Inside the Odds
01/11/2019

Dick Advocaat-effect bij Feyenoord voor 2,15 keer je inzet!

Dick Advocaat-effect bij Feyenoord voor 2,15 keer je inzet!
Zondagmiddag treffen VVV Venlo en Feyenoord elkaar in de Eredivisie.  Het duel in Venlo heeft veel weg van een crisiswedstrijd, want beide teams zijn dramatisch in vorm. VVV Venlo bevindt zich met de zeventiende plek in de degradatiezone, waar Feyenoord zich met de twaalfde plaats ook in het rechterrijtje bevindt. De Rotterdammers zagen bovendien trainer Jaap Stam maandag opstappen. Beide teams willen de negatieve sferen zo snel mogelijk van zich afspoelen en het enige juist medicijn hiervoor zijn de drie punten. Welke ploeg doorbreekt haar slechte reeks? 

VVV Venlo parkeert succesvol de bus: tot x 5,45 keer je inzet

VVV Venlo behaalde slechts negen punten uit haar eerste elf competitiewedstrijden. Hiermee laat het alleen RKC Waalwijk onder zich. Omdat er dit seizoen echter voor het eerst twee clubs direct degraderen, staat VVV alsnog in de gevarenzone. Tegelijkertijd is het gat met de dertiende plaats slechts één punt, waardoor de perspectieven van the Good Old er bij een succesje direct weer heel anders uitzien. Zondagmiddag treft VVV het ploeterende Feyenoord, dat slechts één van haar laatste zes competitiewedstrijden won. Trainer Robert Maaskant zal in deze wedstrijd vermoedelijk weer terugvallen op de tactiek die hij eerder tegen Ajax en PSV toepaste. Hierbij speelde de trainer zeer defensief, waar beide ploegen lange tijd veel moeite mee hadden. Bovendien blijft stadion de Koel voor veel clubs een vervelende plek om te spelen. Er wordt regelmatig geklaagd over het slechte kunstgrasveld, waarop nauwelijks met tempo valt te voetballen. Al met al kunnen deze redenen er wel eens voor zorgen dat VVV dit keer wél succes boekt tegen een topclub. Als het thuis minimaal een punt pakt tegen Feyenoord, ontvang je x 2,24 keer je inzet. Bij een overwinning van de Venlonaren ontvang je x 5,45 keer je inzet.

Feyenoord spoelt kater weg: tot x 2,15 keer je inzet

Bij Feyenoord heerst momenteel veel onrust, zeker na de kansloze nederlaag tegen Ajax en het vertrek van hoofdtrainer Jaap Stam. De Rotterdammers staan op de twaalfde plaats en hebben voorlopig geen aansluiting met de subtop. Met vier punten uit haar laatste vijf wedstrijden zijn er weinig teams aan een slechtere reeks bezig. De tegenstander van zondag, VVV Venlo, is hier één van de uitzonderingen op.  VVV verloor namelijk al vijf wedstrijden op rij. De Venlonaren scoorden slechts twee keer in deze duels en incasseerde zelf maar liefst zestien treffers.  Ter vergelijking: Feyenoord scoorde ondanks haar slechte vorm nog acht doelpunten en het incasseerde er dertien. Dick Advocaat stapte deze week in als nieuwe trainer van Feyenoord en treft zondag met VVV Venlo hierdoor ook niet de meest ongunstige tegenstander. Als hij zijn eerste wedstrijd met Feyenoord direct wint, ontvang je x 1,48 keer je inzet. Bij minimaal twee doelpunten verschil ontvang je x 2,15 keer je inzet.

Wedstrijd komt in de tweede helft op gang: tot x 6,25 keer je inzet

De laatste tien edities waren niet direct een abc’tje voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen zes keer, VVV Venlo won er drie. Alle overwinningen van de Venlonaren kwamen voort uit een thuiswedstrijd. Hierdoor won VVV in de laatste vijf edities in stadion de Koel vaker van Feyenoord (drie keer) dan andersom (twee keer).  Het is niet de enige opvallende statistiek aan de laatste onderlinge ontmoetingen. Zo vielen in acht van de laatste tien onderlinge duels de meeste doelpunten in de tweede helft. In deze helft zijn beide ploegen ook dit seizoen het vaakst trefzeker. Verder sleepte de club die het eerste doelpunt maakte maar liefst zeven keer ook de winst binnen. Ook zondag ligt het voor de hand dat het eerste doelpunt cruciaal zal zijn, gezien de vorm waarin de teams verkeren. Beide teams hebben de punten zo hard nodig dat ze niet direct op zoek zullen gaan naar een uitbreiding van hun voorsprong. Als Feyenoord het eerste doelpunt scoort en wint, ontvang je x 1,63 keer je inzet. Als VVV Venlo als eerst scoort en wint, ontvang je x 6,25. Als de meeste doelpunten in de tweede helft vallen, ontvang je x 1,94 keer je inzet.

Steven Berghuis neemt Feyenoord bij de hand: tot x 4,15 keer je inzet

Feyenoord kan zondag vermoedelijk een muur aan verdedigers verwachten van VVV Venlo. Het zal dan ook niet eenvoudig worden om deze te ontregelen. De ogen zullen opnieuw gericht zijn op Steven Berghuis, zoals eigenlijk al het hele seizoen het geval is. De buitenspeler is de enige Feyenoorder die acceptabele cijfers over de vloer legt. Berghuis scoorde in de Eredivisie vijf doelpunten en gaf twee assists. De aanvaller heeft hiermee een aandeel in 36% van de doelpunten van Feyenoord. Bovendien scoorde Berghuis vier keer het eerste doelpunt van de Rotterdammers. Verder scoorde hij ook in de Europa League al twee keer en bereidde hij in deze competitie tevens drie doelpunten voor. Ook onder Dick Advocaat zal Steven Berghuis dan ook als eerste op het teamformulier staan. De twee werkten in het verleden al succesvol samen bij AZ. Berghuis lijkt zondag dan ook de aangewezen persoon om de verdediging van Venlo te doorbreken. Als Berghuis scoort, ontvang je x 1,80 keer je inzet. Als dit het eerste doelpunt is, ontvang je x 4,15 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers