Europa League
19/10/20202 reacties

Wint Feyenoord bij Dinamo Zagreb in de Europa League ouverture?

Wint Feyenoord bij Dinamo Zagreb in de Europa League ouverture?
In Groep K van de Europa League gaat Feyenoord aanstaande donderdag op bezoek bij Dinamo Zagreb. De Rotterdammers hopen meteen een goed begin maken aan het Europese avontuur, maar treffen met Dinamo Zagreb een taaie tegenstander. De bookmakers denken dat Feyenoord een goede kans maakt bij de Kroatische ploeg. Wat verwacht jij van Dinamo Zagreb - Feyenoord?

Zoran Mamic: “Feyenoord wordt geleid door Dick Advocaat”

Zoran Mamic is sinds enige tijd de trainer van het succesvolle Dinamo Zagreb. In de Kroatische competitie gooit het hoge ogen en Mamic is vastberaden dat ook in Europa te gaan doen, maar beseft dat Feyenoord direct al een zware dobber wordt. “We hebben een goede competitieve, aantrekkelijke groep gelood met grote namen. Feyenoord heeft traditie en resultaten, het wordt geleid door Dick Advocaat, een coach met een rijke ervaring”, zegt de trainer van Zagreb.

“Er zal donderdagavond geen schuilplaats zijn”

Maar Dick Advocaat is volgend Mamic niet de enige die kennis heeft van het voetbal dat Zabreb speelt. Zeljko Petrovic is onderdeel van Advocaat zijn trainingsteam en weet dus ook waar Feyenoord donderdag scherp op moet letten. “Ze hebben daar ook Petrovic die de situatie in ons voetbal goed kent. Er zal donderdagavond geen schuilplaats zijn voor ons”, zo besluit Mamic zijn voorbeschouwing op het duel tegen Feyenoord.

Dick Advocaat: “Zagreb is heel bekend voor mij”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat was blij met de loting van Groep K. De trainer ziet kansen voor zijn ploeg om door te kunnen stoten naar de knock out-fase. Zover is het nog niet. Donderdag begint het pas tegen een ploeg die voor Advocaat niet onbekend is. “Zagreb is heel bekend voor mij. Die staan eerste in de Kroatische competitie, een topclub met veel jong talent en goede spelers. Het wordt heel spannend, het kan alle kanten op”, aldus Advocaat over de wedstrijd van donderdag.

“Donderdag staat het elftal er weer”

Feyenoord draait in de Eredivisie nog wat stroef en de lijst met geblesseerde spelers wordt niet korter, maar Advocaat maakt zich geen zorgen voor het duel tegen Zagreb. “Er zijn weinig ploegen die kunnen zeggen dat het lekker loopt. Dat geldt ook voor ons. We moeten nog groeien en hebben veel geblesseerde spelers, maar het elftal wordt langzaam fitter. Donderdag moet het elftal er weer staan”, besluit Advocaat zijn toekomstvisie over de uitwedstrijd tegen Zagreb..

Statistieken

Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen GNK Dinamo Zagreb, Wolfsberger AC uit Oostenrijk en het Russische CSKA Moskou. Die laatste zou op papier de sterkste tegenstander moeten zijn, maar dat moet de komende weken natuurlijk nog blijken. Als de Rotterdammers van start gaan in Zagreb begint Wolfsberger AC thuis tegen CSKA Moskou.

Head 2 Head

Feyenoord heeft in het verleden nog nooit tegen Dinamo Zagreb gespeeld. Donderdagavond is de allereerste ontmoeting met de Kroatische club en wie weet gaan de Rotterdammers met een overwinning de boeken in.

Huidige vorm Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb startte dit seizoen in de voorrondes van de Champions League, maar werd er nog voor de loting uitgegooid door Ferencvaros. Dit betekende dat Zagreb nog Ă©Ă©n voorronde in de Europa League moest afhandelen om de koker in te gaan. Flora werd met 3-1 verslagen waardoor Zagreb nu tegen Feyenoord mag aantreden. In de Kroatische competitie staat Zagreb eerste met negentien punten uit zeven wedstrijden.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord ging zonder voorrondes te hoeven spelen de groepsfase in. De wedstrijd tegen Dinamo Zagreb is dus het eerste duel in Europa voor de ploeg van trainer Advocaat. De week begon voor Feyenoord met een gelijkspel tegen Sparta 1-1 in De Kuip. De ploeg van trainer Advocaat staat vijfde in de Eredivisie met elf punten.

Lappenmand

Sinds afgelopen zomer bivakkeert Zagreb-speler Josip Misic in de lappenmand van de Kroatische ploeg. De centraal middenvelder zal er donderdag niet bij zijn.Feyenoord gaat zonder de geblesseerde Eric Botteghin (hamstring), Leroy Fer (hamstring), Luis Sinisterra (knie) en Robert Bozenik (blessure) naar Zagreb.

Prognose

Wij hebben alle vertrouwen in een overwinning van Feyenoord bij Zagreb. Met de ervaring van trainer Advocaat moeten de Rotterdammers toch naar een zege geleid worden. Onze wedtip is 1-2 voor Feyenoord en dat zal een mooi begin aan de groepsfase betekenen. Staat hier ook de hoogste odd tegenover? Check de gemiddelde quoteringen in onderstaand overzicht of ga direct naar de bookmakerspagina.

Quoteringen Dinamo Zagreb – Feyenoord

De quoteringen zijn gelijkwaardig ingeschaald en dat betekent dat de bookmakers verwachten dat Zagreb en Feyenoord weleens even sterk kunnen zijn. Feyenoord speelt wel uit en dat weegt nog net iets zwaarder mee. Een overwinning van de Rotterdammers staat genoteerd op x 2.90 keer je inleg.De odd voor een zege van Dinamo Zagreb staat in het 1X2 spelsysteem op x 2.23 keer de inleg ingeschaald. Een gelijkspel krijgt de hoogste odd mee. Jouw inleg op een puntendeling wordt x 3.50 keer meer waard als dit donderdag gaat gebeuren.
De Europa League wedstrijd GNKDinamo Zagreb – Feyenoord wordt gespeeld op donderdag 22 oktober om 21:00 uur in het Maksimir Stadio te Zagreb. Maakt Dikkie Dick met zijn team een goede start in de poule door te winnen van Zagreb? Of is de Kroatische ploeg een maatje te groot voor Feyenoord? Laat jouw voorspelling geld waard zijn bij de TOTO door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers