Europa League
11/12/2019

Feyenoord vecht in Porto voor laatste kans in Europa League

Feyenoord vecht in Porto voor laatste kans in Europa League
Aankomende donderdag wordt het voor Feyenoord nog even nagels bijten. De Rotterdammers hebben nog een piepkleine kans om Europees te overwinteren, maar hebben daar wel alle geluk van de wereld voor nodig. Te beginnen met een overwinning op en in Porto. Als de Rangers vervolgens ook winnen van Young Boys is Feyenoord tweede in poule G. Gaat het de Rotterdammers nog lukken om via deze route door te stoten naar de knock-outfase of komt er voor het elftal van trainer Dick Advocaat in Portugal een einde aan dit Europese seizoen? VoetbalGokken.nl blikt vooruit!

Dick Advocaat: “Alles is nog mogelijk”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is niet iemand die zich vooraf druk maakt om spannende wedstrijden. Waar menig Feyenoord-fan een hartverzakking krijgt als hij of zij alleen maar denkt aan donderdag blijft ‘de kleine generaal’ rustig en kalm: “Het wordt in elk geval interessant in Porto. Alles is daar nog mogelijk, maar overleven is de juiste omschrijven”, zegt Advocaat in VI. “Winst zou een mooie verrassing zijn.”

Dubbel programma

Feyenoord heeft eigenlijk al het gehele seizoen last van blessuregevallen of spelers die niet honderd procent fit zijn. Advocaat kreeg de vraag of hij weet hoe dit komt. “Ik denk dat we een uitstekende medische staf hebben, dus daar kan het niet aan liggen”, reageerde de oefenmeester. “Ik geloof ook niet dat er hier heel veel andere dingen gebeuren dan bij andere clubs. Maar de jongens hier hebben toch vanaf het begin continu dubbele wedstrijden moeten spelen. Omdat we actief zijn in de Europa League. Dat is misschien voor sommige spelers te veel gebleken, maar momenteel hebben we het redelijk onder controle en werken we met veel vertrouwen toe naar de wedstrijden tegen Porto en PSV”, zo sluit hij zijn voorbeschouwing af tijdens de wekelijkse persconferentie op Zuid.

Sérgio Conceição: “Verplicht om van Feyenoord te winnen”

FC Porto is nog altijd een grote naam in Europa en in Portugal. In het thuisland wordt dan ook veel verwacht van het elftal van trainer Sérgio Conceição. En die voelt nu de apotheose nadert de druk toenemen: “FC Porto komt onder druk te staan​. We spelen tegen een geweldige club en we zijn het verplicht om thuis te winnen van Feyenoord”, zei de coach in zijn perspraatje.

“Strategie zal doorslaggevend zijn”

“We kijken naar elke competitie op basis van het belang ervan, en de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. De 11 spelers die me de meeste garanties geven, komen donderdag op het veld. Alles hangt af van de strategie voor het duel en ook van de tegenstander. Hoewel we vooral naar onszelf moeten kijken, maar wij hebben er in elk geval veel zin in”, aldus Sérgio Conceição in de Portugese media.

Statistieken

Voorafgaand aan dit laatste groepsduel kent Groep G een hele interessante open stand. Feyenoord staat laatste met vijf uit vijf, maar staat slechts drie punten achter koploper Rangers FC. FC Porto is tweede, maar heeft evenveel punten als Young Boys dat derde staat. Beide ploegen hebben slechts één punt meer dan Feyenoord.

Head 2 Head

In het (verre) verleden zijn er heel wat interessante ontmoeting geweest tussen FC Porto en Feyenoord. In dit overzicht beperken we ons tot de laatste drie, want het was tot dit jaar al 26 jaar geleden dat ze elkaar nog troffen. In die dubbele ontmoeting voor de Champions League verloor Feyenoord in Porto, maar wist het thuis wel met 1-0 te winnen. Ook dit jaar kwamen de Rotterdammers als winnaar uit de strijd toen Porto de Nederlandse havenstad bezocht: 2-0.

Huidige vorm FC Porto

De Portugese ploeg steekt in een uitstekende vorm. In de Portugese competitie wordt wedstrijd na wedstrijd gewonnen, ook in het bekertoernooi is Porto door naar de volgende ronde. Iets wat ze ongetwijfeld ook dolgraag willen bereiken in de Europa League. Daarin werd begin vorige maand een dure nederlaag geleden tegen Rangers FC: 2-0. Door te winnen van Feyenoord kan dit worden rechtgezet en alsnog Europese overwintering bewerkstelligd worden.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord heeft onder Advocaat nog altijd niet verloren. Wel werd er een aantal maal gelijkgespeeld en waren de wedstrijden niet altijd even best. Tegen RKC kwam het elftal bijvoorbeeld al snel 0-2 achter en thuis tegen PEC Zwolle was het al niet veel beter, echter verzuimde de Zwollenaren in de tweede helft met een goal waardoor de Rotterdammers met 1-0 konden winnen. Afgelopen weekend kwam het tegen Vitesse niet verder dan 0-0.

Lappenmand

Romario Baro (FC Porto) ontbreekt door een spierblessure. Ook Vincent Aboubakar zit in de lappenmand, maar voor de rest kan Sérgio Conceição beschikken over een fitte selectie. Feyenoord-trainer Advocaat kan donderdag zeer waarschijnlijk nog steeds geen beroep doen op Rick Karsdorp, al werkt de medische staf keihard aan een snel herstel. Ook Kenneth Vermeer en Justin Bijlow zullen niet meedoen tegen PSV. Sven van Beek is een twijfelgeval. Volgens Advocaat is Jorgensen wel inzetbaar, maar niet honderd procent (wedstrijd)fit.Als er vanuit de wedstrijd die zondag tegen Vitesse is gespeeld geen nieuwe klachten komen dan zijn dat de spelers die de lappenmand bevolken.

Prognose

Onze voorspelling is gericht op hoop en op hoge odds! Wij zetten namelijk in op een 0-1 zege voor Feyenoord. Hiermee zouden de Rotterdammers zich kunnen plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League en kan jij een flinke kerstbonus scoren! Check onderstaande quoteringen voor de gemiddelde uitkeringen bij de bookmakerskantoren die zijn aangesloten bij VoetbalGokken. Zet nu in en scoor de hoogste odd!

Quoteringen FC Porto – Feyenoord

De spanning is al om te snijden in Poule G van de Europa League, maar Koning TOTO doet daar nog een schepje bovenop door de quoteringen hoog in te schalen. Voor een zege van Feyenoord is de TOTO bereid de hoogste odd van deze wedstrijd x 7.50 keer je inleg uit te betalen.Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem ook een prima quotering mee. Mochten de ploegen in Porto afsluiten in een gelijke eindstand, dan wordt jouw inleg hierop x 4.50 keer meer waard. Winst van Porto staat genoteerd op x 1.40 keer je speelbedrag.
De Europa League wedstrijd FC Porto – Feyenoord wordt gespeeld op donderdag12 december om 21:00 uur in Stadion do Dragão te Porto. Weten de Rotterdammers het tij nog te keren en maakt de ploeg van Advocaat nog kans om te overwinteren waar een wonder voor nodig zal zijn? In voetbal kan alles en dat is een goede reden om vandaag al mee te spelen via Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers