Inside the Odds
18/10/2019

Gladbach blijft aan kop van de Bundesliga voor 5,90 (!) keer je inzet!

Gladbach blijft aan kop van de Bundesliga voor 5,90 (!) keer je inzet!
De Bundesliga kent dit seizoen veel verrassingen. Na zeven speelrondes is het niet Bayern München, Borussia Dortmund of RB Leipzig dat de ranglijst aanvoert, maar Borussia Mönchengladbach.  Verder zijn ook VfL Wolfsburg en SC Freiburg terug te vinden in de huidige top-vier. Borussia Mönchengladbach mag zaterdag haar koppositie proberen te behouden in één van haar meest beladen wedstrijden van het jaar: de Borussen-derby. Dit betreft een wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach, waarbij Dortmund in deze editie thuis zal spelen. Weet Gladbach opnieuw te verrassen?

Dortmund wint Borussen-derby voor negende keer op rij: tot x 3,35 keer je inzet

Borussia Dortmund is teleurstellend aan het nieuwe seizoen begonnen en is momenteel terug te vinden op de achtste plaats. Desondanks beschouwen de bookmakers de club toch als favoriet tegen koploper Borussia Mönchengladbach. Hier zijn twee belangrijke oorzaken voor. In eerste instantie omdat de wedstrijd zal worden afgewerkt in het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund. In dit stadion zijn die Schwarzgelben nauwelijks te verslaan. Dortmund won hier namelijk twintig van haar laatste vijfentwintig Bundesliga-wedstrijden en verloor er slechts twee. Ook dit seizoen leed het haar puntverlies voornamelijk in uitwedstrijden. Verder won Borussia Dortmund al acht keer op rij van Borussia Mönchengladbach. Zowel uit als thuis heeft het de laatste jaren weinig moeite met haar rivaal. In eigen huis won het zelfs drie van de laatste vier derby’s met minimaal drie doelpunten verschil. Het is dan ook niet zo gek Borussia Dortmund zaterdag gewoon als favoriet aan de wedstrijd begint. Als het opnieuw weet te winnen, ontvang je x 1,43 keer je inzet. Als het dit weer op overtuigende wijze doet, ontvang je x 3,35 keer je inzet bij minimaal drie doelpunten verschil.

Gladbach-sprookje duurt voort tegen Dortmund: x 5,90 keer je inzet

Borussia Mönchengladbach is het seizoen veel beter begonnen dan verwacht. De club raakte deze zomer sterspeler Thorgan Hazard en toptalent Mickaël Cuissance kwijt. Bovendien zag het aanvoerder Lars Stindl een zware blessure oplopen. Niemand had dan ook verwacht dat Die Fohlen na zeven speelrondes eerste in de Bundesliga zouden staan. Met Marco Rose trok Gladbach deze zomer een nieuwe trainer aan, wie binnen korte tijd zijn stempel op het elftal heeft gedrukt. Onder zijn bewind kreeg de club pas zes tegentreffers, alleen VfL Wolfsburg incasseerde er minder. Bovendien won Gladbach haar laatste vier wedstrijden en heeft het hiermee de beste reeks van de Duitse competitie.  De statistieken van de club in de Borussen-derby zijn dus niet erg rooskleurig, maar als er een moment is om deze te doorbreken zal dit zaterdag zijn. Zelden zal Gladbach in zo’n goede vorm naar haar rivaal afreizen als het zaterdag zal doen. Als het opnieuw weet te verrassen tegen het kwakkelende Borussia Dortmund ontvang je maar liefst x 5,90 keer je inzet bij een overwinning.

Marco Reus doet oude werkgever opnieuw pijn: tot x 15,00 keer je inzet

Dat Borussia Dortmund momenteel op de achtste plaats terug te vinden is, ligt niet aan de aanvallers. Dortmund scoorde namelijk al negentien keer en moet op dit gebied alleen Bayern München voor zich dulden. Aanvoerder Marco Reus had hier met vier treffers en één assist een belangrijk aandeel in. De aanvaller maakte in 2012 de pikante overstap van Borussia Mönchengladbach naar Borussia Dortmund. Reus deed zijn oude werkgever sindsdien al heel vaak pijn. In elf wedstrijden tegen Gladbach scoorde hij acht keer en gaf hij zes assists. Met name in zijn laatste zeven derby’s was Reus zeer productief met zes goals en zes assists. Tevens was hij in de laatste vier edities trefzeker. Omdat Marco Reus dus ook enkele jaren bij de rivaal actief was, scoorde hij tegen Gladbach niet zijn meeste goals. Gemiddeld genomen is er echter geen enkele club in de Bundesliga waar hij vaker trefzeker tegen is. Gladbach weet dus als geen ander wat zijn kwaliteiten zijn, maar vond hier nog geen oplossing tegen. Als Marco Reus zaterdag opnieuw trefzeker is in de Borussen-derby, ontvang je x 1,94 keer je inzet. Als Dortmund hierbij wint én beide teams scoren, ontvang je x 3,60 keer je inzet. Als Reus in de eerste tien minuten scoort, ontvang je x 15,00 keer je inzet.

Alassane Pléa goudhaantje van Gladbach: tot x 8,40 keer je inzet

Bij Borussia Mönchengladbach krijt vooral aanvaller Alassane Pléa momenteel vol lof. De Fransman is inmiddels aan zijn tweede seizoen bij Die Fohlen begonnen. Vorig seizoen scoorde hij al vijftien keer voor Gladbach en ook dit seizoen is hij goed begonnen. De 26-jarige spits scoorde namelijk al vier keer en gaf vier assists. Hiermee had hij een aandeel in 53% van de doelpunten van zijn club. Tevens betroffen twee van zijn treffers het eerste doelpunt van Gladbach. Deze prestaties zijn ook bij de Franse bond niet onopgemerkt gebleven, want Pléa ontving de afgelopen interlandperiode weer eens een uitnodiging van bondscoach Didier Deschamps. Het leidde niet tot de tweede interland van Pléa, maar dat hij in bloedvorm verkeert is duidelijk. Als de Fransman ook tegen Dortmund belangrijk is, ontvang je x 3,25 keer je inzet bij een doelpunt. Als dit het eerste doelpunt van de wedstrijd is, ontvang je x 8,40 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers