Inside the Odds
13/08/2019

Pak tot 23 (!) keer je inzet bij nieuwe verlenging in Europese Supercup!

Pak tot 23 (!) keer je inzet bij nieuwe verlenging in Europese Supercup!
Aanstaande woensdag staat de Europese Supercup weer op het programma. Waar het in de laatste edities regelmatig twee Spaanse clubs waren die het hierin tegen elkaar opnamen, zal het dit keer gaan tussen twee Engelse clubs. Het was Liverpool dat vorig seizoen verrassend de Champions League binnensleepte, waar Chelsea de Europa League won. Het betekent weer een extra ontmoeting tussen de twee Engelse grootmachten, welke dit keer wat verder van huis wordt gespeeld.   Het is namelijk het Vodafone Park in Istanbul, normaliter het stadion van Besiktas, dat het decor voor de Supercup zal zijn. Welke ploeg is favoriet? 

Liverpool direct op stoom in de competitie, Chelsea niet: x 1,61 keer je inzet

Vanwege de aftrap van het nieuwe Engelse voetbalseizoen speelden Liverpool en Chelsea afgelopen weekend allebei hun eerste competitiewedstrijd. Liverpool speelde een week eerder al om de Community Shield, waardoor het voor the Reds niet de eerste officiële wedstrijd van het seizoen was. Het zag de Community Shield na het nemen van strafschoppen naar Manchester City gaan. In de competitie begon Liverpool echter wel met een overwinning. Binnen één helft was de ploeg van Jürgen Klopp al klaar met promovendus Norwich City, dat bij rust al tegen een 4-0 achterstand aankeek. In de tweede helft nam Liverpool wat gas terug en hierdoor eindigde het uiteindelijk in 4-1. Chelsea begon daarentegen haar seizoen met een forse nederlaag. Op Old Trafford kreeg het met maar liefst 4-0 klop van Manchester United. Trainer Frank Lampard had zich ongetwijfeld een mooier debuut bij the Blues voorgesteld. Veel tijd om te herstellen heeft de ploeg niet, want woensdag staat dus alweer de Europese Supercup op het programma. Mede door het grote contrast van beide ploegen in hun openingswedstrijden, lijkt Liverpool favoriet voor het winnen van deze beker. Als het hierin slaagt, ontvang je x 1,61 keer je inzet.

Winnaar Supercup laatste jaren vaak na verlenging bekend: tot x 23,00 keer je inzet

Op voorhand heeft de Europese Supercup met de Champions League winnaar vaak een gedoodverfde favoriet. Het is echter de laatste jaren helemaal niet vanzelfsprekend dat deze club zomaar even de beker binnensleept.  De laatste negen jaar won de Europa League-winnaar namelijk drie keer de Supercup. Dit betrof wel drie keer Atlético Madrid. Zes keer stond de favoriet dus wel met de beker in haar handen, maar ook dit is meestal niet zonder slag of stoten. Vier van de laatste zes edities eindigden namelijk in een verlenging. Hiervan werd er zelfs één via penalty’s beslist. Gezien de recente geschiedenis zullen Liverpool en Chelsea er dan ook rekening mee moeten houden dat de wedstrijd wellicht wat langer dan 90 minuten zal gaan duren. Als de Europese Supercup opnieuw via verlenging beslist wordt, ontvang je x 6,50 keer je inzet. Wint Liverpool de beker na verlenging, dan ontvang je x 8,50 keer je inzet. Trekt Chelsea via verlenging aan het langste eind, dan ontvang je x 23,00 keer je inzet.

Chelsea en Liverpool geven elkaar doorgaans weinig prijs: tot x 7,00 keer je inzet

Niet alleen levert de Supercup de laatste jaren na 90 minuten lang niet altijd een winnaar op, ook Liverpool en Chelsea geven elkaar doorgaans weinig prijs. De onderlinge confrontaties tussen beide teams zijn de laatste jaren spannend tot de laatste seconde. Van de laatste negen ontmoetingen won zowel Liverpool als Chelsea er drie, waar de wedstrijd ook drie keer onbeslist eindigde. Opvallender nog zijn de uitslagen tijdens deze negen edities. In zeven van de negen wedstrijden vielen er twee doelpunten of minder. Verder won alleen Liverpool vorig seizoen dankzij een 2-0 overwinning met twee doelpunten verschil van Chelsea. Tijdens alle andere wedstrijden waaruit een winnaar naar voren kwam, betrof dit een marge van slechts één doelpunt. De statistieken spreken dan ook voor zich, beide ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd. Als er opnieuw twee doelpunten of minder vallen, ontvang je x 2,15 keer je inzet. Als Liverpool met één doelpunt verschil wint, ontvang je x 3,60 keer je inzet. Als Chelsea dit doet, ontvang je x 7,00 keer je inzet.

Mohammed Salah doet oude werkgever pijn: tot x 30,00 keer je inzet

Voor Mohammed Salah was het afgelopen vrijdag tegen Norwich City alweer na 19 minuten raak. De Egyptenaar was hierdoor voor het derde seizoen op rij trefzeker in de eerste competitiewedstrijd van Liverpool. Salah bekroonde zich de afgelopen twee seizoenen al tot topscorer van de Premier League, maar is nog lang niet uitgehongerd. Een pikant detail aan de carrière van Mohammed Salah is zijn mislukte avontuur bij Chelsea. In 2014 nam de club hem over van FC Basel, maar Salah kwam voor the Blues niet verder dan 19 wedstrijden en 2 doelpunten. Na een jaar mocht Salah alweer vertrekken, waarna hij vervolgens via Fiorentina en AS Roma bij Liverpool terecht kwam. Hier haalt de rechtsbuiten al twee jaar zijn gram en laat hij zien dat Chelsea hem veel te snel heeft laten gaan. In 106 wedstrijden voor Liverpool was Salah al goed voor 72 doelpunten en 30 assists. Aanstaande woensdag zal Salah er opnieuw op gebrand zijn om zich te laten zien tegen Chelsea. Als Salah scoort en wint met Liverpool, ontvang je x 2,45 keer je inzet. Als Salah zelfs in beide helften scoort, ontvang je x 12,00 keer je inzet. De hoogste quotering ontvang je bij een hattrick van Salah: x 30,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers