Inside the Odds
29/08/2019

Pak 15(!) keer je inzet bij nieuw doelpunt Kane tegen Arsenal!

Pak 15(!) keer je inzet bij nieuw doelpunt Kane tegen Arsenal!
Aanstaande zondag nemen Arsenal en Tottenham Hotspur het tegen elkaar op in de Premier League. Hiermee staat er een nieuwe editie van de North-London derby op het programma, zoals de affiches tussen de twee teams wordt genoemd. De rivaliteit tussen de clubs is enorm, door verschillende kenners wordt het zelfs de meest beladen derby van Engeland genoemd.  De spanning tussen de twee clubs is de laatste jaren verder toegenomen, mede doordat het kwaliteitsverschil is genivelleerd. Beide ploegen zijn meer aan elkaar gewaagd dan ooit tevoren en het belooft hierdoor een spectaculaire wedstrijd te worden. Wat kunnen we verwachten? 

Arsenal in eigen stadion licht favoriet: x 2,30 keer je inzet

Jarenlang was Arsenal de onbetwiste favoriet in de derby tegen Tottenham. The Gunners beschikten over veel meer kwaliteit en de fans riepen zelfs een jaarlijkse feestdag uit: St. Totteringham’s day. Op deze dag kon Tottenham de club officieel niet meer inhalen op de ranglijst. De nachtmerrie van veel Arsenal-fans is echter uitgekomen, want Tottenham beschikt inmiddels over minimaal net zoveel kwaliteit als Arsenal. De laatste vier seizoenen eindigde the Spurs zelfs boven Arsenal. Toch lijkt Arsenal nu weer eens de favoriet tegen Tottenham. Het beschikt uit haar eerste drie wedstrijden over slechts twee punten meer dan Tottenham, maar lijkt veel beter in vorm. Zo verloor Arsenal afgelopen weekend bij Liverpool, wat geen schande is.  Tottenham is al sinds de competitiestart op zoek naar haar vorm. Het ontsnapte door late goals aan puntverlies tegen Aston Villa, pakte met veel geluk een punt bij Manchester City en verloor dit weekend op eigen veld van Newcastle United. Daar komt bij dat Tottenham aan een dramatische uitreeks bezig is: het verloor zes van haar laatste zeven uitwedstrijden. Gezien deze vorm is Arsenal licht favoriet voor de winst. Bij een overwinning van the Gunners ontvang je x 2,30 keer je inzet.

Laatste derby’s niet erg doelpuntrijk: tot x 3,95 keer je inzet

Vanwege het nauwe verschil in kwaliteit zijn de laatste derby’s vooral uitgelopen op een tactisch schaakspel. Enkel de derby in het Emirates Stadium van vorig seizoen was het onthouden waard, waarin Arsenal op spectaculaire wijze met 4-2 won van Tottenham. De andere wedstrijden waren behoorlijk doelpuntarm. In zes van de laatste zeven edities vielen twee doelpunten of minder.  Het zal niet verrassend zijn als dit opnieuw het geval is, want zowel Arsenal als Tottenham scoorde er dit seizoen nog niet op los. Arsenal maakte slechts vier doelpunten in haar eerste drie duels, Tottenham vijf. Verder pakte in vier van de laatste zes edities een van beide teams een clean sheet. Drie keer betrof dit de thuisclub. Een nieuw gebrek aan doelpunten levert mooie quoteringen op. Zo ontvang je x 2,27 keer je inzet als er twee doelpunten of minder vallen. Als Arsenal als thuisclub haar doel schoon weet te houden, ontvang je x 3,95 keer je inzet.

Harry Kane topscorer van de Noord-Londen derby: tot x 15,00 keer je inzet

Alhoewel de rivaliteit tussen Arsenal en Tottenham al in 1913 begonnen is, betreft de topscorer van de derby een nog actieve speler.  Dit is Tottenham Hotspur-speler Harry Kane, wie al negen keer scoorde tegen the Gunners. Een pikant detail uit de loopbaan van Kane is dat hij actief was in de jeugdopleiding van Arsenal. Dit betrof slechts een periode van één jaar, omdat de spits hierna alweer werd weggestuurd. Via omwegen brak Kane uiteindelijk door bij Tottenham Hotspur, waar hij tot een van de beste spitsen van de wereld uitgroeide. Een treffer van Kane in de derby doet daarom in meerdere opzichten veel pijn bij Arsenal. De Engelsman scoorde zelfs alleen tegen Leicester City vaker. Tegen Arsenal loopt Kane in de Premier League één op één: hij scoorde negen keer in negen wedstrijden. Als Harry Kane dit moyenne in stand houdt en Arsenal opnieuw pijn weet te doen, ontvang je x 2,03 keer je inzet bij een doelpunt van de spits. Als hij twee doelpunten of meer scoort, ontvang je x 6,50 keer je inzet. Een doelpunt van Kane in de eerste 10 minuten levert je een spectaculaire quotering van x 15,00 keer je inzet op.

Nicolas Pepe maakt eerste goal tegen aartsrivaal Tottenham: tot x 6,00 keer je inzet

Arsenal had er deze zomer veel geld voor over om Nicolas Pepe naar Londen te halen. De Ivoriaan werd uiteindelijk voor maar liefst 80 miljoen euro overgenomen van het Franse Lille. Pepe moet voorin voor extra creativiteit gaan zorgen, wat buiten de aanwezigheid van Alexander Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang broos is. In de eerste twee competitieduels maakte Pepe als wisselspeler al de nodige minuten, maar afgelopen zaterdag stond hij tegen Liverpool al zeer verrassend in de basis. De buitenspeler maakte, met name in de eerste helft, een goede indruk. Tot drie keer toe was hij dicht bij zijn eerste doelpunt voor the Gunners. Dat hij in staat is om te scoren bewees hij vorig seizoen al in Lille, waar hij 22 keer trefzeker was.  Na zijn goede optreden tegen Liverpool liggen nieuwe speelminuten in het verschiet. Het zou voor Pepe een droomscenario zijn als hij zijn eerste doelpunt voor Arsenal tegen de aartsrivaal zou scoren. Mocht hij dit bewerkstelligen, dan hebben de bookmakers een quotering klaar staan van x 2,80 keer je inzet. Als Pepe scoort én wint, ontvang je x 3,80 keer je inzet. Tot slot ontvang je x 6,00 keer je inzet als Pepe scoort, wint en beide teams scoren.

De beste Online Bookmakers