Inside the Odds
17/07/2019

Pak 13 (!) keer je inzet bij beslissende rol Mané in Afrika Cup finale!

Pak 13 (!) keer je inzet bij beslissende rol Mané in Afrika Cup finale!
Senegal en Algerije gaan vrijdagavond bepalen wie er met de felbegeerde beker van de Afrika Cup vandoor gaat. Het decor hiervoor is het Cairo Stadium in Egypte, waar plaats is voor ruim 75.000 toeschouwers. Het belooft een spannende finale te worden, omdat beide landen niet veel voor elkaar lijken onder te doen. Waar Senegal vooraf al tot titelfavoriet werd gebombardeerd, gooide Algerije als belangrijke outsider hoge ooien tijdens het toernooi. Wie van de twee landen is favoriet voor de gouden medaille?

Senegal mag op voor tweede finale in historie: x 2,75 keer je inzet

Senegal werd vooraf door veel bookmakers getipt als favoriet voor het winnen van de Afrika Cup. Het zou de toernooiwinst moeten uitvechten met Marokko en gastland Egypte. Waar Senegal deze reputatie dus waarmaakte en zich plaatst voor de finale, stelden de andere favorieten enorm teleur. Vanwege de snelle uitschakelingen van zowel Marokko als Egypte ontmoette Senegal eigenlijk geen enkele geduchte tegenstander in aanloop naar de finale. In poule C werd Senegal in eerste instantie gekoppeld aan Kenia, Tanzania en mede-finalist Algerije. Hierin begon Senegal aanvankelijk goed met een 2-0 overwinning op Tanzania. De tweede wedstrijd verloren Les Lions de la Teranga nipt van Algerije: 1-0. Sindsdien won Senegal al haar wedstrijden op het toernooi. Het schakelde in de knock-out fase achtereenvolgend Uganda, Benin en Tunesië uit. Senegal mag zich hierdoor opmaken voor haar tweede Afrika Cup finale ooit. Haar eerste finale speelde het in 2002, waarin Kameroen na strafschoppen te sterk was. Senegal heeft hierdoor met een minimale tweede plaats haar persoonlijke record al te pakken, maar het zal de zure nasmaak van deze verloren finale nu volledig van zich af willen spoelen. Indien Senegal hierin slaagt en de 32e editie van de Afrika naar zich toe weet te trekken, ontvang je x 2,75 keer je inzet.

Algerije kraakte Senegalese code al eerder dit toernooi: x 2,80 keer je inzet

De verwachtingen rond Algerije waren vooraf minder groot. Het land werd getipt als belangrijke outsider. Het is echter Algerije dat tot nu toe de grootste ogen gooit op de Afrika Cup. De route van les Renards naar de finale kent een indrukwekkend pad. Zo schakelde Algerije in de knock-out fase achtereenvolgend Guinea, Ivoorkust en Nigeria uit. Verder werd Algerije dus in de groepsfase ook al aan Senegal gekoppeld. Hierin won Algerije toch behoorlijk verrassend met 1-0 en kroonde het zich mede hierdoor tot groepswinnaar. Het heeft hiermee ook, in tegenstelling tot Senegal, al haar wedstrijden tot nu toe gewonnen op de Afrika Cup. Met haar zegereeks heeft Algerije veel indruk weten te maken, waardoor de favorietenstatus van Senegal nog maar nauwelijks van toepassing is. Algerije kan de laatste jaren sowieso wel rekenen op een uitstekende balans tegen Senegal. Van de laatste vijf ontmoetingen verloor het er namelijk niet één. Algerije trok drie keer aan het langste eind, waarvan twee keer tijdens de Afrika Cup. De andere twee ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Indien Algerije haar goede vorm voort weet te zetten en tegen veel verwachtingen in de Afrika Cup weet te winnen, ontvang je x 2,80 keer je inzet.

Sadio Mané blikvanger bij 32e Afrika Cup: tot x 13,00 keer je inzet

Bij Senegal is in aanvallend opzicht vooral veel afgestemd op Liverpool-aanvaller Sadio Mané. Waar Mané bij Liverpool vooral op de linkerflank is terug te vinden, lijkt hij bij Senegal een vrijere rol te hebben. Dit blijkt een goede keuze van bondscoach Aliou Cissé, want Mané is met drie doelpunten en één assist bij de helft van de productie van Senegal betrokken. Dit realiseerde hij zelfs in vijf duels, want Mané was tijdens de openingswedstrijd nog geschorst. Eerder deze week werd Sadio Mané al door FOX-sports analist Kees Kwakman getipt als speler van het toernooi. De Senegalees wordt bovendien meer en meer in verband gebracht met een toptransfer naar Real Madrid. Het zegt genoeg over de ontwikkeling van Mané, die zich bij Liverpool dit seizoen ook al tot topscorer van de Premier League kroonde. Sadio Mané kan vrijdagavond zijn goede seizoen bekronen met de Afrika Cup winst. Een aandeel van Mané in de finale levert veel interessante quoteringen op. Zo ontvang je x 4,20 keer je inzet als Mané scoort en Senegal wint. Je ontvangt x 11,00 keer je inzet als Mané scoort, Senegal wint en beide teams scoren. Tot slot ontvang je maar liefst x 13,00 keer je inzet als Mané minimaal twee keer scoort.

Defensies van beide ploegen waterdicht: tot x 2,53 keer je inzet

Zowel Senegal als Algerije wist de finale te bereiken aan de hand van opvallend sterke defensieve statistieken. Beide landen lijken vooral te denken vanuit een gesloten verdediging, om hierna hun hoop te vestigen op de individuele klasse van hun aanvallers. Waar Senegal veel afstemt op Sadio Mané, is bij Algerije Manchester City-aanvaller Riyad Mahrez de blikvanger. Senegal incasseerde in zes wedstrijden tot nu toe slechts één tegendoelpunt. Dit betrof het doelpunt dat Algerije tegen hen scoorde in de groepsfase. Algerije incasseerde op haar beurt slechts twee tegentreffers. Zowel in de kwartfinale als in de halve finale werd doelman Raïs M'Bolhi Ouhab één keer gepasseerd. Op basis van deze statistieken gaan er vrijdagavond weinig doelpunten vallen. Indien er slechts één doelpunt of minder valt, ontvang je x 2,31 keer je inzet. Indien Senegal een clean sheet houdt, ontvang je x 2,50 keer je inzet. Indien Algerije haar doel schoon houdt, ontvang je x 2,53 keer je inzet terug.

De beste Online Bookmakers