Europa League
25/04/20212 reacties

Europa League halve finale: Manchester United – AS Roma

Europa League halve finale: Manchester United – AS Roma
Deze week worden ook de heenwedstrijden van de halve finale UEFA Europa League gespeeld. Manchester United treft het AS Roma dat Ajax uitschakelde in de kwartfinales. Toch is het heen duel met Donny van de Beek (Manchester United) en Rick Karsdorp (AS Roma) Nederlands getint. Welke landgenoot boekt aanstaande donderdag een voorsprong in Stadion Old Trafford? Via VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds die de bookmakers hanteren voor deze halve eindstrijd.

Ole Gunnar Solskjaer: “AS Roma speelde goed tegen Ajax”

Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft zich tot voor de loting niet echt bezig gehouden met AS Roma. Zelfs de kwartfinale tegen Ajax heeft de coach niet bestudeert. “Ik heb er niet echt veel van gezien”, zegt Solskjaer in gesprek met BT Sport. “Ik weet dat ze twee goede wedstrijden tegen Ajax hebben gehad waar ze goed verdedigden, zoals Italiaanse ploegen altijd doen.”

“Roma een club is met veel historie”

Trainer Solskjaer en zijn team schakelde in de achtste finales AC Milan uit. Dat geeft de trainer van United vertrouwen voor de heenwedstrijd tegen AS Roma. “We kijken ernaar uit. We zitten in de halve finale. Het voelt als een echte Europese wedstrijd omdat Roma een club is met veel historie. We hebben het eerder goed gedaan tegen Italiaanse partijen”, blikt Solskjaer nog even terug alvorens AS Roma donderdag te ontvangen.

Paulo Fonseca: “Deze halve finale is erg belangrijk”

AS Roma-trainer Paulo Fonseca kan zijn team na de ontmoeting met Ajax alweer gaan klaarstomen voor de heenwedstrijd bij Manchester United. “Deze halve finale is natuurlijk erg belangrijk voor ons. Wij zijn altijd gefocust gebleven op ons werk, dus dat moeten we nu ook blijven voor de Europa League wedstrijd tegen Manchester United”, zegt de trainer van AS Roma in zijn persconferentie.

“Wij komen niet alleen verdedigen”

De Portugese trainer verwacht dat Manchester United vooral veel gaat aanvallen op Old Trafford. “Manchester United is erg sterk in de tegenaanval. Het eerste waar we aan moeten denken, is dat wij ze tegen kunnen houden en geen doelpunten tegenkrijgen, maar we komen niet alleen op het veld om ons te verdedigen”, besluit de trainer van AS Roma.

Statistieken

Manchester United moest in de kwartfinales afrekenen met Granada CF. De ploeg van trainer Solskjaer had geen kind aan de Spaanse ploeg. United won tweemaal met 2-0 en stootte zo door naar de halve finale.AS Roma had het in de kwartfinale veel lastiger tegen Ajax Amsterdam. De Ajacieden verloren nipt met 1-2 in de Johan Cruijff Arena. In Rome wist de ploeg van trainer Fonseca niet eens te winnen van Ajax: 1-1, maar het was genoeg voor een ticket naar deze halve eindstrijd.

Head 2 Head

Manchester United en AS Roma speelden in seizoen 2007/2008 tegen elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Edwin van der Sar stond toentertijd tussen de palen voor de Engelse ploeg die tweemaal won: 0-2 en 1-0 van de Romeinen. In dat seizoen speelden de teams ook al tegen elkaar in de groepsfase. Ook toen won Manchester United in eigen huis met 1-0 van AS Roma.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United boekte vijf zeges op rij, maar afgelopen weekend maakte Leeds United FC een einde aan die reeks. In de Premier League niet te winnen bij Leeds. Er werd zelfs geen doelpunt gemaakt: 0-0 in deze competitiewedstrijd. Eind maart verloor Manchester United de kwartfinale van de FA Cup met 3-1 van Leicester City.

Huidige vorm AS Roma

Nadat Ajax in Rome op bezoek is geweest, wist de ploeg van trainer Fonseca in de daaropvolgende Serie A-wedstrijden niet meer te winnen. Afgelopen weekend werd het 3-2 bij Cagliari. Een week eerder werd het nog 1-1 tegen Atalanta uit Bergamo. Van Torino werd met 3-1 verloren waardoor AS Roma nu zevende staat in de Italiaanse competitie.

Lappenmand

Bij Manchester United komen Phil Jones en Anthony Martial donderdag niet in actie tegen AS Roma. Jones heeft een knieblessure en Martial is bijna hersteld van een gescheurde knieband.De blessurelijst bij AS Roma is wat langer. Nicolò Zaniolo, Riccardo Calafiori, Pedro en Antonio Mirante reizen door blessureleed niet mee naar Manchester. Gianluca Mancini kreeg in de wedstrijd tegen Ajax zijn vijfde gele kaart en mag dus een wedstrijd niet meedoen.

Prognose

De huidige vorm van Manchester United ziet er een stuk beter uit dan die van AS Roma. Wij voorspellen dan ook een overwinning voor de Engelse formatie. Kan jij je daar in vinden of ga je voor een andere voorspelling bij de bookmaker? In onderstaand odds-overzicht ontdek je alvast wat jouw voorspelling waard kan zijn als dat donderdag ook de juiste blijkt te zijn.

Quoteringen Manchester United – AS Roma

De quoteringen zijn het hoogst ingedeeld voor een zege van AS Roma. Bij Koning TOTO staat de pre-odd voor en zege van AS Roma op x 5.20 keer je inleg ingedeeld.In het 1X2 spelsysteem van de bookies levert een gelijkspel met x 3.95 keer je ingelegde speelbedrag ook een hoge beloning op. Een overwinning van Manchester United is goed voor een quotering van x 1.58 keer je speelgeld.
De heenwedstrijd van de halve finale UEFA Europa League Manchester United – AS Roma wordt gespeeld op donderdag 29 april om 21:00 uur in Stadion Old Trafford te Manchester. Krijgt Rick Karsdorp het met zijn team zwaar te voortduren in Manchester en wint het United van Donny van de Beek? Wat jouw voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken.nl en ga voor de hoogste pre- en live odds!

De beste Online Bookmakers