Gokindustrie
04/07/2022 0 reacties

Unibet sluit ook sponsordeals met Telstar en de Graafschap

Unibet sluit ook sponsordeals met Telstar en de Graafschap

Nadat Unibet als vergunninghouder werd erkend door de KSA duurde het maar een paar dagen tot de sponsorovereenkomst met Ajax werd geformaliseerd. Inmiddels heeft Unibet ook deals gesloten met twee teams uit de Keuken Kampioen divisie: Telstar en De Graafschap. Inmiddels hebben vrijwel alle clubs uit het betaalde voetbal een bedrijf uit de gokbranche als (hoofd)sponsor. Uitzondering is Roda JC dat heeft aangegeven een dergelijke samenwerking niet te ambiëren.

Unibet Impact

Nu Unibet sinds kort een legale partij is voor online kansspelen in ons land heeft het ook aangegeven dat het een maatschappelijke opdracht ziet. Het is volgens Unibet onmogelijk om duurzaam een online bookmaker of casino te exploiteren als er geen sprake is van een veilige en verantwoorde omgeving voor de consument in alle opzichten.

Het bedrijf ziet het dan ook als een taak om deze omgeving te realiseren in samenwerking met onder meer de voetbalclubs waarmee een overeenkomst is gesloten. Die samenwerking moet er onder andere op gericht zijn om matchfixing te signaleren en uit te sluiten. De reacties in de samenleving waren niet onverdeeld positief. Er werd onder andere verwezen naar de tabaksindustrie die ook vele goede voornemens heeft maar een product maakt dat nu eenmaal ook schadelijke bijwerkingen kan hebben.

De Graafschap en de Kist Cup

Zowel Unibet als De Graafschap toonden zich zeer tevreden met de overeenkomst. Daarbij werd ook meteen de introductie van de Kist Cup gedaan. Simon Kistenmaker is hét symbool van de club uit Doetinchem. De clublegende is overleden aan kanker. De Kist Cup zal ter zijner nagedachtenis worden gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Support Caspar waar onderzoek wordt gedaan naar kanker van de alvleesklier. Het is nog niet bekend welke opzet het. nieuwe toernooi zal gaan krijgen, Telstar zal hieraan zeker meedoen.

De Graafschap bestaat sedert 1954 en de club heeft de zelfgekozen bijnaam de ‘Superboeren’. Kampioen van Nederland worden of de beker winnen zat er tot dusverre niet in. De beste prestatie ooit was een achtste plaats in de eredivisie in 1997. De Graafschap wordt beschouwd als een gemoedelijke club die regelmatig van Eredivisie naar Keuken Kampioen divisie switcht.

Telstar blij met nieuwe sponsor Unibet

Een paar dagen nadat het populaire gokbedrijf Unibet samen ging werken met Ajax was Telstar als volgende aan de beurt. Het partnership zal zich volgens mededeling van beide partijen vooral richten op commerciële en maatschappelijke initiatieven. Een voorbeeld voor dat laatste is het ondersteunen van het goede doel Support Caspar onder andere door deelname aan de Kist Cup. 

Telstar bestaat sinds 1963 en de club uit Velsen/IJmuiden was het meest succesvol in de jaren 70 van de vorige eeuw. In het seizoen 1973/1974 behaalde de club een 6e plaats in de eredivisie. In 1978 degradeerde Telstar naar de eerste divisie die nu Keuken Kampioen divisie heet. Het lukte Telstar sindsdien niet meer om te promoveren. De club was er af en toe dichtbij en nam zes keer deel aan een promotie/degradatie competitie. Een samenwerkingsverband met AZ staat op een laag pitje.

De beste Online Bookmakers