Europa League
27/11/2019

Bookmakers schatten kansen Feyenoord tegen Rangers hoog in

Bookmakers schatten kansen Feyenoord tegen Rangers hoog in
Feyenoord moet donderdag winnen van de Rangers om plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand te houden. De Rotterdammers spelen in de eigen Kuip en weten zich dus gesterkt door het Legioen. De bookmakers laten dit echter niet al te zwaar meewegen, maar afgaande op de actuele odds schatten de bookies de kansen voor Dick Advocaat zijn elftal wel hoog in. Welke uitslag verwacht jij donderdagavond in Rotterdam? Laat je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odds van TOTO.nl!

Dick Advocaat: “Rangers is wedstrijd op zich”

Trainer Dick Advocaat verbindt weinig conclusies aan het optreden van zijn team afgelopen weekend in Groningen. Tegen FC Groningen kwam Feyenoord niet verder dan een gelijkspel. Volgens Advocaat is dit geen graadmeter voor hetgeen de Rotterdamse formatie donderdag voorgeschoteld gaat krijgen: “Het zal tegen de Rangers wel een stuk beter moeten dan zondag. Maar het zal een totaal andere wedstrijd worden dan in de Euroborg, dit is echt een wedstrijd op zich”, zo liet Advocaat weten op de persconferentie.

Geen Karsdorp

Dick Advocaat hoopt donderdag in de Europa League wedstrijd tegen Rangers FC weer een beroep te kunnen doen op Nicolai Jørgensen. Rick Karsdorp gaat dit duel sowieso niet halen. Feyenoord nam het zondag op tegen FC Groningen (1-1) en Ridgeciano Haps, Jørgensen en Karsdorp waren er in dit duel niet bij. Na afloop sprak Advocaat over de twee laatstgenoemde spelers. “Rick is voorlopig niet inzetbaar”, vertelt de ervaren coach op de clubwebsite van Feyenoord. “We verwachten hem over twee weken weer bij de groep.”

“Lastig of hij donderdag haalt”

Over het al dan niet meespelen van spits Jørgensen tegen Rangers FC gaf Advocaat nog geen duidelijkheid. “Het is moeilijk te zeggen of hij donderdag haalt”, zei hij over de kansen voor de geblesseerde Deen om donderdag aan de aftrap te verschijnen. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Haps. Tegen Groningen speelde Lutsharel Geertruida als rechtsback, Tyrell Malacia als linksback en Luis Sinisterra in de spits. De kans is groot dat dit ook de opstelling wordt als er donderdag wordt afgetrapt in De Kuip.

Steven Gerrard: “Willen wedstrijd graag winnen”

Bij winst in Rotterdam is Rangers FC zeker van plaatsing voor de knock-outfase. De Schotse formatie staat samen met Young Boys aan de leiding en drie punten erbij betekent plaatsing Europese overwintering. Logisch dat Rangers-coach Steven Gerrard er alles aan wil doen om deze pot in Rotterdam winnend af te sluiten: “We willen deze wedstrijd heel graag winnen”, trapt Gerrard een open deur in tijdens zijn voorbeschouwing op komende donderdag.

“Hoop Kuyt nog even te zien”

Gerrard speelt tegen een club die hem na aan het hart staat. Reden? Dirk Kuyt. “Hij is een fantastisch persoon, was een fantastische speler en ik was dan ook heel blij toen de loting uitwees dat we tegen zijn club mochten. Ik hoop Dirk (Kuyt, red.) in de komende dagen nog even te zien in De Kuip”, aldus Gerrard in de Engelse media.

Statistieken

Young Boys en Rangers FC staan er met zeven punten uit vier Europa League duels het beste voor. Beide club wonnen tweemaal, speelden Ă©Ă©n keer gelijk en verloren een keer. Feyenoord deelt de derde plek met FC Porto. De Portugezen hebben net als Feyenoord vier punten uit evenveel duels.

