Inside the Odds
09/07/2019

5,20 (!) keer je inzet bij nieuw doelpuntenfestijn tussen Ivoorkust en Algerije!

5,20 (!) keer je inzet bij nieuw doelpuntenfestijn tussen Ivoorkust en Algerije!
Donderdagavond nemen Ivoorkust en Algerije het tegen elkaar op in de kwartfinale van de Afrika Cup. Nadat titelfavorieten Marokko en Egypte beiden al zeer verassend werden uitgeschakeld, zijn de kansen voor zowel Ivoorkust als Algerije op de hoofdprijs enorm opgelopen. Van alle titelfavorieten is enkel Senegal nog overgebleven, een tegenstander waar de landen zich eventueel pas in de finale aan moeten wagen. De winnaar van deze kwartfinale neemt het namelijk in de halve finale op tegen de winnaar van Nigeria – Zuid Afrika. Beide landen ruiken hun kans op de hoofdprijs, maar hebben aan elkaar wel een geduchte tegenstander. Wie is favoriet? 

Algerije gold vooraf al als belangrijkste outsider: x 2,11 keer je inzet

Algerije gold vooraf niet als titelkandidaat voor de Afrika Cup, maar wel als een van de belangrijkste outsiders.  Les Renards troffen het in eerste instantie niet met haar loting. Zo werd Algerije namelijk in de groepsfase naast Kenia en Tanzania al direct gekoppeld aan titelfavoriet Senegal. Het was echter Algerije dat al haar wedstrijden wist te winnen in deze poule. Ook van Senegal werd er gewonnen: met 1-0. Mede door deze sterke reeks en de verrassende uitschakelingen van Marokko en Egypte geldt Algerije nu als een van de favorieten voor de eindzege. Trainer Djamel Belmadi beschikt over een goed uitgebalanceerde ploeg, met enkele spelers die de kar trekken. Hieronder Riyad Mahrez, Adlene Guédioura en Sofiane Feghouli. De Algerijnse hoop op een nieuwe titel neemt hierdoor steeds grotere vormen aan. Het land won in haar historie pas één keer de Afrika Cup. Dit betrof de editie van 1990 in eigen land. Indien Algerije haar sterke reeks verder doorzet en het wint van Ivoorkut, ontvang je x 2,11 keer je inzet.

Ivoorkust beschikt nog altijd over enkele wereldtoppers: x 3,85 keer je inzet

Ivoorkust gold een aantal jaar geleden als het absolute topland van Afrika. Met toppers als Yaya Touré, Kolo Touré, Didier Drogba, Salomon Kalou en Gervinho gooide de Ivorianen hoge ogen op verschillende eindtoernooien. Zo won Ivoorkust in 2015 nog de Afrika Cup, waar het in 2012 als tweede eindigde op het toernooi. Deze generatie van les Éléphants is echter inmiddels afgezwaaid. Dit had in eerste instantie grote gevolgen voor de prestaties van Ivoorkust. Zo werd het tijdens de Afrika Cup in 2017 al in de groepsfase uitgeschakeld en wist het zich niet te plaatsen voor het WK van 2018. Inmiddels zit het voetbal van Ivoorkust echter wel weer in de lift, mede vanwege de doorbraak van enkele spelers. Met de aanwezigheid van Yannick Kessié, Wilfried Zaha, Serge Aurier en Nicolas Pepe heeft Ivoorkust weer over een aantal toppers. Hiermee beschikt de ploeg van Ibrahim Kamara over genoeg individuele kwaliteit om Algerije pijn te doen. Als Ivoorkust donderdag weet te winnen van Algerije, ontvang je x 3,85 keer je inzet terug.

Riyad Mahrez vervolgt jacht op vijfde prijs dit seizoen: tot x 3,45 keer je inzet

Veel aandacht gaat bij Algerije uit naar Riyad Mahrez. De aanvaller pakte met zijn club Manchester City in Engeland alle mogelijke prijzen dit seizoen. Zo wonnen The Cityzens naast de Premier League ook de Community Shield, de FA Cup en de Capital One Cup. Met Algerije kan Mahrez hierdoor zijn vijfde prijs van het seizoen behalen. Het zou een uniek seizoen betekenen voor de aanvoerder van Algerije, die tot nu toe al twee keer trefzeker was op de Afrika Cup. Zo scoorde hij in de groepsfase tegen Kenia en in de achtste finale tegen Guinea. Aanvallend komt dan ook het grootste gevaar van Riyad Mahrez. Als hij tegen Ivoorkust opnieuw het net weet te vinden, ontvang je x 1,61 keer je inzet. Indien hij het eerste of het laatste doelpunt scoort, ontvang je x 3,45 keer je inzet.

Algerije incasseerde nog geen enkel tegendoelpunt: tot x 2,85 keer je inzet

Algerije beschikt niet over de meest bekende verdedigers, maar houdt haar doel tot nu toe potdicht op de Afrika Cup. Het is namelijk tot nu toe het enige team op het toernooi dat nog geen enkel tegendoelpunt heeft geïncasseerd. Dat is knap, zeker door het feit dat Algerije in haar groep al werd gekoppeld aan titelfavoriet Senegal. Desondanks slaagde ook Senegal er niet in om doelman Raïs M'Bolhi Ouhab te passeren. Bondscoach Belmadi laat zijn ploeg vooral op de counter spelen, wat tot nu toe dus erg goed uitpakt. Er is dan ook geen enkele reden om tegen Ivoorkust van speelstijl te veranderen. Als Algerije donderdag opnieuw een clean sheet weet te houden, ontvang je x 2,15 keer je inzet. Winnen ze de wedstrijd met geen enkel tegendoelpunt, dan ontvang je x 2,85 keer je inzet.

Ivoorkust en Algerije scoren veel tegen elkaar: tot x 5,20 keer je inzet

Ivoorkust en Algerije hebben een verrassend kleine historie tegen elkaar. De teams ontmoeten elkaar donderdag namelijk pas voor de vierde keer. Hierbij is de stand ook nog eens precies in evenwicht. In 2010 won Algerije de eerste ontmoeting met 3-2 van Ivoorkust. De tweede ontmoeting, in 2013, eindigde in een 2-2 gelijkspel. In 2015 won Ivoorkust met 3-1 van Algerije. Alle edities betroffen ontmoetingen op de Afrika Cup. Opvallend aan deze ontmoetingen zijn het hoge aantal doelpunten. Waar op eindtoernooien de doelpuntengemiddeldes vaak wat lager liggen, vielen er tussen deze twee landen minimaal vier doelpunten per wedstrijd. Het zou dan ook zomaar kunnen dat we opnieuw een doelpuntenfestijn gaan zien tussen Ivoorkust en Algerije. Als er opnieuw vier of vijf doelpunten vallen, ontvang je maar liefst x 5,20 keer je inzet. Bij drie of vier doelpunten ontvang je x 2,80 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers