Inside the Odds
01/10/2019

Pak 4,40 keer je inzet bij beste Champions League start Ajax sinds 1995!

Pak 4,40 keer je inzet bij beste Champions League start Ajax sinds 1995!
Woensdagavond speelt Ajax haar tweede groepswedstrijd in de Champions League. Nadat de Amsterdammers in haar eerste duel overtuigend van Lille wonnen, wacht nu een uitwedstrijd tegen Valencia. De Spaanse club won haar eerste wedstrijd met 1-0 bij Chelsea en staat hierdoor net als Ajax op drie punten.  Beide teams begonnen dan ook sterk aan hun Europese campagne en zouden met een nieuwe overwinning al helemaal een kickstart kennen.  Welke club trekt aan het langste eind in Estadio Mestalla?  

Ajax al elf Europese uitwedstrijden ongeslagen: tot x 4,40 keer je inzet

Bij Ajax is er dit seizoen nog geen vuiltje aan de lucht. De Amsterdammers gaan volgens trainer Erik ten Hag woensdagavond dan ook weer gewoon voor de overwinning in Valencia. Zijn ploeg speelde inmiddels alweer veertien officiële wedstrijden dit seizoen en verloor er hier geen van. Het heeft tot de koppositie in zowel de Eredivisie als haar Champions League-poule geleid, zijnde het wel in beide gevallen op basis van doelsaldo. In Europa is Ajax bezig aan een zeer imposante reeks. Zo verloor het maar twee van haar laatste drieëntwintig wedstrijden. Beide nederlagen betroffen thuiswedstrijden, in uitwedstrijden is Ajax zelfs al elf wedstrijden op rij ongeslagen. Desondanks incasseren de Amsterdammer in uitwedstrijden vaak wel een tegendoelpunt. Het hield dit seizoen pas één keer het doel schoon buitens huis, wat met het nodige kunst en vliegwerk gebeurde tegen Apoel Nicosia. Verder heeft Ajax bij een overwinning tegen Valencia haar beste Champions League-start sinds 1995. Als het inderdaad weet te winnen, ontvang je x 2,75 keer je inzet. Als Ajax wint en beide teams scoren, ontvang je x 4,40 keer je inzet.

Valencia koning van de remises: tot x 5,90 keer je inzet

Bij Valencia heerst momenteel veel onrust. Zo werd hoofdtrainer Marcelino al na drie competitiewedstrijden op straat gezet. Het zorgde voor veel onbegrip in zowel de spelersgroep als de media. Marcelino loodste Valencia de afgelopen twee seizoen namelijk knap naar de vierde plaats. Bovendien won Valencia vorig seizoen de Copa del Rey. Verder speelde de club vorig seizoen ontzettend veel gelijk, wat zowel positief als negatief valt uit te leggen. Uiteindelijk speelde Los Murciélagos maar liefst zestien keer gelijk, het meest van alle ploegen in La Liga. Het speelde zelfs meer gelijk dan dat het won (vijftien keer), maar het verloor hierdoor ook nauwelijks. Saillant detail is dat Valencia sinds het ontslag van Marcelino vier competitieduels speelde en een gelijkspel hierin opnieuw het meest voorkomende resultaat was. Ook Ajax weet wat een gelijkspel is, want de Amsterdammers speelden zes van hun laatste elf Champions League uitwedstrijden gelijk. Ook de twee eerdere ontmoetingen tussen Valencia en Ajax eindigden beiden in een gelijkspel: 1-1. Naar verwachting zullen beide teams woensdag ook wel met een gelijkspel kunnen leven, om zo voort te borduren op hun goede start. Als Valencia – Ajax in een gelijkspel eindigt, ontvang je x 3,55 keer je inzet. Als het opnieuw in 1-1 eindigt, ontvang je x 5,90 keer je inzet.

Valencia vooral in de eerste helft productief: tot x 4,60 keer je inzet

Ajax zal woensdagavond direct bij de les moeten zijn. Valencia is dit seizoen namelijk opvallend productief in de eerste helft. In de Spaanse competitie scoorde de ploeg maar liefst zeven van haar tien treffers in de eerste helft. Sinds Albert Celades in dienst is als nieuwe hoofdtrainer, scoorde Los Che zelfs zes van haar zeven competitietreffers in de eerste helft. De enige treffer die Valencia dit seizoen scoorde in de Champions League, is wel afkomstig uit de tweede helft. Dit betreft de helft waarin juist Ajax doorgaans op stoom is. De Amsterdammers scoorden in de Eredivisie 21 van haar 27 treffers in de tweede helft. Deze helft heeft ook in de Champions League de overhand, met zes van de tien treffers. Het is voor beide ploegen dus wel duidelijk in welke helft het een storm kan verwachten. Als Valencia haar meeste doelpunten in de eerste helft maakt, ontvang je x 3,30 keer je inzet. Als het in het eerste kwartier scoort, ontvang je x 4,60 keer je inzet. Als Ajax na rust haar meeste doelpunten maakt, ontvang je x 2,44 keer je inzet.

Erik ten Hag kan niet meer om Quincy Promes heen: tot x 11,00 keer je inzet

Het is nog even afwachten welke elf spelers Erik ten Hag woensdagavond zal laten starten. De trainer rouleerde de afgelopen weken volop in de basisopstelling van Ajax. Bovendien zag hij met de rentree van Donny van de Beek zijn opties verder toenemen. Ten Hag zal woensdag minimaal één van zijn spelers moeten teleurstellen met een plaats op de bank. Hierbij lijkt hij niet meer om Quincy Promes heen te kunnen. De buitenspeler greep bij afwezigheid van Donny van de Beek zijn kans in de basis. Zo scoorde hij in de topper tegen PSV de enige treffer van Ajax. Daarnaast opende Promes de score in het Champions League duel tegen Lille en scoorde hij een hattrick tegen Fortuna Sittard. In totaal scoorde Promes zes keer in zijn laatste zes wedstrijden. Als hij tegen Valencia opnieuw scoort, ontvang je x 3,50 keer je inzet. Maakt hij het eerste óf het laatste doelpunt van de wedstrijd, dan ontvang je x 8,50 keer je inzet. Als hij scoort én Ajax wint met 1-0, 2-0 of 2-1, dan ontvang je maar liefst x 11,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers