Inside the Odds
18/10/2019

Utrecht en PSV vol in de aanval in de Galgenwaard: pak 3,55 keer je inzet bij doelpuntenregen!

Utrecht en PSV vol in de aanval in de Galgenwaard: pak 3,55 keer je inzet bij doelpuntenregen!
Zaterdagavond spelen FC Utrecht en PSV tegen elkaar in de Eredivisie. FC Utrecht staat zesde in de competitie, waarmee de meningen over de prestaties van de Domstedelingen verdeeld zijn. De ploeg van John van den Brom wil dit seizoen via de vierde plaats the best of the rest worden, maar heeft momenteel geen aansluiting met deze begeerde vierde plaats. Zaterdag treft het in de Galgenwaard het nog altijd ongeslagen PSV, dat samen met Ajax aan kop gaat. Weet Utrecht te stunten of gaat PSV met de volle buit naar huis?

PSV in de Galgenwaard al zes duels op rij ongeslagen: x 1,91 keer je inzet

PSV is goed aan het seizoen begonnen met drieëntwintig punten uit negen wedstrijden en twee overwinningen in de Europa League. Het komt hiermee in goede vorm naar Utrecht toe. De Eindhovenaren verspeelde in hun laatste elf wedstrijden alleen tegen Ajax punten. Het laatste puntverlies in een uitwedstijd dateert van nog langer geleden. Alleen promovendus FC Twente slaagde er tijdens de eerste competitiewedstrijd in om een punt te pakken tegen PSV. Hierna pakte de ploeg van Mark van Bommel de volle buit bij Haugesund, Heracles Almelo, Apollon Limassol, RKC Waalwijk, PEC Zwolle en Rosenborg. Het speelt zaterdag in de Galgenwaard misschien wel haar moeilijkste uitwedstrijd tot nu toe. Desondanks kan PSV bouwen op een uitstekende reeks tegen FC Utrecht. Het verliest namelijk zelden van de Domstedelingen. Van haar laatste zes uitwedstrijden in Utrecht won PSV er vijf en speelde het er één gelijk. In totaal verloor PSV zelfs maar één van haar laatste elf wedstrijden in de Galgenwaard. Op papier gaat PSV dus altijd wel een moeilijke wedstrijd tegemoet in Utrecht, maar in de praktijk komt hier vaak weinig van terecht. Als PSV zaterdag opnieuw wint in Utrecht, ontvang je x 1,91 keer je inzet.

FC Utrecht heeft de punten hard nodig: x 3,55 keer je inzet

FC Utrecht verloor haar laatste wedstrijd met 2-1 van Vitesse en zag hiermee de achterstand op de Arnhemmers vergroten tot zes punten. Hiermee voldoet de ploeg van trainer John van den Brom tot nu toe nog niet aan de verwachtingen. Het oogstte deze zomer veel lof met het aantrekken van Adam Maher, Bart Ramselaar en Adrían Dalmau. Daarnaast wist het de contracten van sterkhouders Gyrano Kerk en Sean Klaiber te verlengen. Met haar sterke selectie mikt FC Utrecht dit seizoen op de vierde plaats. Als het zaterdag echter punten verspeelt tegen PSV, kan het zomaar zijn dat Utrecht na deze speelronde in het rechterrijtje is terug te vinden. Het heeft de drie punten hierdoor keihard nodig. In de eigen Galgenwaard won FC Utrecht dit seizoen drie van haar vier wedstrijden. Bovendien verloor Utrecht maar één van haar laatste veertien thuiswedstrijden. Verder slaagde trainer John van den Brom er vorig seizoen nog met AZ in om PSV te verslaan. Er zijn dus wel degelijk rooskleurige statistieken voor FC Utrecht. Als het PSV haar eerste nederlaag in de Eredivisie bezorgt, ontvang je x 3,55 keer je inzet.

Utrecht en PSV beiden een garantie aan doelpunten: tot x 3,85 keer je inzet

Ondanks dat FC Utrecht in 2012 voor het laatst thuis van PSV won, zijn de wedstrijden nooit saai geweest. Sinds deze 1-0 overwinning van FC Utrecht vielen er namelijk in vier van de zes confrontaties vier doelpunten of meer. In totaal vielen er maar liefst negenentwintig treffers in deze edities, wat neerkomt op een gemiddelde van bijna vijf treffers per wedstrijd. Verder wist PSV in al deze edities minimaal twee keer te scoren en was ook FC Utrecht in vijf edities goed voor minimaal één treffer. Gezien de statistieken die beide ploegen dit seizoen op de mat leggen zullen er ook zaterdag weer de nodige doelpunten in het verschiet liggen. Zo vallen er in wedstrijden van FC Utrecht gemiddeld meer dan drie doelpunten, waar in acht van de negen wedstrijden beide teams scoorden. PSV is met zesentwintig doelpunten na Ajax het meest productieve team van de Eredivisie. Als zaterdag beide teams weten te scoren, ontvang je x 1,51 keer je inzet. Als er vier doelpunten of meer vallen, ontvang je x 2,29 keer je inzet. Bij vijf doelpunten of meer ontvang je x 3,85 keer je inzet.

Steven Bergwijn zet goede vorm voort: tot x 12,50 keer je inzet

PSV maakte de laatste weken met name in aanvallend opzicht een sterke indruk. In haar laatste vier wedstrijden wist het iedere keer drie doelpunten of meer te maken. Hierbij gaat momenteel veel aandacht naar topscorer Donyell Malen toe, maar in zijn schaduw overlegt ook Steven Bergwijn uitstekende statistieken. Bergwijn begon het seizoen als aanvallende middenvelder, maar werd al snel weer teruggezet naar zijn favoriete positie op de linkerflank. Het rendement van de buitenspeler is tot nu toe vooral terug te vinden in zijn assists, waarvan hij er al zeven gaf. Dit onderstreept de ontwikkeling van Bergwijn, die inmiddels ook in staat is om het elftal op deze manier bij de hand te nemen. In de Eredivisie scoorde hij tot nu toe twee treffers. Met beide treffers hielp hij PSV over een dood punt heen door het eerste doelpunt te maken. Ook in de Europa League scoorde de aanvaller al, wat tevens het eerste doelpunt betrof. Het aandeel van Steven Bergwijn bij PSV wordt momenteel dan ook licht onderschat. Als Bergwijn zijn team zaterdag opnieuw op sleeptouw neemt, ontvang je x 4,00 keer je inzet bij een doelpunt en winst van PSV. Als hij scoort, PSV wint én beide teams scoren ontvang je x 5,50 keer je inzet. Een doelpunt van buiten de zestien meter levert je maar liefst x 12,50 keer je inzet op.

De beste Online Bookmakers