Inside the Odds
13/12/2019

AZ bezorgt Ajax derde kater in week tijd voor 7,20(!) keer je inzet!

AZ bezorgt Ajax derde kater in week tijd voor 7,20(!) keer je inzet!
Aanstaande zondag staat er met AZ tegen Ajax een grote kraker in de Eredivisie op het programma. Ajax was lange tijd de onbetwiste nummer één van de competitie, maar in voetbal kan alles bliksemsnel veranderen. De Amsterdammers verloren vorige week zeer verrassend van Willem II, waardoor AZ zondag via een overwinning ineens op gelijke hoogte kan komen. De Alkmaarders zijn in bloedvorm en openen bovendien weer de deuren van het eigen AFAS-stadion.  Weet het hier Ajax de volgende domper te bezorgen? 

AZ dendert door: tot x 7,20 keer je inzet

AZ blijft dit seizoen maar verbazen. Toen de Alkmaarders na elf speelrondes de tweede plek van PSV overnamen, had niemand verwacht dat de club ook het gat met koploper Ajax zou kunnen dichten. Aanstaande zondag krijgt het hier in een onderling duel de ideale gelegenheid voor.  Dit heeft AZ te danken aan een lange zegereeks. De ploeg van Arne Slot won namelijk haar laatste acht eredivisiewedstrijden. Nog indrukwekkender is het feit dat het hierin ook geen enkel tegendoelpunt incasseerde. De verdediging is sowieso het geheime wapen van AZ dit seizoen: het hield al twaalf cleans heets, minimaal twee keer zo veel als ieder ander team.  Met acht tegendoelpunten is het tevens het minst gepasseerde team van de Eredivisie. Ook in topwedstrijden gaf AZ haar tegenstanders nog niks prijs. Zo boekte het ruime overwinningen op Feyenoord (3-0) en PSV (4-0). Aanstaande zondag wacht de ultieme testcase tegen Ajax, dat in haar laatste ontmoeting eveneens niet wist te scoren tegen de Alkmaarders. AZ won vorig seizoen namelijk met 1-0. Als AZ zondag haar bloedvorm ook tegen Ajax doorzet, ontvang je x 3,15 keer je inzet bij een overwinning. Als het hierbij opnieuw geen tegendoelpunt incasseert ontvang je x 7,20 keer je inzet.

Ajax slaat aanval AZ op koppositie af: tot x 3,35 keer je inzet

Bij Ajax zien de perspectieven er na een slechte week ineens heel anders uit. Het leed op vrijdag tegen Willem II haar eerste nederlaag in de Eredivisie, waarna het op dinsdag door Valencia werd uitgeschakeld in de Champions League.  De Amsterdammers leken freewheelend op weg naar het kampioenschap, maar moeten nu ineens een sportieve crisis zien te voorkomen. Er is echter nog geen reden tot paniek, want de algehele statistieken van Ajax blijven indrukwekkend. Met 52 doelpunten scoorde het minimaal 14 keer vaker dan iedere andere Eredivisieclub. Als er dus iemand in staat is om de AZ-defensie te ontregelen, is het Ajax. Daarnaast verloor het slechts één van haar laatste zeven ontmoetingen met AZ. Verder is Ajax dit seizoen nog ongeslagen in uitwedstrijden. Het leed al haar nederlagen in de Johan Cruijff Arena. Tot slot is het ook al even geleden dat Ajax in de Eredivisie twee nederlagen op rij leed: in februari 2015 verloor het achtereenvolgend van Vitesse en AZ (beiden 1-0). De ploeg van Erik ten Hag lijkt hierdoor prima in staat om zondag de rug weer te rechten. Als Ajax wint in Alkmaar, ontvang je x 2,03 keer je inzet. Als het dit met twee doelpunten verschil doet ontvang je x 3,35 keer je inzet.

Myron Boadu zet topvorm voort: tot x 5,50 keer je inzet

De doelpunten van AZ komen dit seizoen van alle kanten, maar Myron Boadu is het grootste gevaar van de Alkmaarders. De 18-jarige spits kent dit jaar zijn grote doorbraak. Hij scoorde in de Eredivisie al tien doelpunten en gaf vijf assists. Hiermee had Boadu een aandeel in bijna 40% van de doelpunten van AZ. Ook in de Europa League is hij met zes doelpunten de meest trefzekere speler van de club. Zijn grote vorm leidde tevens tot zijn debuut in het Nederlands Elftal. Deze maakte Boadu ruim drie weken geleden tegen Estland, waarin hij direct scoorde. De spits maakte zijn kwaliteiten dan ook al op verschillende niveaus waar. Afgelopen donderdag heeft hij het Europa League-treffen met Manchester United door een schorsing aan zich voorbij moeten laten gaan, maar hierdoor verschijnt hij zondag topfit aan de aftrap tegen Ajax.  Als Boadu zondag scoort én wint met AZ, ontvang je x 5,50 keer je inzet. Als hij het eerste doelpunt van AZ scoort ontvang je x 5,00 keer je inzet.

Aanvoerder Tadic neemt Ajax op sleeptouw: tot x 6,50 keer je inzet

Ook Ajax beschikt voorin over meerdere wapens. Bij de Amsterdammers legt Dusan Tadic hierbij de beste cijfers op tafel. De Serviër was dit Eredivisie-seizoen al betrokken bij negentien doelpunten: hij scoorde zeven keer en gaf twaalf assists. Hiermee is Tadic de assistenkoning van de competitie, maar valt hij met zijn eigen productie ook gewoon onder de elf meest scorende spelers. Tadic lijkt bovendien de aangewezen persoon om Ajax in deze moeilijke week op sleeptouw te nemen. De aanvaller blaakt van de ervaring en is bovendien sinds dit seizoen de aanvoerder van Ajax. Ook vorig seizoen loodste hij Ajax regelmatig over moeilijke momenten heen. Als Dusan Tadic dit zondag ook weer doet, ontvang je x 3,20 keer je inzet bij een doelpunt én winst van Ajax. Als Tadic het eerste doelpunt van Ajax scoort ontvang je x 3,10 keer je inzet. Bij twee doelpunten van de Serviër ontvang je maar liefst x 6,50 keer je inzet.Tot slot, als Tadic én Boadu beiden scoren ontvang je x 6,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers