Inside the Odds
20/09/2019

Pak 50(!) keer je inzet bij nieuwe hoofdrol Malen in Eredivisie-topper!

Pak 50(!) keer je inzet bij nieuwe hoofdrol Malen in Eredivisie-topper!
Aanstaande zondag staat de eerste Eredivisie-topper van het seizoen op het programma: PSV – Ajax. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en speelden alleen in de eerste speelronde één keer gelijk. Hiermee gaan PSV en Ajax na vijf speelrondes samen aan de leiding in het klassement. Beide clubs kende deze week tevens een sterke start van hun Europese campagne. Het belooft een zondag een spektakel te worden. Wordt het titelfavoriet Ajax dat wint, of weet PSV in het eigen Philips Stadion opnieuw te imponeren?  

PSV bezig aan historische thuisreeks: x 2,80 keer je inzet

Het is voor PSV al een tijdje geleden dat het in eigen stadion tegen een nederlaag aanliep. In september 2016 was het Feyenoord dat voor het laatst wist te winnen in het Philips Stadion. Sindsdien bleef PSV in vijftig Eredivisie-thuiswedstrijden ongeslagen. Hiervan won het er ook nog eens vijfenveertig en speelde het slechts vijf keer gelijk. Ook Ajax wist deze reeks nog niet te doorbreken, dat sindsdien drie keer verloor in Eindhoven.  De Rood-witten beschikken hiermee over de beste thuisreeks van Europa. De Engelse club Liverpool komt met drieënveertig ongeslagen het meest in de buurt. Overigens zal PSV haar reeks nog even door moeten zetten om het Eredivisie-record te verbreken, welke met 93 ongeslagen wedstrijden ook op naam van de Eindhovenaren staat. Het is in ieder geval wel duidelijk dat PSV in eigen stadion niet zomaar te verslaan is. Als het voor de vierde keer op rij thuis van Ajax weet te winnen, ontvangt je x 2,80 keer je inzet.

Ajax verloor nog niet dit seizoen: tot x 5,50 keer je inzet

Sterke thuisreeks of niet, de bookmakers verwachten een overwinning van Ajax. Als er iemand is die de sterke thuisreeks van PSV zou kunnen doorbreken, lijkt dit ook Ajax te zijn. De Amsterdammers zijn uitstekend aan het seizoen begonnen en verloren in alle competities nog geen enkele keer. Bovendien won Ajax in juli al de Johan Cruijff Schaal ten koste van PSV. De ploeg van Erik ten Hag maakt sindsdien vooral aanvallend veel indruk. Met negentien treffers is Ajax verreweg het meest productief in de Eredivisie dit seizoen.De Godenzonen scoorde in vier hun vijf Eredivisiewedstrijden vier doelpunten of meer. Een belangrijke oorzaak hiervan is het aanhouden van Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Zo scoorde Hakim Ziyech in de Eredivisie al vier keer en gaf hij drie assist. Dusan Tadic was zelfs al goed voor vijf treffers en vijf assists. Wanneer zij met Ajax weten te winnen in Eindhoven, ontvang je x 2,30 keer je inzet. Wint Ajax met een treffer van Ziyech, dan ontvang je x 5,50 keer je inzet. Een overwinning van de Amsterdammers met en treffer van Tadic levert je x 4,20 keer je inzet op.

Veel clean sheets in de laatste edities tussen PSV en Ajax: tot x 6,35 keer je inzet

Wedstrijden tussen PSV en Ajax spelen zich vaak op het scherpst van de snede af. Aangezien één van beide ploegen in acht van de laatste negen seizoenen kampioen werd, staat er vaak veel op het spel. Opvallend genoeg eindigen wedstrijden tussen PSV en Ajax de laatste jaren zelden in een gelijkspel. Dit was slechts in één van de laatste zeventien edities het geval. Het is niet de enige opvallende statistiek aan de wedstrijden tussen de twee teams. Zo werden de laatste zes edities telkens door de thuisspelende club gewonnen. Verder hield in zes van de laatste acht ontmoetingen één van beide teams een clean sheet. Hier slaagde Ajax afgelopen zomer nog in, toen het door een 2-0 overwinning de Johan Cruijff Schaal won ten koste van PSV. Daarentegen scoorden de Godenzonen in 2016 voor het laatst in het Philips Stadion. Overigens betekenen de vele clean sheets meestal geen gebrek aan doelpunten, want in elf van de laatste zestien edities vielen drie doelpunten of meer. Als dit opnieuw het geval is, ontvang je x 1,46 keer je inzet. Wint PSV de wedstrijd en houdt het hierbij haar doel schoon, dan ontvang je x 6,35 keer je inzet. Als Ajax in Eindhoven wint en geen tegengoal incasseert, ontvang je x 5,05 keer je inzet.

Donyell Malen in bloedvorm: tot x 50,00 keer je inzet

Het zijn voor Donyell Malen mooie weken. De aanvaller is sinds dit seizoen basisspeler bij PSV en ontwikkelt zich rap. Twee weken geleden werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Als invaller maakte Malen vervolgens zijn debuut tegen Duitsland, welke hij opluisterde met een doelpunt. Bondscoach Ronald Koeman gaf hem hierna in de uitwedstrijd tegen Estland zelfs een basisplaats. Na de interlandperiode keerde Malen vol vertrouwen terug bij PSV en scoorde hij maar liefst vijf keer in de wedstrijd tegen Vitesse. Afgelopen donderdag ging hij vrolijk verder met scoren en maakte hij het eerste doelpunt tegen Sporting Lissabon. Het was alweer het tiende doelpunt van Malen dit seizoen, wie hiernaast ook nog vier assists achter zijn naam heeft staan. Saillant detail aan de loopbaan van Malen is dat hij jarenlang actief was in de jeugdopleiding van Ajax. Uiteindelijk plukte Arsenal hem hier weg, dat hem ruim twee jaar geleden op transfer deadline day naar PSV liet vertrekken. Aanstaande zondag zal Malen zijn oude club voor het eerst als basisspeler treffen. Als hij Ajax pijn weet te doen met een doelpunt, ontvang je x 2,28 keer je inzet. Bij twee doelpunten of meer van Donyell Malen ontvang je x 10,50 keer je inzet. Weet hij zelfs een hattrick te maken, dan ontvang je maar liefst x 50,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers