Inside the Odds
10/09/2019

Werner vs Lewandowski: pak 8,00 keer je inzet bij aandeel topschutters in Bundesliga-topper!

Werner vs Lewandowski: pak 8,00 keer je inzet bij aandeel topschutters in Bundesliga-topper!
Zaterdagavond staat in de vierde speelronde van de Bundesliga de eerste topper van het seizoen op het programma. Het zijn namelijk RB Leipzig en Bayern München die het tegen elkaar opnemen. Leipzig heeft al haar wedstrijden nog gewonnen en staat hierdoor op de eerste plek, Bayern staat met zeven punten tweede. Waar de verwachting was dat Bayern en Dortmund dit seizoen het kampioenschap zouden gaan uitvechten, heeft RB Leipzig zich brutaal in deze strijd gemengd.  Het staat voor haar eerste grote test van het seizoen. Welke ploeg lijdt zijn eerste nederlaag?

Bayern volgens bookmakers toch weer de favoriet: x 1,82 keer je inzet

De koppositie van RB Leipzig bezorgt de club geen favorietenstatus bij de bookmakers, welke opnieuw in de schoenen van Bayern München is geschoven.  Heel gek is dit natuurlijk niet, want Bayern is al zeven seizoenen op rij kampioen van Duitsland. Het begon haar seizoen direct met een slippertje tegen Hertha BSC (2-2), maar heeft de draad hierna direct weer opgepakt. Zo werd er gewonnen bij Schalke 04 (0-3) en won het zeer overtuigend met 6-1 van FSV Mainz. Vooral de laatste overwinning is belangrijk geweest voor Bayern, welke precies voor de interlandbreak viel. Hiermee werd de eerste periode van het nieuwe seizoen positief afgesloten en dit nam met name bij trainer Niko Kovac veel druk weg. Zaterdagavond wil der Rekordmeister hier een vervolg aangeven tegen RB Leipzig. Sinds het aantreden van Leipzig in de Bundesliga won Bayern zes van de acht wedstrijden tussen beide clubs. Ook dit maakt Bayern München favoriet. Als het RB Leipzig haar eerste nederlaag van het seizoen bezorgd, ontvang je x 1,82 keer je inzet.

RB Leipzig mengt zich brutaal in titelrace: tot x 3,95 keer je inzet

De historie wijst misschien Bayern München als favoriet aan, maar er zijn ook de nodige ontwikkelingen gaande die een resultaat voor RB Leipzig helemaal niet zo onrealistisch maken. Zo behaalde Die Roten Bullen als enige Duitse club negen punten uit haar eerste drie competitiewedstrijden. Met Eintracht Frankfurt (2-1) en Borussia Mönchengladbach (3-1) versloeg het al de nummers vijf en zeven van vorig seizoen. In vergelijking met Bayern heeft het dus al wat grotere hordes moeten nemen in het begin van de competitie. Met Julian Nagelsmann heeft Leipzig sinds deze zomer ook een trainer die al vaker resultaat boekte tegen Bayern. Nagelsmann speelde met TSG Hoffenheim drie keer eerder een thuiswedstrijd tegen de regerend landskampioen, waarvan hij er twee won. Leipzig heeft niet alleen met haar trainer, wie pas 32 jaar is, maar ook met haar selectie volop in de toekomst geïnvesteerd. Dit project is al langere tijd gaande en lijkt nu volop haar vruchten te gaan afwerpen. Het elftal lijkt namelijk steeds meer in staat om zich te mengen in de Duitse titelrace. De wedstrijd van zaterdag zal voor een deel uitwijzen of dat dit seizoen al zal zijn. Als RB Leipzig thuis van Bayern wint, ontvang je x 3,60 keer je inzet. Bij een gelijkspel ontvang je x 3,95. Een combinatie van beide levert je een quotering van x 1,80 op.

Leipzig tegen Bayern ook een duel tussen Werner en Lewandowski: tot x 8,00 keer je inzet

RB Leipzig en Bayern München zijn met respectievelijk negen en elf doelpunten de meest scorende ploegen van de Bundesliga. In beide gevallen is meer dan de helft van deze productie afkomstig van één speler. Bij Leipzig betreft dit Timo Werner met vijf doelpunten, bij Bayern nam Robert Lewandowski al zes treffers voor zijn rekening. Beide spelers scoorden hierbij twee keer het eerste doelpunt van hun club. De twee spitsen voeren hiermee de topscorerslijst aan, maar dan in andere volgorde dan hun clubs dit in de competitie doen. Binnen het duel tussen RB Leipzig en Bayern München zal dan ook een kleine wedstrijd gaande zijn tussen Timo Werner en Robert Lewandowski. Een doelpunt van Werner in de wedstrijd levert je x 2,51 keer je inzet op. Als hij ook wint met Leipzig, ontvang je x 5,00 keer je inzet. Bij een doelpunt van Lewandowski ontvang je x 1,78 keer je inzet. Als hij in beide helften scoort, ontvang je x 8,00 keer je inzet.

Weinig doelpunten in laatste edities: tot x 3,40 keer je inzet

De spitsen van beide teams mogen dan wel in topvorm zijn, maar op basis van de laatste onderlinge ontmoetingen hoeven we niet veel doelpunten te verwachten. Zo scoorde die Roten Bullen in vier van hun laatste vijf wedstrijden tegen Bayern helemaal niet. Die Bayern scoorde er op haar beurt met zeven treffers ook niet bepaald op los in deze ontmoetingen. In totaal vielen er drie keer twee treffers of minder, waar affiches tussen de teams sowieso historisch gezien maar weinig doelpunten opleveren. Zo was er slechts één affiche met meer dan drie doelpunten. Dit betrof een wedstrijd in de voorlaatste speelronde van het seizoen 2016/2017, waarin beide teams al zeker waren van hun plek in het klassement. Als er opnieuw maximaal drie doelpunten vallen, ontvang je x 1,68 keer je inzet. Bij twee doelpunten of minder ontvang je x 2,62. Weet Leipzig weer niet te scoren, dan ontvang je x 3,40 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers