Europa League
14/04/20213 reacties

Europa League kwartfinales: Ajax zich bij AS Roma?

Europa League kwartfinales: Ajax zich bij AS Roma?
Aanstaande donderdag wordt het erop of eronder voor Ajax in de UEFA Europa League. Kunnen de Ajacieden de 1-2 achterstand van vorige week tegen AS Roma nog goedmaken in Stadion Olimpico? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste pre-odds voor de return van de Ajacieden alvast voor je opgezocht. Speel jij mee en ga jij scoren met AS Roma – Ajax?

Paulo Fonseca: “Honderd procent focus nodig tegen Ajax”

AS Roma-trainer Paulo Fonseca kan met zijn team donderdag in eigen stadion tegen Ajax aantreden met een 2-1 voorsprong op de bezoekers uit Amsterdam. Maar Fonseca is er niet gerust op dat de return gewonnen wordt. “Voor mij is Ajax in aanvallend opzicht een van de sterkste teams in Europa. Ze hebben veel goede individuele spelers met extra kwaliteit. We zullen honderd procent gefocust moeten zijn en in alle opzichten een perfecte wedstrijd moeten spelen”, zo zegt Fonseca.

“Cruciaal om geen fouten te maken”

AS Roma trof volgens trainer Fonseca vorige week donderdag een sterk Ajax aan. “Ajax heeft een sterk team en lijkt wel wat op Sassuolo wat betreft de manier van opbouwen. Het wordt cruciaal om geen fouten te maken, want Ajax heeft een solide team dat die fouten zal afstraffen. Ajax wil altijd het balbezit hebben, dus verdedigend moeten we goed staan”, aldus Fonseca.

Erik ten Hag: “We hebben geproefd dat er mogelijkheden liggen”

Ajax moet flink aan de bak in Rome om de achterstand nog goed te maken. Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht dat zijn team daartoe in staat kan zijn. “Het is zuur dat ook nog eens de 1-2 viel, maar ook daarna hebben ze gevochten. Dat is wat we nodig hebben in Rome. We hebben geproefd dat er mogelijkheden liggen. We hebben uiteraard een slechte uitgangspositie, maar we zullen ervoor gaan”, zegt Ten Hag strijdvaardig.

“Niet dezelfde fouten maken”

Voor de uitwedstrijd veranderd Ten Hag dan ook niet veel aan zijn spelerskern. “Ik denk dat we niet zoveel anders hoeven te doen in Rome. We hebben thuis veel kansen gecreëerd door goed druk te hebben gezet of goed aan de bal te zijn geweest. We moeten wel wat geluk aan onze zijde hebben en niet dezelfde fouten maken. Dan hebben we een kans”, aldus de Ajax-trainer.

Statistieken

Mocht de ploeg van trainer Ten Hag het ticket voor de halve finale alsnog binnenslepen, dan treft Ajax in de halve eindstrijd Manchester United of Granada CF. De Engelse ploeg won in Granada met 0-2 en mag donderdag thuis de klus proberen af te maken tegen de Spaanse topploeg, die in de voorronde van de Europa League al uitkwam tegen PSV.

Head 2 Head

In deze eeuw speelde Ajax in  totaal driemaal toe tegen AS Roma. Afgelopen donderdag werd er voor het eerst in dat drieluik verloren van de Italiaanse ploeg. Begin deze eeuw speelden de teams in de Champions League tegen elkaar. Toen won Ajax de heenwedstrijd in Amsterdam met 2-1. In Rome werd er destijds met 1-1 gelijkgespeeld.

Huidige vorm AS Roma

AS Roma speelde afgelopen weekend thuis tegen Bologna. De Romeinen wonnen met 1-0 van de nummer elf in de Serie A. Zelf staat AS Roma op de zevende plek. Aanvaller Borja Mayoral scoorde voor AS Roma. De 24-jarige Spaanse spits speelde in de wedstrijd tegen Ajax maar veertien minuten mee. Wellicht krijgt hij nu meer speeltijd?

Huidige vorm AFC Ajax

Ook Ajax won afgelopen weekend in de competitie. Al ging het wel wat moeizaam de Eredivisie wedstrijd tegen RKC Waalwijk werd met 0-1 gewonnen door de ploeg van trainer Ten Hag. Sebastien Haller scoorde voor de Ajacieden, maar de aanvaller mag donderdag tegen Roma niet meedoen. Hij zal net als de geschorste Rensch node gemist worden bij de Amsterdammers.

Lappenmand

AS Roma-speler Rick van Karsdorp was voor de wedstrijd in Amsterdam nog geschorst, maar mag donderdag wel weer meedoen. Of trainer Fonseca ook echt een beroep gaat doen op onze landgenoot is de vraag. Wel moet de trainer nog spelers missen voor het duel met de Ajacieden: Marash Kumbulla, Chris Smalling, Stephan El Shaarawy en Leonardo Spinazzola zijn geblesseerd. Bruno Peres is geschorst en moet de wedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan.Bij de Ajacieden keert Maarten Stekelenburg donderdag hoogstwaarschijnlijk terug op het veld. Dat geldt niet voor Daley Blind en Noussair Mazraoui. Beide verdedigers zijn (langdurig) geblesseerd en missen ook deze return.

Prognose

Onze wedtip is een weddenschap plaatsen via de correcte score en dan inzetten op 2-1 voor AS Roma. Hoge winstbonussen en gezien de uitslag in de heenwedstrijd ook een hoge winstkans. Roma speelt immers thuis. Laat jij ook je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl? In onderstaand odds-overzicht vind je alvast de gemiddelde pre-odds voor AS Roma – Ajax Amsterdam.

Quoteringen AS Roma – Ajax Amsterdam

De bookmakers hebben nog altijd vertrouwen in een goede afloop voor Ajax. De Ajacieden hebben alleen nog kans op de halve finale als het wint in stadion Olimpico. Mocht dat gebeuren dan keert Koning TOTO x 2.32 keer de inleg aan je uit.De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in Rome. Gemiddeld ontvang je x 3.65 keer de inleg retour als Roma en Ajax gelijkspelen. Wint Roma ook deze partij? Speel dan op winst van de Romeinen en ontvang x 2.65 keer je speelbedrag terug als het donderdagavond gedaan is voor Ajax in de Europe League.
De UEFA Europa League wedstrijd AS Roma – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op donderdag 15 april om 21:00 uur in het Olimpico Stadion te Rome. Krijgen de Amsterdammers het nog voor elkaar om door te stoten naar de halve eindstrijd of zijn de Romeinen oppermachtig en verslaan zij Ajax? Bij VoetbalGokken.nl vind je de hoogste pre-odds voor AS Roma – AFC Ajax Amsterdam!

De beste Online Bookmakers