Inside the Odds
22/11/2019

Oranje-debutanten schieten AZ langs Utrecht voor 9,50(!) keer je inzet!

Oranje-debutanten schieten AZ langs Utrecht voor 9,50(!) keer je inzet!
Na de interlandbreak pakt de Eredivisie zaterdagavond de draad weer op. De eerste wedstrijd van het weekend is direct een topper, want FC Utrecht en AZ treffen elkaar in de Galgenwaard. AZ bevindt zich na een uitstekende seizoenstart op de tweede plaats. Het beschikt over zes punten meer dan FC Utrecht, dat met de vierde plaats eveneens goed presteert. Beide ploegen wonnen drie van hun laatste vier competitiewedstrijden. Wie zet deze vorm voort?

AZ wint ook in Utrecht: tot x 4,50 keer je inzet

AZ verricht dit seizoen grote daden. Er staat geen maat op de Alkmaarders, die zowel in de Eredivisie als in de Europa League indrukwekkende prestaties op tafel leggen. AZ bevindt zich in de Eredivisie op de tweede plek en is hiermee de grootste uitdager van Ajax. Het heeft bovendien al een gat geslagen met de plekken onder zich, waar PSV en FC Utrecht met respectievelijk vijf en zes punten achterstand volgen. De ploeg van Arne Slot blinkt vooral uit in het positiespel, waarmee het tegenstanders haar wil weet op te leggen. Hierbij springen de uitoverwinningen op PSV (0-4) en Feyenoord (0-3) het meest in het oog. Ook het feit dat AZ over de minst gepasseerde verdediging van Nederland beschikt is hier een goed voorbeeld van. De Alkmaarders hielden in negen van de dertien Eredivisiewedstrijden het doel schoon, minimaal drie keer vaker dan iedere andere club. AZ reist dan ook vol zelfvertrouwen naar Utrecht, waar het de favoriet is voor de winst. Als het wint van FC Utrecht, ontvang je x 2,28 keer je inzet. Als het hierbij geen tegendoelpunt incasseert, ontvang je x 4,50 keer je inzet.

FC Utrecht zet sterke thuisreeks door: x 2,80 keer je inzet

Ook FC Utrecht is de laatste weken in goeden doen. Na een matige seizoenstart met afwisselende resultaten heeft John van den Brom stabiliteit in zijn elftal weten te brengen. De Domstedelingen zijn inmiddels naar de vierde plek gestegen. Met name in thuiswedstrijden is FC Utrecht aan een sterke reeks bezig. Het won namelijk vijf van haar zes thuiswedstrijden. Hierdoor verzamelde Utrecht bijna twee keer zoveel punten in thuiswedstrijden (vijftien punten) als in uitwedstrijden (acht punten). Alleen VVV Venlo wist in augustus drie punten mee te nemen uit de Galgenwaard, wat tevens voor FC Utrecht de enige nederlaag uit haar laatste zestien thuiswedstrijden betrof. Ook AZ wist de laatste twee seizoenen niet te winnen op Utrechtse bodem. Vorig seizoen won FC Utrecht met 2-1, het seizoen hiervoor eindigde het duel in 1-1. Destijds stond hoofdtrainer John van den Brom nog onder contract bij AZ, waar hij inmiddels dus bij FC Utrecht in dienst is. Zaterdagavond neemt hij het voor het eerst op tegen zijn oude werkgever, waarvan hij als geen ander weet waar de zwakke plekken liggen. Als FC Utrecht thuis van AZ wint, ontvang je x 2,80 keer je inzet.

AZ maakt eerste doelpunt: tot x 13,75 keer je inzet

De laatste tien ontmoetingen tussen FC Utrecht en AZ leverde veel verschillende uitslagen op. FC Utrecht won drie keer, AZ won vijf keer en de wedstrijd eindigde twee keer gelijk. Opvallend genoeg kwam AZ wel in bijna ieder duel op voorsprong. De Alkmaarders maakten in acht van de laatste tien edities het eerste doelpunt. Dit ligt parallel aan de statistieken van AZ in het huidige Eredivisie-seizoen, waarin het in tien van haar dertien competitiewedstrijden het eerste team was dat scoorde. FC Utrecht maakt daarentegen in thuiswedstrijden haar eerste doelpunt meestal pas in de tweede helft. De ploeg van John van den Brom boog bovendien al twee keer een achterstand om in een overwinning, wat alleen Willem II (drie keer) vaker bewerkstelligde. Als AZ zaterdag opnieuw het eerste team is dat scoort, ontvang je x 1,82 keer je inzet. Je ontvangt x 2,85 keer je inzet als AZ met een voorsprong de rust ingaat. Als FC Utrecht zich opnieuw weet terug te knokken, ontvang je x 13,75 keer je inzet als AZ als eerst scoort en FC Utrecht wint.

Koningskoppel AZ ook tegen Utrecht op dreef: tot x 9,50 keer je inzet

De resultaten van AZ zijn mede te danken aan de grote doorbraak van twee toptalenten uit de jeugdopleiding: Myron Boadu en Calvin Stengs. Beide spelers debuteerden al langere tijd geleden in de hoofdmacht, maar moesten hun definitieve doorbraak vanwege zware blessures lang uitstellen. Dit seizoen is deze er wel van gekomen en zijn de twee aanvallers niet te stoppen.  Zo maakte Myron Boadu dit seizoen al veertien doelpunten en bereidde hij er tien voor. Calvin Stengs scoorde negen doelpunten en gaf maar liefst tien assists. De aanvallers zijn dit seizoen samen al bij 33 doelpunten van AZ betrokken geweest. Ook bondscoach Ronald Koeman erkende hun ontwikkeling door hen voor het eerst op te roepen voor het Nederlands elftal. Zowel Boadu als Stengs maakte afgelopen dinsdag zijn debuut tegen Estland. Boadu bekroonde deze met een doelpunt, Stengs gaf twee assists. Je ontvangt fraaie quoteringen als het koningskoppel ook tegen FC Utrecht weer op dreef is. Zo ontvang je x 4,00 keer je inzet als Boadu scoort én wint met AZ. Als hij twee doelpunten scoort ontvang je maar liefst x 9,50 keer je inzet. Als Stengs scoort en AZ wint, ontvang je x 6,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers