Inside the Odds
14/11/2019

Italië wint ook negende kwalificatiewedstrijd voor 3,90 keer je inzet!

Italië wint ook negende kwalificatiewedstrijd voor 3,90 keer je inzet!
Het is de komende week weer tijd voor een nieuwe interlandperiode. In alle EK-kwalificatiepoules worden de laatste twee speelrondes afgewerkt, waarmee de kwalificatie haar climax heeft bereikt. Het wordt de komende dagen duidelijk welke landen de laatste EK-tickets via de regulier route gaan bemachtigen. In poule J is Italië al verzekerd van een ticket, waar Bosnië-Herzegovina een klein mirakel nodig heeft om zich nog als runner-up te plaatsen. Vrijdagavond nemen de teams het tegen elkaar op, waarbij Bosnië een stunt nodig heeft om perspectief te houden. Hoe groot is deze kans? 

Italië behoudt maximale score: tot x 3,75 keer je inzet

Italië is één van de zes landen die zich al van een EK-ticket hebben weten te verzekeren. De Italianen zijn in groep J zelfs al zeker van de eerste plek, wat verder alleen Oekraïne al is gelukt. Het heeft dit gerealiseerd door een foutloze kwalificatiecampagne te draaien. Gli Azzurri won al haar wedstrijden en beschikt hierdoor over de maximale score. Het is hiermee, samen met België, het best presterende land van de hele kwalificatiecampagne. Ook het doelsaldo van Italië is imponerend. Met slechts drie tegendoelpunten maken de Italianen hun reputatie op het gebied van verdedigen maar weer eens volledig waar. De ploeg van Roberto Mancini hield al vijf clean sheets. Zelf scoorde het 25 doelpunten, waarmee Italië ook op dit gebied één van de best presterende ploegen is. Al met al zijn de statistieken van Italië nauwelijks voor verbetering vatbaar. Je krijgt desondanks x 2,17 keer je inzet als Italië vrijdag van Bosnië-Herzegovina wint. Als ze hierbij geen tegentreffers incasseren, ontvang je maar liefst x 3,75 keer je inzet.

Bosnië-Herzegovina blijft thuis ongeslagen: tot x 3,10 keer je inzet

Bosnië-Herzegovina bevindt zich in een iets minder rooskleurige situatie dan Italië. Met tien punten uit acht wedstrijden heeft het nog maar een minimale kans op een EK-ticket. Als het vrijdagavond geen overwinning boekt, loopt Bosnië het EK-ticket al definitief mis. Bij een positief resultaat zal het ook nog afhankelijk zijn van haar concurrentie. Overigens heeft Bosnië via de Nations League nog een alternatieve route om zich te plaatsen.  Het is desondanks niet direct onwaarschijnlijk dat het een resultaat tegen Italië boekt. Bosnië-Herzegovina kan namelijk op een imposante thuisreeks bouwen. Het bleef deze kwalificatiecampagne namelijk nog ongeslagen in eigen land. Sterker nog, het verzamelde al haar punten in thuiswedstrijden. Deze sterke reeks is zelfs al langer gaande, want Bosnië verloor in 2017 voor het laatst een thuiswedstrijd. Ook in de Nations League won het al haar thuiswedstrijden. Het zijn hoopgevende statistieken voor Bosnië, dat vrijdag natuurlijk ook een Italië treft dat weinig belangen meer heeft. Als Bosnië-Herzegovina haar laatste strohalm weet te pakken via een overwinning, ontvang je x 3,10 keer je inzet. Als het thuis ongeslagen blijft ontvang je x 1,59 keer je inzet bij een overwinning óf een gelijkspel.

Kleine overwinning voor Italië: x 3,90 keer je inzet

Italië heeft met 25 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen een indrukwekkend doelsaldo. Het gros van deze doelpunten is echter afkomstig uit het tweeluik met Liechtenstein. Gli Azzurri versloeg hen met 5-0 en 6-0. Dit betekent dat het veertien doelpunten in haar overige zes wedstrijden scoorde. In haar wedstrijden tegen Finland, Armenië, Bosnië-Herzegovina en Griekenland boekte Italië slechts één keer een overwinning met meer dan twee doelpunten verschil. De term catenaccio (een kleine overwinning) lijkt dan ook nog altijd van toepassing op de Italianen. Het eerdere duel tussen Italië en Bosnië-Herzegovina is hier wellicht nog het beste voorbeeld van. Door een late treffer van Marco Verratti won Italië met 2-1. Verder won Italië sinds het aantreden van Roberto Mancini als bondscoach tien keer. Een overwinning met één doelpunt verschil was hierbij het meest voorkomende resultaat: vier keer. Tegelijkertijd leed tegenstander Bosnië-Herzegovina zes van haar laatste acht nederlagen met slechts één doelpunt verschil. In de huidige kwalificatiecampagne overkwam dit de ploeg van Robert Prosinečki al twee keer. Als het verschil tussen Bosnië-Herzegovina en Italië vrijdag één doelpunt in het voordeel van de Italianen is, ontvang je x 3,90 keer je inzet.

Ciro Immobile ongenaakbaar dit seizoen: tot x 9,00 keer je inzet

Roberto Mancini ontvangt deze week met Ciro Immobile een spits in topvorm. Er staat dit seizoen in de Serie A geen enkele maat op de spits van Lazio Roma. Immobile scoorde in twaalf wedstrijden maar liefst veertien doelpunten en gaf ook nog eens vijf assists. Hij scoorde hiermee minimaal vijf doelpunten meer dan iedere andere speler in de Italiaanse competitie. In Europa scoorde alleen Bayern München-spits Roberto Lewandowski meer doelpunten. Bij de Italiaanse nationale ploeg moet Ciro Immobile concurreren met Andre Belotti, wie dit seizoen zeven doelpunten scoorde voor Torino. Gezien de statistieken van Immobile lijkt de keuze voor bondscoach Roberto Mancini dit keer niet heel moeilijk. Als Ciro Immobile zijn vorm ook bij de nationale ploeg voortzet, ontvang je x 2,48 keer bij een doelpunt van de spits. Je ontvangt x 3,40 keer je inzet als hij scoort én wint met Italië. Bij twee goals of meer van Immobile ontvang je maar liefst x 9,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers