Inside the Odds
01/11/2019

Pak 3,90 keer je inzet als PSV nieuwe flater oploopt bij Sparta!

Pak 3,90 keer je inzet als PSV nieuwe flater oploopt bij Sparta!
Zaterdagavond nemen Sparta Rotterdam en PSV het tegen elkaar op in de Eredivisie. Beide ploegen kenden een sterke seizoenstart, maar verloren hun laatste twee competitiewedstrijden. Sparta Rotterdam is hierdoor naar het rechterrijtje gedaald, maar met de tiende plek zijn de prestaties van de Rotterdammers nog wel altijd boven verwachting. PSV is na haar nederlagen de aansluiting met Ajax kwijt en moet de tweede plek nu bovendien met AZ en Vitesse delen. Beide ploegen snakken weer naar een succesje. Wie sleept de drie punten binnen op het Kasteel?

Sparta Rotterdam maakt gebruik van vormdip PSV: tot x 5,20 keer je inzet

Sparta Rotterdam verloor de afgelopen twee weken van FC Groningen (1-0) en FC Utrecht (2-1). Hiermee daalde de ploeg van Henk Fraser naar de tiende plaats, maar hier raakt het niet van in paniek. Sparta mikt nog altijd op het voorkomen van degradatie en heeft op dit gebied haar zaakjes nog altijd uitstekend op orde. De Kasteelheren presteren dit seizoen thuis beter dan uit. Op het Kasteel won Sparta namelijk drie van haar vijf wedstrijden. Hiermee werden negen van de vijftien punten thuis behaald. Zaterdagavond spelen de Spartanen opnieuw thuis, dit keer tegen PSV. De Eindhovenaren hebben twee forse nederlagen tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (4-0) achter de rug. Sparta heeft PSV hiermee wel eens op een minder gunstig moment getroffen en ruikt haar kans op een zeldzaam resultaat. Als het thuis van PSV wint, ontvang je x 3,85 keer je inzet. Als Sparta een punt behaald, ontvang je x 3,90 keer je inzet. Als ook Sparta erin slaagt PSV van het scorebord te weerhouden, ontvang je x 5,20 keer je inzet.

PSV pakt drie punten in Rotterdam: x 1,78 keer je inzet

De nederlagen tegen FC Utrecht en AZ hebben er flink ingehakt bij PSV. De Eindhovenaren hoopten dit seizoen opnieuw lang mee te kunnen doen om het landskampioenschap, maar dit lijkt nu na elf competitiewedstrijden al een onmogelijke opgave. PSV zal zich in ieder geval eerst bezig moeten houden met het afschudden van AZ en Vitesse, waarmee het nu de tweede plaats deelt. Met name de Alkmaarders lijken inmiddels een serieuze kandidaat voor de tweede plaats. Desondanks is de vorm van PSV niet zo slecht als de uitslagen doen vermoeden. Tegen FC Utrecht stortte het pas in nadat het twee rode kaarten ontving, waar het tegen AZ al na een kwartier met tien man verder moest. Tegen de Alkmaarders miste PSV ook nog eens vijf basisspelers. Zaterdagavond zal de mentale weerbaarheid van de ploeg van Mark van Bommel flink getest worden, dat hier zal moeten laten zien dat de nederlagen slechts incidenten waren. Gezien haar kwaliteit moet PSV ook gewoon winnen in Rotterdam. Als het hierin slaagt, ontvang je x 1,78 keer je inzet.

PSV boekte benauwde zeges in laatste ontmoetingen met Sparta: tot x 3,95 keer je inzet

Sparta Rotterdam keerde dit seizoen weer terug op het hoogste niveau. De Spartanen zijn de laatste seizoenen wel vaker op en neer gegaan tussen de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie, waardoor het niet voor het eerst tegen PSV speelt. In de laatste twaalf seizoenen troffen Sparta en PSV elkaar tien keer. Het betreft geen verrassing dat PSV het gros van deze wedstrijden won: acht keer. Toch kende de Eindhovenaren in veel van deze wedstrijden behoorlijk veel moeite met Sparta. Maar liefst vijf keer won PSV met één goal verschil. Zo ook de laatste twee edities uit het seizoen 2017/2018. PSV won dat seizoen thuis met 1-0 van Sparta door een treffer van Bart Ramselaar, in Rotterdam won het met 2-1 door twee treffers van Steven Bergwijn. De grootste overwinning van PSV op Sparta uit de laatste tien edities was een 3-0 thuisoverwinning in het seizoen 2010/2011, wat een bekerwedstrijd betrof. Dit was nog één van de meest doelpuntrijke wedstrijden uit de laatste edities, want maar liefst zes keer vielen er twee treffers of minder. Als er ook zaterdag maximaal twee treffers vallen, ontvang je x 2,54 keer je inzet. Als PSV opnieuw een benauwde overwinning op Sparta boekt, ontvang je x 3,95 keer je inzet bij één doelpunt verschil.

Afwezigheid aanvallers ontbeert PSV niet: x 3,40 keer je inzet

PSV moet het zaterdagavond waarschijnlijk weer zonder Donyell Malen en Steven Bergwijn doen. Topscorer Donyell Malen miste de laatste twee duels al door een enkelblessure, Steven Bergwijn liep een hamstringblessure op in het Europa League-duel met LASK Linz. De impact van hun afwezigheid werd in de laatste twee duels al direct duidelijk. De Eindhovenaren scoorden namelijk geen enkele keer.  De grote vraag is hierdoor wie PSV komende zaterdag op sleeptouw moet nemen. Tegen AZ koos Mark van Bommel voor de voorhoede Bruma – Gakpo – Doan. De oefenmeester heeft ook nog Kostas Mitroglou achter de hand, waarmee hij voorin vier opties heeft voor het duel met Sparta. Zij zullen ervoor moeten zorgen dat PSV haar doelpuntendroogte weet te doorbreken. Hierbij lijken Ritsu Doan en Cody Gakpo een zekerheid voor een basisplaats, wie de derde plek in gaat vullen is minder duidelijk. Als de aanvallers erin slagen PSV bij de hand te nemen, ontvang je x 3,40 keer je inzet bij een doelpunt van Ritsu Doan én winst van PSV. Bij een doelpunt van Cody Gakpo én winst van PSV ontvang je ook x 3,40 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers