Inside the Odds
05/09/2019

Pak 3,55 keer je inzet als Servië grote kopzorgen bezorgt aan Portugal!

Pak 3,55 keer je inzet als Servië grote kopzorgen bezorgt aan Portugal!
Komende week staat de eerste interlandbreak van het nieuwe seizoen op het programma. Veel spelers verlaten hun club voor zo’n anderhalve week om de kleuren van hun land te vertegenwoordigen. In Europa zullen er twee speelrondes worden afgewerkt van de EK-kwalificatie. De eerste contouren van alle poules zijn al zichtbaar, maar de beslissingen moeten nog vallen. Voor een aantal landen zijn de komende twee wedstrijden al van cruciaal belang, zo ook voor Portugal. Met twee punten uit twee wedstrijden kan het zich nu al geen puntverlies meer veroorloven. Zaterdagavond gaat het op bezoek bij Servië, haar grootste concurrent in poule B. Wat staan ons te wachten?

Portugal moet winnen in Servië: x 2,17 keer je inzet

Portugal won deze zomer nog de Nations League. In de EK-kwalificatie zijn de kaarten echter heel anders geschut voor das Quinas. In poule B is Portugal gekoppeld aan Oekraïne, Servië, Luxemburg en Litouwen.  Oekraïne heeft met tien punten uit haar eerste vier wedstrijden de eerste plaats stevig in handen en is nauwelijks meer te achterhalen. Hierdoor lijkt de tweede plaats het maximaal haalbare voor Portugal, maar ook hiervoor moet het alle zijlen bijzetten. Het beschikt namelijk niet alleen over slechts twee punten, het heeft haar thuiswedstrijden tegen Oekraïne en Servië er ook al op zitten. Ervanuit gaande dat deze landen hun punten tegen Luxemburg en Litouwen binnenslepen, kan Portugal zich niks meer permitteren. Het zal moeten winnen van Servië. De statistieken vertellen ons dat Portugal in ieder geval nog nooit van Servië verloor. De ploeg van Fernando Santos zal echter met een punt ook geen genoegen nemen. Als Portugal in Servië weet te winnen en perspectief weet te houden op EK-kwalificatie, ontvang je x 2,17 keer je inzet.

Servië gaat voor eerste EK-deelname ooit: x 3,55 keer je inzet

Waar het voor Portugal een drama zal zijn om EK-deelname mis te lopen, zou er bij Servië een groot volksfeest losbarsten bij een eventuele plaatsing. Het zou namelijk de eerste deelname van Servië aan een EK betekenen. Wat dat betreft ligt het duel tussen beide landen dan ook echt tussen hoop en vrees. Servië fungeert sinds 2006 als onafhankelijk voetballand, waar het voorheen actief was als Servië en Montenegro en hiervoor onder Joegoslavië viel. Ook in deze combinaties was EK-deelname lang niet altijd een garantie. Sinds haar onafhankelijkheid is Servië er dus nog helemaal niet in geslaagd zich te plaatsen. Wat dat betreft ruikt het haar kans op een primeur, mede doordat het elftal de laatste jaren in goeden doen is. Zo plaatste Servië zich voor het WK in 2018 en won het ook haar Nations League poule.  Sinds het WK verloor Beli Orlovi zelfs maar één wedstrijd. Zaterdagavond speelt het tegen Portugal één van haar belangrijkste wedstrijden van de laatste jaren. Als het deze weet te winnen, dan ontvang je x 3,55 keer je inzet.

Servië en Portugal geven elkaar doorgaans weinig toe: tot x 3,60 keer je inzet

In de nog prille geschiedenis van Servië als voetballand speelde het toch al vijf keer tegen Portugal. De landen zijn al voor de derde keer aan elkaar gekoppeld in een EK-kwalificatie. Tijdens de kwalificatie voor het EK van 2008 speelden de landen twee keer met 1-1 tegen elkaar gelijk. In de kwalificatierondes van het EK 2016 won Portugal twee keer met 2-1. Dit toernooi zou Portugal later ook winnen. Ook tijdens deze kwalificatieronden speelden de landen al één keer tegen elkaar: in Portugal eindigde het in 1-1. Al met al zijn er hiermee een aantal opvallende statistieken. Zo wisten in alle vijf ontmoetingen beide teams te scoren. Desondanks vielen er nooit meer dan drie doelpunten en wist alleen Portugal twee keer met één doelpunt verschil te winnen. Een herhaling van deze omstandigheden leveren interessante quoteringen op bij toto. Je ontvangt x 1,99 keer je inzet als beide teams scoren. Als het duel opnieuw onbeslist eindigt, ontvang je x 3,25 keer je inzet. Bij een overwinning van Portugal met minimaal verschil ontvang je x 3,60 keer je inzet.

Alexander Mitrovic man in vorm bij Servië: tot x 5,55 keer je inzet

Servië heeft met Dusan Tadic, Luka Jovic, Adam Ljajic en Filip Kostic genoeg smaakmakers in huis. De doelpunten komen de laatste jaren echter vooral van Alexander Mitrovic. De spits komt deze interlandperiode in goede vorm naar zijn land toe, want Mitrovic was in zijn laatste vijf wedstrijden voor Fulham telkens trefzeker. Ook bij Servië scoort hij erop los: in de laatste wedstrijd tegen Litouwen was hij twee keer trefzeker. Tevens eindigde Mitrovic met zes doelpunten als topscorer van de Nations League. Al met al scoorde hij acht keer in zijn laatste acht interlands. Drie keer betrof dit het eerste doelpunt in de wedstrijd. Bondscoach Mladen Krstajić lijkt vanwege zijn overvloed aan aanvallend opties nog altijd op zoek naar zijn ideale samenstelling, maar hij lijkt hierdoor toch niet om Mitrovic heen te kunnen. Als Mitrovic tegen Portugal opnieuw weet te scoren, ontvang je x 2,85 keer je inzet. Als dit het eerste doelpunt betreft, ontvang je x 5,55 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers