Europa League
29/07/20196 reacties

Europa League-returns FC Utrecht en AZ Alkmaar

Europa League-returns FC Utrecht en AZ Alkmaar
In de Europa League-voorronde gaan AZ Alkmaar en FC Utrecht deze week op bezoek bij hun tegenstanders van vorige week. AZ speelde in Alkmaar gelijk tegen Häcken (0-0) en hoopt nu wel wat doelpunten te kunnen gaan maken in de Zweedse stad. FC Utrecht scoorde zelf wel in de Galgenwaard tegen Zrinjski, maar kregen er ook een tegen wat resulteerde in een 1-1 eindstand. Beide ploegen moeten dus vol aan de bak in de return om de volgende ronde te halen. Welke uitslagen voorspel jij?

John van den Brom: “Wij zijn gewoon beter”

FC Utrecht-trainer John van den Brom kwam deze zomer over van AZ naar de Domstad en was direct al niet blij nadat zijn ploeg in de heenwedstrijd op achterstand kwam door de treffer van Zrinjski-speler Govedarica. Het doelpunt van Gyrano Kerk maakte een hoop goed. Met een 1-1 gelijkspel op zak trekt Van den Brom met zijn ploeg naar Mostar in een poging de wedstrijd daar alsnog naar zich toe te kunnen trekken. “Wij zijn natuurlijk gewoon beter dan deze tegenstander. Dat moeten we over twee wedstrijden laten zien, daar gaat het om”, blijft Van den Brom optimistisch op de clubwebsite.

“Profiteren in return”

De coach wil graag dat zijn team in Mostar net zo voor de dag komt als in de tweede helft van de thuiswedstrijd in de Galgenwaard. “Zij vielen in de tweede helft met bosjes om. Wij hebben een betere conditie, daar gaan wij in de return wél van profiteren”, aldus een zelfverzekerde Van den Brom over de kansen voor zijn team.

Arne Slot: “We moeten er doorheen spelen”

Ook bij AZ Alkmaar hangt nog steeds een zeer positieve sfeer. Door de 0-0 gelijkspel in Alkmaar heeft AZ een redelijke uitgangspositie voor de return in Göteborg, maar ook niet meer dan dat. Het minimale, een gelijkspel mét doelpunten in de Bravida Arena, is voldoende voor een plek in de laatste voorronde van de Europa League. Maar Slot weet dat ook dat nog een zwaar karwei gaat worden. “We wisten al dat dit een stugge tegenstander is”, zegt de trainer op de clubwebsite.

“Gedisciplineerd en gegroepeerd”

Slot vervolgt: “Ze krijgen in de competitie weinig tegentreffers en spelen erg gedisciplineerd en gegroepeerd, maar we hebben ze een paar keer op hoog druk gezet en toen zag je dat wij er vrij snel doorheen konden spelen”, analyseert Slot de hoop die AZ koestert richting de return in Häcken.

Statistieken

Bij FC Utrecht loopt men nog met de 1-1 gelijkspel in de Galgenwaard in het hoofd rond. Ook de voorbereidingswedstrijd tegen Royal Antwerp 3-2 biedt geen houvast met uitkijk op de uitwedstrijd in Mostar. Zrinjski heeft afgelopen weekend alweer een wedstrijd gespeeld. In de Bosnische competitie werd met 1-0 gewonnen van stadsgenoot Velez Mostar.

AZ Alkmaar

Ook AZ kijkt terug naar de wedstrijd tegen Häcken en hoefde tussentijds nog niet aan de bak, maar in Zweden is de competitie al volop aan de gang. Häcken speelde daarin uit tegen Djurgarden en die wedstrijd werd verloren met 2-0. Dat zou misschien een voordeel kunnen zijn voor de Alkmaarders, want heel veel vertrouwen zal dat de Zweedse ploeg toch niet geven.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar in Europa League

Ook TOTO heeft veel vertrouwen in een goede afloop van AZ in het Zweedse Häcken. De pre-wedstrijdquotering voor winst van AZ wordt met x 2.40 keer je inleg goed beloond. Een thuiszege van Häcken wordt met x 2.60 keer je speelbedrag niet veel hoger beloond. Ga je voor de hoogste quotering van deze wedstrijd, dan is inzetten op een gelijkspel interessant! Daarmee kun je je inleg met x 3.40 ruim verdrievoudigen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht in Europa League

De pre-wedstrijdquoteringen voor de uitwedstrijd van FC Utrecht worden nog iets hoger ingeschaald dan bij het duel van de Alkmaarders. De hoogste beloning wordt uitgekeerd als Zrinjski thuis wint: x 4.00 keer je speelbedrag. Voor een gelijkspel wordt er met x 3.40 keer je inleg niet veel minder uitgekeerd. Wint FC Utrecht in het Bosnische Mostar? Dan wordt je inleg x 1.83 keer zoveel waard en pakt Nederland belangrijke punten voor de UEFA-coëfficiënt.
De Europa League-wedstrijden worden gespeeld op donderdag 1 augustus. Het duel Häcken – AZ Alkmaar begint om18:30 uur in de Bravida Arena te Götenburg. De wedstrijd Zrinjski – FC Utrecht start om 19:00 uur in Stadion pod Bijelim Brijegom te Mostar. Weten FC Utrecht en AZ Alkmaar hun Europa Leaguestart nog goed te maken door de uitwedstrijd winnend af te sluiten? Ga naar TOTO voor de beste deals en doe mee met deze belangrijke returns voor Utrecht en AZ!

De beste Online Bookmakers