Inside the Odds
21/10/2019

Ajax wint ook derde Champions League-duel voor 4,55 (!) keer je inzet!

Ajax wint ook derde Champions League-duel voor 4,55 (!) keer je inzet!
Ajax neemt het woensdag in de Champions League op tegen Chelsea. De Amsterdammers hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen en gaan hierdoor aan kop in groep H. Tegenstander Chelsea sloot één wedstrijd winnend af en verloor er ook één. Het staat hiermee op een gedeelde tweede plek met Valencia. De jonge ploeg van Frank Lampard begint steeds beter te draaien en komt dan ook vol zelfvertrouwen naar Amsterdam. Ook bij Ajax is aan zelfvertrouwen geen gebrek, waarmee het vermoedelijk weer een mooie Champions League-avond wordt. Wint Ajax weer? 

Ajax schrijft weer drie punten bij: tot x 4,55 keer je inzet

Ajax begint woensdagavond als favoriet aan het duel met Chelsea. De Amsterdammers beleven hun beste Champions League start ooit. Twee keer eerder won Ajax haar eerste twee groepsduels, maar dat deed het met mindere cijfers dan dit jaar het geval is. Ajax startte de groepsfase met een thuisduel tegen het Franse Lille, waar het met 3-0 van won. Hierna volgde een uitduel bij het Spaanse Valencia, dat eveneens met 3-0 werd verslagen. Hiermee heeft Ajax niet alleen zes punten, maar ook een doelsaldo van +6 en nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Het treft woensdag een Chelsea dat over beduidend minder kwaliteit beschikt dan in voorgaande jaren. Sterspeler Eden Hazard vertrok deze zomer naar Real Madrid, maar the Blues konden vanwege een transferverbod geen vervanger aantrekken. Het lijkt hierdoor zeer reëel dat Ajax ook woensdag weer drie punten bijschrijft. Als de Amsterdammers thuis van Chelsea winnen, ontvang je x 2,31 keer je inzet. Je ontvangt x 4,55 keer je inzet als ze hierbij opnieuw geen tegengoal incasseren.

Chelsea maakt gebruik van zwakheden Ajax: tot x 3,60 keer je inzet

Ajax speelde dit seizoen al zeventien officiële wedstrijden en verloor er hier geen van. In de Eredivisie won het acht van haar tien wedstrijden, waar het in de Champions League (inclusief voorronden) vier van haar zes wedstrijden won. Het betreffen indrukwekkende statistieken, welke tegelijkertijd de zwakheden van Ajax behoorlijk weten te verbloemen. De Amsterdammers tonen zich al het hele seizoen behoorlijk kwetsbaar in de achterhoede en wie de eerdere Champions League wedstrijden heeft gezien, zal concluderen dat het meer geluk dan wijsheid is dat Ajax nog geen tegendoelpunt heeft geïncasseerd.  De vraag blijft welke ploeg erin slaagt deze zwakheden bloot te leggen, wat zomaar eens Chelsea zou kunnen zijn. De ploeg van Frank Lampard presteert dit seizoen in uitwedstrijden beter dan in thuiswedstrijden. Het won vier van haar vijf uitwedstrijden, waar het slechts drie van haar zeven thuiswedstrijden winnend afsloot. Als Chelsea woensdag ook bij Ajax resultaat weet te halen, ontvang je x 2,95 keer je inzet bij een overwinning. Bij een gelijkspel ontvang je x 3,60 keer je inzet.

Ajax opnieuw zeer productief: tot x 4,20 keer je inzet

Ook de aanvallers van Ajax zorgen er hoogstpersoonlijk voor dat de club zich in defensief opzicht het nodige kan permitteren. De cijfers die de ploeg van Erik ten Hag in aanvallend opzicht op de mat legt zijn immers uitstekend. Ajax is iedere wedstrijd wel goed voor een paar doelpunten. Zo scoorde het in de Champions League dus al zes doelpunten, waarmee alleen Bayern München en Red Bull Salzburg productiever zijn. Ook in de Eredivisie scoren de Godenzonen ongeveer drie keer per wedstrijd met 31 doelpunten uit 10 wedstrijden.  Al met al scoorde Ajax in vijftien van haar zeventien wedstrijden dit seizoen minimaal twee keer. Maar liefst acht keer was dit zelfs drie keer of vaker. De thuisduels in de Johan Cruijff Arena spannen de troon, waarin Ajax zelfs iedere wedstrijd minimaal twee keer scoorde. Ajax beschikt voorin over veel kwaliteit, waarvan Dusan Tadic en Hakim Ziyech momenteel het beste renderen. Tadic scoorde alweer negen keer en gaf tien assists. Hakim Ziyech nam vijf doelpunten voor zijn rekening en bereidde negen keer een doelpunt voor. Als zij er samen met hun collega-aanvallers opnieuw in slagen om Ajax minimaal drie keer te laten scoren, ontvang je x 3,85 keer je inzet. Een doelpunt van Tadic én winst voor Ajax levert je x 3,40 keer je inzet op, een doelpunt van Ziyech én winst voor Ajax x 4,20 keer je inzet.

Oude bekende scoort tegen Ajax: tot x 5,50 keer je inzet

Eén van de spelers die dit seizoen volop de kans in de hoofdmacht van Chelsea krijgt is Mason Mount. De aanvallende middenvelder begon in iedere competitiewedstrijd aan de aftrap en heeft deze kans met beide handen gegrepen. Mount is een oude bekende voor de Eredivisie, want hij speelde in het seizoen 2017/2018 nog een jaartje voor Vitesse. Hier maakte hij destijds al veel indruk met dertien doelpunten en tien assists. Bovendien won Vitesse dat seizoen beide confrontaties van Ajax. De Amsterdammers toonde na dit seizoen nog interesse in de Engelsman, maar Chelsea had vertrouwen in een doorbraak van Mount.  Onder Frank Lampard is deze er dit seizoen gekomen. Mount was al goed voor vier doelpunten en één assist in de Premier League. Variërend van een plek op de vleugel tot een plek als aanvallende middenvelder is Mason Mount momenteel onomstreden in de hoofdmacht van Chelsea. Woensdag keert hij dus voor even terug op de Nederlandse velden. Als Mount weet te scoren tegen Ajax, ontvang je x 3,65 keer je inzet. Als Mount scoort én Chelsea wint, ontvang je x 5,50 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers