Algemeen
24/06/2019

Gold Cup 2019: Jamaica – Curaçao

Gold Cup 2019: Jamaica – Curaçao
Dinsdag op woensdagnacht spelen onze jongens uit Curaçao de allesbeslissende poulewedstrijd tijdens de Gold Cup 2019. De Nederlanders van de Antillen versloegen eerder dit toernooi Honduras en maken daardoor nog kans op de volgende ronde. Ze moeten dan wel het laatste groepsduel tegen Jamaica winnen. De bookmakers geloven niet echt in een stunt van de Nederlandse boys, jij wel? VoetbalGokken.nl blikt vooruit op een duel met verrassend veel bekende gezichten

Bondscoach Curaçao: “Alleen winnen telt”

De selectie van Curaçao herbergt heel wat namen die afgelopen seizoen in de Eredivisie actief waren. De bekendste is misschien wel PSV-reserve doelman Eloy Room, maar ook Darryl Lachman (PEC Zwolle), Cuco Martina (Feyenoord), Brandley Kuwas (Heracles Almelo), Elson Hooi (ADO Den Haag), Gervane Kasteneer (NAC Breda) en Charlison Benschop (De Graafschap) zullen bij menig voetballiefhebber een belletje doen rinkelen. Aangevuld met vedette Leandro Bacuna (uitkomend voor Cardiff City) heeft bondscoach Remko Bicentini een alleraardigste selectie die afgelopen week van Honduras (deelnemer aan het voorbije WK in Rusland) wist te winnen: “Maar dat wij winnen van een WK-ganger als Honduras, in de fase waarin wij zitten, is echt een topprestatie. De jongens hebben als een familie gespeeld, met het hart. Waar ik blij mee ben, is dat we ook in de laatste fase nog kansen hebben gecreëerd. En natuurlijk met Eloy Room die 24 prachtige reddingen heeft verricht.”

“Verwachtingen hoger dan vorige keer”

Matchwinner was Bacuna, waarvan tegen Jamaica ook weer veel wordt verwacht. Bicentini: “Dit is onze tweede keer op de Gold Cup, de verwachtingen zijn hoger dan de eerste keer. Tegen Jamaica telt alleen de winst, al gaat het eigenlijk om meer dan dat. Ik heb geprobeerd het team te helpen, want hiervoor heb ik het allemaal gedaan. Ik wilde Curaçao helpen en op de kaart zetten. Als we van Jamaica winnen, is die missie meer dan geslaagd.”

Elroy Room: “Blij dat ik in shirt Curaçao speel”

Ook Room speelt voor de eer van zijn volk en vaderland: “Ik denk dat ik in mijn hele leven nooit meer zo'n wedstrijd ga spelen, maar ik ben blij dat ik dat nu heb gedaan in het shirt van Curaçao. Ik heb zelf niet bijgehouden hoeveel reddingen ik had. Waren het er 24? Dat kan wel kloppen. In de eerste helft begon het al, ze bleven maar komen”, aldus de Man of the Match tegen Honduras.

Jamaica: ‘The Reggae Boyz’ niet onderschatten

Hoewel de internationale pers zich vooral richt op Mexico en Canada is Jamaica zeker geen tegenstander om te onderschatten. Momenteel staat Jamaica aan de leiding in Groep C dankzij een overwinning op Honduras en een gelijkspel tegen El Salvador. De mannen van het tropische eiland in Midden-Amerika – bijnaam de Reggae Boyz - wonnen in 2017 al eens van Mexico (0-1) en lieten in datzelfde jaar ook Canada de hakken zien: 2-1 winst. Grote man in de huidige selectie is aanvoerder André Blake. De doelman speelt in clubverband bij Philadelphia Union dat uitkomt in de MLS. Blake kreeg in de Verenigde Staten al eens de titel doelman van het jaar in de MLS. Leon Bailey is de andere vedette in het elftal van bondscoach Theodore Whitmore. Bailey is sinds vorig jaar actief als speler van Bundesliga-club Bayer Leverkusen dat hem overnam van KRC Genk, de huidige kampioen van België.

Theodore Whitmore: “Niks is onmogelijk”

De bondscoach heeft vertrouwen in de wedstrijd tegen Curaçao: “De sleutelwedstrijd was die tegen Honduras, die hebben we gewonnen. We kennen Curaçao goed en weten hoe we tegen ze moeten spelen. In het voetbal is niks onmogelijk. We moeten gewoon hard werken, ons goed voorbereiden en dan zien we wel waar we uitkomen”, aldus de nuchtere coach op de website van de organisatie.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Jamaica - Curaçao

Bij Koning TOTO lopen de pre-wedstrijdquoteringen hoog op voor deze wedstrijd in de Gold Cup. Een stunt van Curaçao wordt met x 6.50 keer de inleg het hoogst beloond. Voor een gelijkspel wordt er een odd van x 3.40 keer je inleg aangehouden. Ook met winst van de Jamaicanen valt er bij de TOTO nog wat te verdienen. Winst van Jamaica levert je in het 1X2 spelsysteem x 1.61 keer de inleg op. De laatste wedstrijd van poule C in de Gold Cup Jamaica – Curaçao wordt gespeeld op woensdag 26 juni om 02:00 uur in het Banc of California Stadion te Los Angeles. Kunnen de Curaçaoënaars hun tij nog keren en tweede worden in de poule? Voor de hoogste quotering die past bij jouw voorspelling speel je natuurlijk bij de TOTO. Zet vandaag alvast in op jouw favoriet.

De beste Online Bookmakers