Head 2 Head

In 2002 waren beide elftallen ook tot elkaar veroordeeld in de Europa League. Toen werd het 1-1 in Schotland en won Feyenoord in een spectaculaire wedstrijd haar thuiswedstrijd met 3-2. Deze dubbele confrontatie was tot twee maanden geleden het enige wapenfeit. Op 19 september van dit jaar speelden beide ploegen voor een derde maal deze eeuw tegen elkaar. Toen was Rangers FC de primus. De ploeg van trainer Gerrard won met 1-0.

Huidige vorm Feyenoord

Afgelopen zondag eindigden het uitduel bij FC Groningen in 1-1 en daarmee leed Advocaat zijn eerste puntverlies in de Eredivisie sinds zijn aanstelling in Rotterdam-Zuid. Door de interlandbreak was het al twee weken geleden dat Feyenoord nog in actie kwam. Toen werd er thuis – na een 0-2 achterstand – met 3-2 gewonnen van RKC Waalwijk. De laatste Europa League wedstrijd die Feyenoord speelden eindigden ook in 1-1. Dat duel werd ook in De Kuip afgewerkt, maar ondanks een fanatieke aanhang kon Young Boys niet verslagen worden.

Huidige vorm Rangers FC

Het team van trainer Gerrard is al negen wedstrijd ongeslagen! De laatste nederlaag leed het begin oktober uit bij Young Boys: 2-1. Vervolgens werd er in de Schotse Premiership tweemaal gewonnen van Hamilton: 5-0 (thuis) en 1-3 afgelopen weekend. Na twee gelijke spelen (Hearts-uit en FC Porto-uit) werd er achtereenvolgens gewonnen van Motherwell (2-1), Ross Country (0-4), Hearts (3-0), FC Porto (2-0), Livingston (0-2) en dus afgelopen zondag van Hamilton.

Lappenmand

Bij Feyenoord dus geen Karsdorp, waarschijnlijk ook geen Haps en onduidelijkheid over het meespelen van Jørgensen. Ook Sven van Beek bevindt zich nog altijd in de lappenmand. Bij Rangers FC zijn er alleen fysieke problemen voor middenvelder Jordan Jones. De 24-jarige Brit heeft knieklachten en die houden hem zeer waarschijnlijk aanstaande donderdag ook aan de kant.

Prognose

Onze voorspelling is een 2-0 overwinning voor Feyenoord. We zijn net als de bookmakers positief over de kansen van Feyenoord en gunnen het de ploeg van Advocaat ook wel. Bovendien zou overwintering van Feyenoord goed nieuws zijn voor het Nederlands voetbal en natuurlijk voor al onze bezoekers die via VoetbalGokken.nl hebben gegokt op Rotterdamse winst!

Quoteringen Feyenoord – Rangers FC

De bookies schalen de odds redelijk gelijk in en dat betekent dat het thuisvoordeel in dit geval niet heel zwaar weegt en dat de quotering voor winst van Feyenoord hoger uitvalt dan normaal. Toch is de odd die we bij een Rotterdamse zege tegenkomen het laagst van allemaal, hetgeen impliceert dat de bookmakers toch het meest rekenen op winst van Feyenoord: x 2,45. Pakken de Rangers hun kans en plaatsen ze zich voor de knock-outfase door donderdag drie punten te pakken? Dan wordt er aan spelers die via TOTO hebben gespeeld op de Rangers x 2,75 keer hun inleg uitbetaald. Een gelijkspel zorgt voor de hoogste odds bij dit Europa League duel: x 3,60 is met recht een zeer fraaie quotering in het 1X2 spelsysteem!
De Europa League wedstrijd Feyenoord Rotterdam – Rangers FC wordt gespeeld op donderdag 28 novemberom18:55 uurin de Rotterdamse Kuip. Welke ploeg pakt de belangrijke drie punten in deze vijfde speelronde van de UEFA Europa League? Houdt Feyenoord de kansen in eigen hand of stelt Rangers FC in deze wedstrijd overwintering al veilig? Zet nu in, voorspel de uitslag en win bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers