Inside the Odds
24/10/2019

Dortmund geeft zege tegen Schalke weer weg voor 7,65 (!) keer je inzet!

Dortmund geeft zege tegen Schalke weer weg voor 7,65 (!) keer je inzet!
Aanstaande zaterdag staat er weer een nieuwe editie van de Kohlenpott-derby op het programma. Deze derby betreft een wedstrijd tussen aartsrivalen Schalke 04 en Borussia Dortmund en gaat ook wel door het leven als de Revierderby. De laatste edities waren om te smullen en ook nu lijkt er een mooi duel in het verschiet te liggen. Schalke 04 en Borussia Dortmund ontlopen elkaar namelijk momenteel maar één punt en bevinden zich allebei in de bovenste regionen van de Bundesliga. Hierbij liet Schalke 04 vorige week zelfs een kans op de koppositie liggen. Door dit puntverlies werd het ook weer ingehaald door Borussia Dortmund. Wie wint zaterdag de Kohlenpott-derby?

Schalke 04 zet sterke reeks voort: x 3,10 keer je inzet

Schalke 04 liet vorig weekend een kans op de koppositie van de Bundesliga liggen. Weinig mensen hadden verwacht dat Die Königsblauen het seizoen zo goed zou beginnen. Vorig seizoen werd er nog lang tegen degradatie gevochten, wat uiteindelijk met Huub Stevens als interim-trainer werd voorkomen. Met David Wagner stelde Schalke deze zomer weer een nieuwe trainer aan. Wagner, die veel hamert op teamwork, heeft Schalke al in korte tijd naar zijn hand gezet. Zijn team sleepte al veertien punten binnen, waarvan een 1-3 uitoverwinning op RB Leipzig het beste resultaat was. In de eigen Veltins-Arena verloor Schalke dit seizoen alleen nog van Bayern München.  Zaterdag komt aartsrivaal Borussia Dortmund op bezoek. Die Borussen wonnen in de Bundesliga juist pas één uitwedstrijd, welke uit augustus dateert. Het thuisvoordeel van Schalke lijkt hierdoor een belangrijke factor te worden in de Kohlenpott-derby. Als Schalke haar sterke thuisreeks voorzet, ontvang je x 3,10 keer je inzet bij een overwinning.

Dortmund wint tweede derby in week tijd: x 2,14 keer je inzet

Er valt dit seizoen nog geen touw vast te knopen aan de prestaties van Borussia Dortmund. De ploeg van Lucien Favre verspeelde al vier keer punten, maar is desondanks slechts één punt verwijderd van koploper Borussia Mönchengladbach.  Het is typerend dat het vorige week uitgerekend van deze koploper won. Dortmund won in eigen huis met 1-0 van haar andere rivaal.Die Schwarzgelben zijn dit seizoen een beetje een alles of niets ploeg. De ene week draait de ploeg op volle toeren, de andere week gaat alles hopeloos mis. Zo scoorde Dortmund al 22 doelpunten, maar incasseerde het er ook al 11. Het is aan Lucien Favre de taak om deze wisselvalligheid uit zijn elftal te krijgen, want Dortmund heeft aan spelersmateriaal geen gebrek. Wat dat betreft zou een tweede derbywinst in een week tijd de rust behoorlijk doen terugkeren bij Dortmund, dat ondanks alle kritieken één punt meer heeft dan Schalke. Als Borussia Dortmund de drie punten mee naar huis neemt, ontvang je x 2,14 keer je inzet.

Genoeg spektakel in de laatste ontmoetingen: tot x 7,65 keer je inzet

De laatste edities van de Revierderby waren een lust voor het oog. De meest memorabele ontmoeting vond in 2017 plaats. Borussia Dortmund, waar Peter Bosz destijds trainer was, ging al na 25 minuten met 4-0 aan de leiding. In de tweede helft begon Schalke echter aan een geweldige comeback en scoorde het in de blessuretijd de 4-4. Het was niet de enige keer dat Dortmund op voorsprong kwam in de derby. Het kwam namelijk in zeven van haar laatste negen ontmoetingen met Schalke op voorsprong. Slechts drie keer resulteerde dit ook een overwinning. In de meeste gevallen deelden Schalke 04 en Borussia Dortmund de punten: vier keer. Hierbij werd er veel gescoord, want in zes edities werd er minimaal drie keer gescoord. In vier edities vielen zelfs minimaal vier doelpunten. Als Borussia Dortmund zaterdag weer als eerst scoort, ontvang je x 1,76 keer je inzet. Als dit desondanks weer resulteert in een gelijkspel, ontvang je x 7,65 keer je inzet. Bij drie doelpunten of meer is de quotering x 1,65. Bij vier doelpunten of meer is dit x 2,56.

Amine Harit man in vorm bij Schalke 04: tot x 8,90 keer je inzet

Bij Schalke 04 gaat de meeste dreiging uit van Amine Harit. De aanvallende middenvelder werd twee jaar geleden als groot talent van het Franse Nantes overgenomen. Harit kent dit seizoen onder David Wagner zijn grote doorbraak voor Die Königsblauen. Hij scoorde dit seizoen al vier keer en gaf twee assists. Hiermee is het nu al zijn meest productieve seizoen ooit. De Marokkaan heeft hiermee bovendien een aandeel in 42% van de doelpunten van Schalke. De vorm van Harit werd vorige maand ook met een individuele prijs onderstreept. Hij werd in september namelijk uitgroepen tot Bundesliga speler van de maand. Hierin bleef hij onder anderen Philippe Coutinho en Roberto Lewandowski voor. Met Amine Harit lijkt Schalke 04 opnieuw goud in handen te hebben, dat met Leroy Sané, Thilo Kehrer, Julian Draxler, Manuel Neuer, Joël Matip en Leon Goretzka al vaker haar neusje voor talent liet zien. Als Harit zijn goede vorm tegen Dortmund voortzet, ontvang je x 3,90 keer bij een doelpunt. Als dit het eerste doelpunt van de wedstrijd is, ontvang je x 8,90 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers