Inside the Odds
10/10/2019

Spanning in groep D duurt voort: pak 8,45 keer je inzet bij nieuw gelijkspel tussen Denemarken en Zwitserland!

Spanning in groep D duurt voort: pak 8,45 keer je inzet bij nieuw gelijkspel tussen Denemarken en Zwitserland!
Aanstaande zaterdag spelen Denemarken en Zwitserland tegen elkaar in de EK-kwalificatie. In poule D liggen alle kaarten nog open en dit is momenteel dan ook de spannendste poule van de hele kwalificatiecampagne. Naast Denemarken en Zwitserland bevindt zich hier namelijk ook nog Ierland in, dat zelfs eerste staat. De drie landen zullen moeten strijden om twee EK-tickets, waardoor één van hen met lege handen achterblijft. Alle drie zijn ze nog ongeslagen, waardoor de resterende onderlinge duels cruciaal worden.  Welk land zet zaterdag een grote stap naar het EK?

Top-drie nog ongeslagen in poule D: tot x 8,45 keer je inzet

De meest opvallende statistiek in poule D is dat de hele top-drie nog niet heeft verloren. Ierland gaat momenteel aan de leiding met elf punten, gevolgd door Denemarken met negen punten. Zwitserland beschikt over acht punten en speelde één wedstrijd minder dan alle andere teams. De groep wordt gecomplementeerd met Georgië en Gibraltar, wie geen kans meer maken op een EK-ticket. Alleen Denemarken verspeelde één keer punten tegen hen, waardoor de Denen er momenteel het slechtst voorstaan. Onderlinge confrontaties tussen de top-drie leidde telkens tot gelijke spelen. Zowel Denemarken als Zwitserland speelde met 1-1 gelijk tegen Ierland. De twee landen speelden ook al een keer tegen elkaar. Op Zwitserse bodem eindige de wedstrijd in een spectaculair gelijkspel: 3-3. Hiervan zal vooral Zwitserland nog even wakker hebben gelegen, want de Zwitsers stonden een kwartier voor tijd nog met 3-0 voor. Het gelijkspel zal hierdoor vooral als een nederlaag hebben gevoeld. Ook tegen Ierland gaf de ploeg van Vladimir Petkovic vlak voor tijd een voorsprong weg. Als Denemarken en Zwitserland opnieuw de punten met elkaar delen, ontvang je x 3,10 keer je inzet. Als het een gelijkspel met doelpunten betreft, ontvang je x 4,35. Als Zwitserland opnieuw het eerste doelpunt scoort en het vervolgens gelijk eindigt, ontvang je x 8,45 keer je inzet.

Week van de waarheid voor Zwitserland: tot x 3,40 keer je inzet

Zwitserland staat voor een cruciale week. La Nati speelt in vier dagen namelijk tegen beide concurrenten. Op dinsdag speelt het thuis tegen Ierland. Het kan hiermee een hele mooie week voor Zwitserland worden, maar ook een heel teleurstellende. Het is gezien het nauwe verschil in poule D moeilijk te zeggen welk land de beste papieren heeft voor de groepswinst, maar dit lijkt Zwitserland te zijn. In eerste instantie omdat het momenteel de grootste staat van dienst heeft. Het was immers als enige van de drie landen op de laatste twee hoofdtoernooien actief (WK en EK). Verder was het deze zomer nog actief op de eindronden van de Nations League, waarin het ondanks twee nederlagen een goede indruk maakte. In haar EK-kwalificatiegroep lieten de Zwitsers dus twee keer een voorsprong wegglippen in wedstrijden tegen directe concurrenten, waarmee het in beide gevallen meer had verdiend dan een punt. Als Zwitserland er nu wél in slaagt om drie punten te pakken, ontvang je x 3,25 keer je inzet. Als ze tevens het eerste doelpunt van de wedstrijd maken, ontvang je x 3,40 keer je inzet.

Christian Eriksen neemt Denemarken bij de hand: tot x 7,25 keer je inzet

Denemarken bevindt zich in een benauwde situatie. In tegenstelling tot Ierland en Zwitserland verspeelde het punten tegen Georgië (0-0). Het zal dit puntverlies dus ergens moeten compenseren tegen haar concurrenten. Alle ogen in Denemarken zijn hierdoor maar weer eens op Christian Eriksen gericht. Dit is niks nieuws, want de middenvelder is al jaren de grote ster van zijn land.  Eriksen debuteerde al op 18-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Denemarken en staat inmiddels al op negentig interlands. Hierin maakte Eriksen 29 doelpunten. Opvallend genoeg zijn maar liefst 23 treffers afkomstig uit de laatste vier jaar. Eriksen is dan ook steeds meer zijn stempel op de Deense nationale ploeg gaan drukken, zo ook in de huidige kwalificatiecampagne. De 27-jarige middenvelder scoorde al drie treffers en gaf drie assists. Als Eriksen er zaterdag opnieuw in slaagt Denemarken bij de hand te nemen, ontvang je x 3,65 keer je inzet bij een doelpunt. Als hij het eerste doelpunt van de wedstrijd scoort, ontvang je maar liefst x 7,25 keer je inzet.

Zwitserse aanvallers nog niet in vorm: tot x 2,52 keer je inzet

De aanvallers van Zwitserland bezorgen bondscoach Vladimir Petkovic de nodige kopzorgen. Geen van hen is namelijk dit seizoen een garantie voor doelpunten. De bondscoach heeft dit keer Josip Drmic, Haris Seferovic, Breel Embolo, Mario Gavranovic en Admir Mehmedi opgeroepen. Hiervan is Embolo met drie treffers nog het meest productief bij zijn club. De statistieken van de aanvaller bij de Zwitserse nationale ploeg zijn echter met vier doelpunten uit vierendertig wedstrijden niet om over naar huis te schrijven.  Naast hem lijken Haris Seferovic en Admir Mehmedi de meeste aanspraak te maken op een basisplaats. Seferovic werd vorig seizoen nog topscorer in Portugal, maar slaagde er dit seizoen met slechts twee doelpunten nog niet in om deze lijn door te zetten. Admir Mehmedi maakte dit seizoen pas één doelpunt bij VfL Wolfsburg. Het is hierdoor de grote vraag wie Zwitserland aanstaande zaterdag van doelpunten moet gaan voorzien. In de huidige campagne is middenvelder Denis Zakaria topscorer met twee treffers, geen enkele andere speler scoorde vaker dan één keer. Als Zwitserland zaterdag maximaal één doelpunt maakt, ontvang je x 1,31 keer inzet. Als het helemaal niet weet te scoren, ontvang je x 2,52 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers