Inside the Odds
07/07/2019

Raul Jimenez schiet Mexico naar Gold-Cup winst voor x 5,20 keer je inzet!

Raul Jimenez schiet Mexico naar Gold-Cup winst voor x 5,20 keer je inzet!
Aanstaande maandag nemen Mexico en de Verenigde Staten het tegen elkaar op in de finale van de Gold Cup. De Gold Cup betreft een internationaal toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika dat sinds 1991 wordt georganiseerd. De finale betreft geen verassingen, want Mexico en de Verenigde Staten zijn met vlag en wimpel de twee grootste voetballanden uit dit continent. In 13 van de 14 eerdere edities stond minimaal een van deze twee teams in de finale. Er kan dan ook gezegd worden dat de Gold Cup vooral een prestigestrijd betreft tussen Mexico en de Verenigde Staten. Dat de landen elkaar tijdens deze editie in de finale treffen, is een schitterende climax voor het toernooi. Welk land is favoriet voor de eindzege? 

Mexico recordwinnaar Gold Cup: x 2,25 keer je inzet

Mexico is volgens de bookmakers favoriet voor het behalen van de gouden medaille. Hier zal de FIFA World Ranking een belangrijke reden van zijn. Mexico beschikt hierop over de 18e plaats, waar de Verenigde Staten het moet doen met de 30e plaats. Verder kan Mexico bouwen op een uitstekende reeks in de Gold Cup. Het is namelijk met zeven titels recordwinnaar van het toernooi. De laatste hiervan dateert van 2015, twee edities geleden. Mexico won toen in de finale met 3-1 van Jamaica. Ook aan deze editie begon Mexico aanvankelijk goed. Echter plaatste het zich wel met veel moeite voor de finale. In de halve finale werd Haïti namelijk pas na verlenging uitgeschakeld, waar in de kwartfinale al penalty’s nodig waren geweest om Costa Rica te verslaan. Dit leverde Mexico de nodigde kritiek op, mede doordat het beschikt over een elftal met veel Europese ervaring. Zo is spits Raul Jimenez actief bij Wolverhampton Wanders in de Premier League. Recordinternational Andres Guardado speelde voorheen net als Hector Moreno een aantal seizoenen in de Eredivisie. Beide zijn nu actief in Spanje, waar ook verdediger Diego Reyes nog actief is. PSV-speler Hirving Lozano moest het toernooi door een blessure aan zich voorbij laten gaan. Desondanks beschikt Mexico op papier over een betere selectie dan de Verenigde Staten. De favorietenrol lijkt dan ook terecht. Als Mexico maandag voor de achtste keer de Gold Cup weet te winnen, ontvang je x 2,25 keer je inzet.

Verenigde Staten kende weinig problemen richting de finale:

De Verenigde Staten won de Gold Cup één keer minder dan Mexico, namelijk zes keer. Aanstaande maandag hebben de Amerikanen dus de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met de recordwinnaar. Dit mogen ze proberen te realiseren in Solider Field, normaliter vooral een stadion voor American Football. Het stadion is gevestigd in Chicago, waardoor de Verenigde Staten weer voor eigen publiek zullen spelen. Dit is eigenlijk altijd wel het geval, want de Gold Cup wordt altijd door Amerika georganiseerd. Een enkele keer wijkt een deel van de wedstrijden af naar een andere gastlanden, zoals tijdens deze editie naar Costa Rica en Jamaica. Amerika hoefde echter geen enkele wedstrijd uit te wijken en kende voor eigen publiek weinig problemen in haar route naar de finale. In de groepsfase wist het eenvoudig af te rekenen met Trinidad & Tobago, Guyana en Panama. In de kwartfinale won het met 1-0 van het Nederlands getinte Curaçao. In de halve finale mocht Amerika het opnemen tegen Jamaica, het land wat het de vorige editie in de finale versloeg. Ook dit keer trokken the Yanks aan het langste eind, namelijk met 3-1.  Waar Mexico dus op papier over meer kwaliteit beschikt, lijkt Amerika in betere vorm te steken. Indien Amerika haar sterke reeks weet voor te zetten en Mexico verslaat, ontvang je x 3,20 keer je inzet.

Verdediging Amerika nauwelijks te kloppen: tot x 5,00 keer je inzet

Amerika is niet alleen bezig aan een ijzersterke reeks, het krijgt hierbij ook nog eens bijna geen doelpunt tegen. Afgelopen donderdag incasseerde het in de halve finale tegen Jamaica pas haar eerste tegendoelpunt op de Gold Cup. In de andere vier wedstrijden op het toernooi hield doelman Zack Steffen zijn doel schoon. Het is typerend voor ploegen van Gregg Berhalter, die zich vaak typeren als stabiel en lastig te kloppen. Dit betreft een mentaliteit die de Amerikanen sowieso wel op het lijf geschreven is. Het zal doen ook voor Mexico niet makkelijk worden om een gaatje te vinden in de defensie van de Verenigde Staten. Indien Amerika haar doel opnieuw schoon houdt, ontvang je x 3,10 keer je inzet. Indien Amerika binnen reguliere speeltijd wint en hierbij haar doel schoon houdt, ontvang je x 5,00 keer je inzet.

Raul Jimenez op jacht naar topscorerstitel: tot x 5,20 keer je inzet

Door afwezigheid van Hirving Lozano gaat alle aandacht in de aanval van Mexico uit naar Raul Jimenez. De aanvaller die vorig jaar van Benfica naar Wolverhampton Wanders verkaste en daar direct veel indruk maakte, wist al vijf keer het net te vinden op dit toernooi. In iedere ronde was de spits trefzeker, waardoor het aandeel van Jimenez als cruciaal kan worden beschouwd. Zo scoorde hij de enige treffer van Mexico in zowel de kwartfinale tegen Costa Rica als in de halve finale tegen Haïti. Met vijf doelpunten staat Jimenez één doelpunt achter op Canada speler Jonathan David, wie met Canada al is uitgeschakeld. Jimenez zal dan ook tegen Amerika op jacht gaan naar de topscorerstitel. Een doelpunt van Jimenez in de Gold-cup finale levert je x 2,60 keer je inzet. Betreft dit het eerste of het laatste doelpunt, dan ontvang je x 5,20 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers