Inside the Odds
26/09/2019

Pak 3,90 (!) keer je inzet bij overwinning Atléti in stadsderby!

Pak 3,90 (!) keer je inzet bij overwinning Atléti in stadsderby!
Zaterdagavond staat voor veel inwoners van Madrid en omstreken één van de belangrijkste dagen van het jaar op het programma. In de Spaanse competitie staat dan namelijk Atlético Madrid – Real Madrid op het programma. De twee clubs zijn elkaars aartsrivalen en willen elkaar dan ook kost wat kost verslaan. Bovendien gaat de winnaar van el derby Madrileño het komende halfjaar met de eer van Madrid aan de haal. Kleurt Madrid na zaterdag rood-wit van Atléti of wit van Real? 

Atlético in Wanda Metropolitano nauwelijks te verslaan: tot x 3,90 keer je inzet

Atlético Madrid speelt in de eerste derby Madrileño van het seizoen thuis. Sinds het seizoen 2017/2018 speelt Atléti haar thuiswedstrijden in Estadio Wanda Metropolitano, waar plaats is voor zo’n 68.000 toeschouwers. Net als voorheen in Estadio Vicente Calderón, blijkt het stadion een onneembare vesting. Atlético Madrid speelde inmiddels al 58 wedstrijden in haar nieuwe thuishaven, waarin het duidelijk beter presteert dan erbuiten.  Het verloor namelijk maar vier wedstrijden in Wanda Metropolitano, waarvan slechts twee in de Spaanse La Liga. De ploeg van Diego Simeone won maar liefst 42 wedstrijden en wist bovendien 39 keer het doel schoon te houden. Zaterdagavond komt aartsrivaal Real Madrid weer eens op bezoek, waar tegenwoordig Zinedine Zidane weer voor de groep staat. De Fransman kent met Atlético Madrid een ware angstgegner, want met een puntengemiddelde van 1,57 per wedstrijd pakte hij tegen geen enkele club minder punten (waar hij meer dan vier duels tegen coachte). Diego Simeone is de messen al een aantal weken aan het slijpen, mede door te zeggen dat Real Madrid geen eigen identiteit heeft onder Zidane. Aan strijdlust zal het zijn ploeg in ieder geval niet ontbreken. Als Atlético aartsrivaal Real zaterdag verslaat, ontvang je x 2,33 keer je inzet. Doen ze dit met een clean sheet, dan ontvang je x 3,90 keer je inzet.

Real Madrid begint als koploper aan de derby: tot x 5,10 keer je inzet

Naast de eer van Madrid staat zaterdagavond ook de koppositie van La Liga op het spel. Real Madrid staat namelijk na zes speelrondes bovenaan de Spaanse competitie. Los Blancos beschikken over veertien punten, één meer dan Atlético Madrid. Beide ploegen wonnen dan ook het gros van hun wedstrijden. Real Madrid verloor in Spanje nog helemaal niet en kwam zelfs maar één keer op achterstand. Dat de ploeg van Zinedine Zidane er zo goed voorstaat is best opvallend, want de kritiek op de trainer is niet mals sinds zijn rentree als hoofdtrainer. Mede door een 7-3 nederlaag in de oefencampagne tegen uitgerekend Atlético Madrid liggen de prestaties van Zidane direct onder een vergrootglas. De Fransman zal erop gebrand zijn revanche te halen. Niet geheel ontoevallig gaf hij veel basisspelers deze week rust. Als Real Madrid zaterdag drie punten uit het vuur weet te slepen in het hol van de leeuw, ontvang je x 2,90 keer je inzet. Gaat de club ook in de rust al aan de leiding, zoals in drie van haar vier overwinningen dit seizoen het geval was, dan ontvang je x 5,10 keer je inzet.

Derby Madrileño: veel strijd, weinig doelpunten: tot x 5,45 keer je inzet

Affiches tussen Atlético Madrid en Real Madrid spelen zich door de grote rivaliteit vaak op het scherpst van de snede af. Hierdoor wordt het gros van de ontmoetingen gekenmerkt door opstootjes en overtredingen. Om maar een voorbeeld te noemen: Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos pakte tegen geen enkele club zoveel kaarten als tegen Atlético. Andersom geldt dit ook voor Atlético Madrid-speler Diego Costa. De spits pakte zelfs in de oefencampagne nog rood tegen Real. Uiteindelijk heeft de harde speelstijl vaak de nodige invloed op de uitslag. Waar Atlético sowieso niet de meest avontuurlijke ploeg is, sluit men de deuren tegen Real Madrid al helemaal. Gezien de kwaliteitsverhoudingen tussen beide teams is dit ook niet heel gek. Het heeft ervoor gezorgd dat in negen van de laatste veertien duels slechts twee doelpunten of minder vielen. Tevens eindigde de derby zeven keer onbeslist, waarvan vier keer in 1-1. Als het duel van zaterdag opnieuw geen overvloed aan doelpunten kent, ontvang je x 1,78 keer je inzet bij twee doelpunten of minder. Als het tevens onbeslist eindigt, ontvang je x 3,95 keer je inzet. Bij een 1-1 einduitslag ontvang je x 5,45 keer je inzet.

Karim Benzema trekt de kar bij Real Madrid: tot x 6,00 keer je inzet

Met twaalf doelpunten scoorden slechts twee clubs uit La Liga dit seizoen vaker dan Real Madrid. Het zijn niet de recordaankopen Gareth Bale en Eden Hazard die de club op sleeptouw nemen, maar Karim Benzema. Maar liefst vijf doelpunten kwamen op naam van de Fransman, die alweer aan zijn elfde seizoen voor Real Madrid is begonnen. Opvallend genoeg scoort Benzema tegenwoordig veelvuldig met zijn hoofd, dit kalenderjaar maar liefst negen keer. Dit betreft de hoogste score van een speler uit de vijf grootste Europese competities. Verder is het aandeel van Benzema dit seizoen sowieso goud waard, aangezien vier van zijn treffers het eerste doelpunt van Real Madrid betroffen. De laatste wedstrijd tegen Osasuna kreeg de 31-jarige spits rust, waardoor zijn moyenne in La Liga dit seizoen één op één is. Tevens voert hij samen met Gerard Moreno (Villareal) en Loren Morón (Real Betis) het topscorerklassement aan. Benzema is dus momenteel de gevaarlijkste man van Real Madrid. Als hij zaterdag weer scoort, ontvang je x 2,85 keer je inzet. Als hij scoort én wint, ontvang je x 4,60 keer je inzet. Scoort hij het eerste doelpunt, dan ontvang je x 6,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers