Gokindustrie
19/06/2021 0 reacties

Experts gokindustrie bespreken nieuwe kansspelwetgeving voor Nederland

Experts gokindustrie bespreken nieuwe kansspelwetgeving voor Nederland

Drie vooraanstaande beheerders van gerenommeerde online gokbedrijven werden onlangs gevraagd naar de nieuw aanstaande veranderingen voor Nederland op het gebied van online gokken en kansspelen. Wat heeft Nederland te bieden met een blik vanuit de internationale industrie? En welke veranderingen kunnen Nederlandse gokkers binnenkort eigenlijk verwachten. Ook kijken de deskundigen naar de Europese markt en wat wordt daarin de verwachte rol van Nederland gaat zijn. De ervaringsdeskundigen delen hun kijk op deze aanstaande veranderingen.

Nederlandse veranderingen opkomst

Hooggespannen kunnen we de verwachtingen wel noemen van de Nederlandse markt, met het binnenkort inwerking treden van de nieuwe Kansspelwetgeving voor kansspelen. Hierbij wordt een enorm nieuwe – vooral online – potentieel aangereikt, waar veel nieuwe partijen die voorheen geweerd werden, een mogelijkheid krijgen hun spellen en sportweddenschappen met een verkregen vergunning te kunnen aanbieden.

In de gokindustrie wordt er reikhalzend uitgekeken naar Nederland als gokland en het potentieel. Denk hierbij aan een relatief hoog besteedbaar inkomen in vergelijking tot veel andere (Europese) landen. Nederland heeft daarbij ook een geweldig georganiseerde internetinfrastructuur, met in praktisch ieder huishouden een goedwerkende internetverbinding. Iets dat niet zozeer een vanzelfsprekendheid is.

Zo staan inwoners van Engeland natuurlijk bekend om hun behoefte aan gokken en behoort het zelfs tot de landelijke tradities. Op iedere straathoek is immers wel een gokkantoor cq bookmaker te vinden. Deze gokkantoren zijn veel bezochte betting-shops, aangezien veel Britten helemaal niet altijd frequent online hun weddenschappen plaatsen. Dit zal vermoedelijk in Nederland vanaf 1 oktober 2021 veel sneller de maatstaaf worden en een goed werkende voedingsbodem vinden voor het aanbieden van kansspelen. En dat biedt natuurlijk vele kansen voor de aankomende gokbedrijven.

Waar moeten we in de toekomst op letten met online gokken?

Nederland behoort tot één van de laatste landen die online gokken reguleert en op een legale manier beschikbaar maakt voor consumenten. Vele landen in Europa gingen Nederland dan ook voor. Het is een vraag vanuit de consument, maar ook de gokindustrie om deze Europese regels meer in samenhang te trekken en vergelijkbaar met elkaar te maken. De wetgeving verschilt namelijk van land tot land en heeft geen directe samenhang, ondanks de EU als gezamenlijke handelsunie.

In Nederland is de KSA (Kansspelautoriteit) berust met het takenpakket tot het toezichthouden van de (online) goksector. De KSA heeft ook als taak licenties te verschaffen en heeft daardoor een helder beeld van welke partijen zich aandienen en uiteindelijke toegelaten worden. Op VoetbalGokken.nl vind je vanaf 1 oktober 2021 de op dat moment nieuw beschikbare goksites voor Nederland. Alle NL goksites waar je legaal kunt wedden op voetbal zal je in onze vergelijking terugvinden. Wij vergelijken via VoetbalGokken alleen 100% Nederlandse gokssites. Vergelijken via ons geeft dus altijd een vertrouwd gevoel en biedt veilig spelen onder Nederlands toezicht.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!