Europa League
19/08/2015

AZ wil via Astra naar groepsfase Europa League

AZ wil via Astra naar groepsfase Europa League
AZ Alkmaar speelt komende donderdag tegen Astra Giurgiu uit Roemenië. Bij winst plaatsen de Alkmaarders zich voor de groepsfase van de Europa League. Astra, in Nederland onbekend, schakelde in de voorgaande ronde de Engelse Premier League-club West Ham United uit (2-1). Trainer John van den Brom maakt zich daar echter geen zorgen om: “Ik hoorde dat West Ham niet met het eerste elftal speelde, dus ik verbind daar geen conclusies aan.”

Voorbereiding

De oefenmeester heeft deze week nog snel wat informatie verzameld over de ploeg: “Ik ken ze niet, maar gelukkig hebben we voldoende tijd gehad om het team te analyseren.” Tegenvaller in de voorbereiding op dit cruciale Europese duel is de 3-0 nederlaag in het openingsduel van de competitie. De wedstrijd van afgelopen weekend kon daar weinig aan veranderen, want voor AZ-supporters zijn de wedstrijden tegen de Amsterdammers de belangrijkste van het jaar. “Ik vind het met name jammer dat we onze supporters geen echte wedstrijd hebben kunnen bieden", zegt Van den Brom op AZ.nl over het verloren duel met Ajax. "We hadden een uitverkocht stadion, dus we hoopten de mensen een goed duel voor te schotelen. Dat kwam er niet van: deels door onszelf, maar ook deels door Ajax", geeft de keuzeheer van de Alkmaarse club toe.

Fysiek

Van den Brom: “Wat ik sowieso van het Roemeense voetbal weet, is dat het fysieke gasten zijn. Ze hebben in het verleden ook een paar heel mooie voetballers gehad. Dat zullen zij ook over Nederlandse spelers zeggen. We zullen nu de tijd nemen om onze tegenstander te gaan bekijken. Ik weet dat ze woensdag in de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen ons in hun stadion de topper tegen Steaua Boekarest (2-0 winst voor Astra, red.) spelen. Dat zal ook krachten kosten.”

Trots

Terugdenkend aan de 1-2 zege op Istanbul Basaksehir, zei de oefenmeester: “Ik ben trots op onze volwassen manier van spelen. Er wordt vaak gezegd dat Nederlandse ploegen Europees gezien niet meer kunnen verdedigen, maar dat hebben we donderdag goed gedaan. Er stond echt een blok waar heel moeilijk doorheen te komen was. Istanbul heeft voorin met hun individuele kwaliteiten relatief weinig uitgespeelde kansen gehad. Wij hebben het voetballend en positioneel goed gedaan, waardoor we het ze onmogelijk hebben gemaakt om in de wedstrijd te komen. En als je dat ook nog eens met jonge spelers doet, geeft dat mij de meeste voldoening. Het is een mooi proces met deze gasten.”

Bookmakers

AZ maakt volgens de bookmakers de meeste kans de groepsfase te bereiken. Als we kijken naar de odds voor deze wedstrijd dan scoren de Alkmaarders bij de wedkantoren het beste. Mocht de ploeg van trainer John van den Brom weten te winnen dan wordt er x 3,00 uitbetaald aan de spelers die dit correct voorspelde. Een gelijkspel heeft de hoogste odd x 3,40. Een thuisoverwinning voor het Roemeense Astra wordt gewaardeerd met x 2,10 je inzet. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EL-wedstrijd voor plaatsing in de groepsfase tussen Astra (Roe) – AZ Alkmaar (Ned) wordt gespeeld op donderdag 20 augustus 2015 om 20:00 uur. Kies de meest gunstige odds bij onze partners en scoor hoge bonussen als je inzet op dit EL-duel.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers