Gokindustrie
20/09/2021 0 reacties

Bwin nieuwe partner van UEFA Conference League

Bwin nieuwe partner van UEFA Conference League

Voetballiefhebbers en degene die graag een gokje wagen op sportwedstrijden, zal het niet zijn ontgaan dat vorige week de UEFA Conference League is gestart. Na een aantal voorronden wordt er nu in de groepsfase gestreden om in de finaleronde te komen. De Conference League lijkt in veel opzichten op de grote broer Champions League en de grotere zus Europa League. Onlangs werd bekend dat Bwin zowel de Europa League als de nieuwe Conference League gaat sponsoren. Wat houdt dit precies in en wat kunnen gokkers verwachten van deze nieuwe competitie?

Waarom is de Conference League er gekomen?

Iedere voetbalclub in de hoogste divisie in Europa droomt uiteraard van het hoogst bereikbare in het internationale voetbal: Champions League. Maar de kans om daar terecht te komen is zeer miniem. Kleinere clubs vinden deels een plaatsje in de Europa League. Daar valt veel minder geld te verdienen en ook minder eer te behalen, maar het is voor het prestige en het verkrijgen van ervaring toch een zeer gewilde competitie. De Conference League zorgt er nu voor dat veel meer clubs uit kleinere landen een kans krijgen op meer internationaal voetbal. Ook clubs uit de grote landen kunnen hun spelers de kans geven op een internationale prijs.

Wat betekent het dat Bwin een van de sponsors is?

Bwin is een bekende bookmaker, die eerder bijvoorbeeld officiële sponsor was van Bayern München en Real Madrid. Nu kwam het nieuws naar buiten dat Bwin de Official Betting Partner wordt van de Conference League. Daardoor zal deze bookmaker zichtbaar aanwezig zijn bij de wedstrijden binnen de Conference League. Denk aan reclame op de borden, vermelding op de achtergrond bij interviews, en natuurlijk online op de websites en op social media. Maar Bwin zelf krijgt ook het recht om bijvoorbeeld video’s van de UEFA Conference League te delen op de socials en op de eigen website.

Voor UEFA is de sponsoring een manier om openlijk en vertrouwd met sportweddenschappen bezig te gaan. Bwin heeft een jarenlange ervaring op het gebied van sportweddenschappen. Ook deze kennis is een voordeel voor UEFA.

Wat kun je verwachten van de Conference League?

Zoals bij ieder nieuw sportevenement is het afwachten of de Conference League een succes zal worden. Er wordt toch vooral weer gekeken naar de deelnemers uit de grote landen. De nummer 7 van de afgelopen competities in de grote landen mag meedoen aan de Conference League, daarbij gaat het dan om Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk.

Voor het eerste jaar is de grote naam het Engelse Tottenham Hotspurs, dat nog maar een paar jaar geleden de finale van de Champions League verloor na zeer spectaculair Ajax in de halve finale te hebben verslagen. Een andere zeer aansprekende naam is AS Roma. Zullen deze clubs gemotiveerd genoeg zijn om de League te willen winnen? Of bestaat de kans dat de belangstelling zo gering is dat er B-elftallen worden afgevaardigd naar verre bestemmingen of wanneer er een topwedstrijd in de nationale competitie op het programma staat? Het succes van de Conference League en de interesse van de supporters in de nieuwe competitie zal vooral afhangen van die vraag.

De kansen bij het wedden op de Conference League

Voor wie graag een wedje maakt zou de Conference League best eens een interessante nieuwe competitie kunnen worden. Natuurlijk kun je niet alleen bij Bwin terecht als je een gokje wilt wagen, maar ook bij bijvoorbeeld TOTO. Voor de bookmakers is het niet eenvoudig om de odds te bepalen voor de vele wedstrijden die zullen volgen. Dat is niet alleen, omdat er ook voor hen onduidelijkheid bestaat hoe de grote clubs te werk zullen gaan in deze League. Voor de kleinere clubs bestaat er soms weinig vergelijkingsmateriaal, omdat een aantal elftallen hun eerste schreden gaan zetten op het internationale toneel. Met zoveel onzekere factoren, moeten er wel interessante odds komen en dat is voor de gokker die een beetje kijk heeft op het internationale voetbal uiteraard een voordeel.

Hierop kun je gokken bij de Conference League

Ook voor de Conference League is er weer een scala aan opties voor verschillende weddenschappen. Naast het min of meer standaard voorspellen wie de wedstrijd wint of er wellicht een gelijkspel uitkomt, zijn er meer mogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten per wedstrijd. Een gokje van 2,5 plus of min is bij veel weddenschappen een populaire manier om een bescheiden maar leuk winstje te kunnen halen. Verder kun je bijvoorbeeld wedden op:

  • Over/under
  • Winst bij thuiswedstrijd
  • Winst bij uitwedstrijd
  • Wanneer in de wedstrijd er doelpunten worden gemaakt

Maar het kan uiteraard ook anders. Nu de competitie net van start is gegaan kan je ook al inzetten op de winnaar van de eerste Conference League in de geschiedenis. Het is nog even wachten totdat je weet in hoeverre je de juiste keuze hebt gemaakt. Een outsider kan je een leuk rendement opleveren.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!