Gokindustrie
28/07/2022 1 reacties

Heracles en Unibet sluiten overeenkomst en gaan samenwerken

Heracles en Unibet sluiten overeenkomst en gaan samenwerken

Het zal maar weinig spelers die wel eens een gokje wagen op voetbal verbazen dat Unibet behoorlijk in de publiciteit komt nu de vergunning is verkregen. Unibet is een van de 9 merken van de Kindred Group, een van de grootste beursgenoteerde aanbieders van online kansspelen.

Unibet legaal in Nederland

Unibet is legaal in Nederland en heeft sinds 8 juni een vergunning. Nederlandse spelers kunnen nu legaal bij de bookmaker een gokje kunnen wagen of een spelletje spelen in het online casino. Unibet was de meest populaire bookmaker in ons land voordat het legaal mogelijk werd om online te gokken. Het bedrijf timmert dan ook behoorlijk aan de weg om wederom een plaats in de top te veroveren. Recent werden samenwerkingsverbanden gesloten met landskampioen Ajax en het voetbalmagazine VI. Deze week is derhalve Heracles aan de beurt.

Unibet en impact

Heracles heeft een bijzonder moeilijk seizoen achter de rug waarbij de club na 19 jaar in de eredivisie zeer verrassend degradeerde. Uiteraard zal bij de ambitieuze Almelo-ers de gedachte aan revanche leven en zullen ze proberen meteen weer voor promotie te gaan. De samenwerking met Unibet zal Heracles financieel een stap verder helpen. Overigens is niet bekend gemaakt hoeveel Heracles per jaar zal ontvangen. Een bedrag van 3 miljoen (dat is van Ajax naar verluidt per jaar ontvangt) zal het niet worden. De overeenkomst is goed voor meerdere jaren, hoewel het verbod op sponsoring van sportclubs door gokbedrijven voor 2025 door de overheid is aangekondigd.

De samenwerking tussen Unibet en Heracles gaat verder dan alleen financiële steun. In het kader van Unibet Imoact is er ook aandacht voor verantwoord spelen en preventie van matchfixing. Daarnaast zoekt Unibet ook altijd naar de mogelijkheid om de supporters van een gesponsorde club te betrekken bij de nieuwe samenwerking. Bij Heracles zal dat onder meer gebeuren via het evenement HeraclesFIT.

Wat is HeraclesFIT?

Door de samenwerking met Unibet kan Heracles ook iets terugdoen voor de supporters die al jarenlang de club volgen. Iedere supporter kan zich aanmelden voor het HeraclesFIT-traject. Daarmee kiezen ze voor een meer gezonde leefstijl met beweging en gevarieerde voeding. Uit de groep van aanmelders zal een team worden geformeerd en deze zullen worden getraind voor een speciale wedstrijd tegen oud-spelers van Heracles. Unibet is trots dat ze op deze manier met een gezond initiatief een echt evenement voor Almelo kunnen realiseren.

Heracles is blij met de samenwerking met Unibet

Rob Toussaint, de algemeen directeur van Heracles, toont zich zeer verheugd over de overeenkomst met Unibet. Deze komt op een goed moment, nadat de club en haar fans moeilijke tijden hebben doorgemaakt. Heracles heeft een groot hart voor de voetbalsport en alles wat daartoe behoort en dat geldt ook voor Unibet. Vooral de optie om via HeraclesFIT iets extra te kunnen doen spreekt hem zeer aan. Dit plan bestond al een tijdje binnen de club en met behulp van Unibet kan het nu realiteit worden. Ook voor Lennart Kessels, general manager van Unibet Nederland is het een mooie toevoeging om via HeraclesFIT een boeiend leefstijl-traject op te zetten voor supporters van de club.

De beste Online Bookmakers