsfase van de Europa League veilig te stellen. De Alkmaarders verloren vorige week de uitwedstrijd tegen Astra Giurgiu nipt met 3-2. Na een comfortabele 0-2 voorsprong moet de ploeg van trainer John van den Brom alsnog aan de bak, omdat de voorsprong nog voor rust werd omgebogen tot een achterstand.

Gemiste kans voor AZ

Na afloop van het duel was het vooral wonden likken voor het team dat de wedstrijd nochtans uitstekend was begonnen. Al na 13 minuten stond de teller voor de AZ op twee. Hendriksen en Janssen scoorden beiden in het eerste kwartier en AZ leek in veilige haven. Echter nog voor rust stelden de Roemenen orde op zaken en lieten zien waarom ze in de vorige ronde het Engelse West Ham United te slim af waren geweest. Boldrin scoorde uit een hoekschop, Alibec schoot een vrije trap knap binnen en Dandea (eveneens uit een hoekschop) deden uit stilstaande spelmomenten de Alkmaarders de das om. Na de rust was AZ beter, maar kwam niet meer tot scoren. ,,Het gaat er om dat we nu weer volwassen gaan spelen”, zei Van den Brom. ,,Ik denk dat onze kansen op succes rond de vijftig procent liggen. Het gaat er nu vooral om dat we het volgende week voor eigen publiek kunnen afmaken.” Astra verraste in de vorige ronde het Engelse West Ham United in de derde voorronde van de Europa League (2-2 en 2-1). ,,Dat zegt wel iets over ze”, stelde Van den Brom. Astra voetbalde drie jaar geleden nog in Ploiesti, maar op aandringen van de puissant rijke clubeigenaar Ioan Niculae verhuisde de formatie naar het uiterste zuiden van Roemenië.De omstreden voorzitter van Astra is volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes met een kapitaal van ruim 1,2 miljard de rijkste Roemeen op aarde. De omstreden zakenman is de drijvende kracht achter de club die na zeven speelronden de Roemeense competitie aanvoert. Maar hij zit op dit moment een gevangenisstraf van ruim twee jaar uit omdat hij de socialistische partij van zijn land in 2009 illegaal zou hebben gefinancierd.

Bookmakers

AZ speelt thuis dus dat is voor de bookies aanleiding om de Alkmaarders als favoriet te bestempelen. De nederlaag in Roemenië heeft er echter voor gezorgd dat de quoteringen voor winst van AZ in dit duel extra hoog zijn ingeschaald. Voor wie wil gokken op winst voor Astra heeft dit negatieve gevolgen. Hun notering is gezakt dankzij de knappe 3-2 zege in de heenwedstrijd. De wedkantoren rekenen het meest op een gelijkspel. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd AZ Alkmaar - Astra wordt gespeeld op donderdag 27 augustus 2015 om 20:00 uur in het AFAS Stadion in Alkmaar. Zet nu in bij de verschillende bookmakers en profiteer van de hoge noteringen voor dit Europa League duel.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers