WK 2022
23/03/2021 2 reacties

John van ’t Schip ontmoet Spanje in eerste WK kwalificatiematch

John van ’t Schip ontmoet Spanje in eerste WK kwalificatiematch
Voor de Griekse bondscoach John van ’t Schip begint de WK Kwalificatiereeks met een knaller van een partij. Griekenland gaat donderdag op bezoek bij Spanje, de equipe van de Spaanse bondscoach Luis Enrique. Een prachtige uitdaging om als online gamer een voorspelling op te plaatsen! Doe jij mee? Scoor dan op VoetbalGokken.nl de beste deals!

Luis Enrique: “Groepswinst is voor ons essentieel”

In Groep B van de WK kwalificatie wordt Spanje als groepswinnaar bestempeld, maar bondscoach Luis Enrique is daar nog niet zo zeker van. De eerste match wordt in Granada gespeeld tegen Griekenland en volgens de bondscoach is dat al geen gemakkelijke taak. “Ik denk dat het team intelligent genoeg is om te weten hoe moeilijk de komende wedstrijden zijn. Maar groepswinst is voor ons essentieel”, geeft de Spaanse bondscoach in zijn voorbeschouwing toe.

“Griekenland is niet zomaar verslagen”

De Spaanse bondscoach kreeg met zijn elftal veel lof na de monsterzege op Duitsland (6-0) in de Nations League van november voorbije jaar. De bondscoach ziet nog genoeg punten die verbeterd moeten worden in aanloop naar de WK kwalificaties. “We zijn nog niet zo goed als mensen schrijven. Ons plan werkte toen heel goed en dat geeft ons een trots gevoel, maar dat wil niet zeggen dat wij Griekenland en later in de week Georgië en Kosovo ook zomaar even verslaan”, zegt bondscoach Enrique tot slot.

John Van ’t Schip: “Het wordt lastig tegen Spanje”

De Nederlandse bondscoach John van ’t Schip staat aan het roer van het Griekse voetbalelftal. Na de loting nam de bondscoach al snel de conclusie dat winnen van Spanje een heel karwei gaat worden. De bondscoach ziet meer kansen in de wedstrijden tegen Zweden, Kosovo en Georgië, maar probeert natuurlijk wel het maximale eruit te halen in Spanje. “We beginnen direct met een uitwedstrijd tegen Spanje. Het wordt lastig, maar je weet het nooit. Daarna krijgen we Georgië op bezoek, die moeten we sowieso winnen”, zegt de bondscoach in zijn vooruitblik.

“We richten ons op plek twee”

Bondscoach Van ’t Schip wil er wel alles aan doen om donderdag op zijn minst een punt mee terug naar Griekenland te kunnen nemen. “We willen echt proberen het WK te halen. We richten ons op de tweede plek in de poule om vervolgens een ticket voor Qatar 2022 via de play-offs af te dwingen. Griekenland slaagde er niet in om zich voor het EK te plaatsen en je weet dat plaatsing voor het WK nog veel lastiger is. Maar we gaan er alles aan doen”, aldus de bondscoach van Griekenland.

Statistieken

Spanje deed aan het voorbije WK2018 in Rusland ook mee. De huidige nummer zes op de FIFA ranglijst bereikte de achtste finales van het toernooi. In 2010 werd Spanje wereldkampioen op het WK in Zuid-Afrika. Dit was voor de Spanjaarden de eerste keer dat het zich tot kampioen bekroonden. In 2014 op het WK in Brazilië kwam de Spaanse ploeg niet verder dan de groepsfase. Griekenland kwam op een WK nooit verder dan de achtste finales. Dit hoogtepunt bereikte de Grieken in 2014 in Brazilië. Op het WK van 2018 was de Griekse ploeg niet aanwezig omdat het zich niet gekwalificeerd had. Wellicht kan onze eigen Van ’t Schip ze opnieuw naar een eindronde loodsen?

Head 2 Head

De laatste keer dat Spanje tegen Griekenland speelde, was op het EK2008. De Spanjaarden wonnen in speelronde drie met 1-2 van de Griekse formatie. De vriendschappelijke match in 2007 werd ook al door Spanje gewonnen 2-3. Toch winnen de Grieken ook weleens hun duel tegen Spanje. In 2003 werd de EK-kwalificatie wedstrijd in Spanje 0-1 voor de Grieken.

Huidige vorm Spanje

De laatste keer dat Spanje in actie kwam, was in de Nations League: op 18 november 2020. Toen in de topper tegen Duitsland. Het werd een match om nooit meer te vergeten voor de Spanjaarden, maar ook zeker voor de Duitsers die met 6-0 werden verslagen door de Spanjaarden. In diezelfde maand speelden Spanje ook tegen Zwitserland en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland. Beide keren werd het 1-1.

Huidige vorm Griekenland

Ook Griekenland haalden in de laatste drie speelronden mooie resultaten. De laatste Nations League match was tegen Slovenië en werd met 0-0 gelijkgespeeld. Een match eerder werd Moldavië aan de zegekar geknoopt: 0-2 en werd de vriendschappelijke match tegen Cyprus gewonnen met 2-1. Griekenland staat op de 53e plek van de FIFA ranglijst.

Prognose

De Spanjaarden spelen in eigen land tegen het Griekse voetbalelftal. We verwachten dan ook dat de Spanjaarden de punten in eigen huis weten te houden. Onze wedtip is 2-0 voor Spanje. Onderstaand odd-overzicht geeft je een goede indicatie van de actuele odds bij dit WK kwalificatieduel Spanje – Griekenland!

Quoteringen Spanje – Griekenland

De hoogste odd van deze wedstrijd vind je terug bij een zege van Griekenland. Gemiddeld wordt er x 16.50 keer de inleg uitbetaald als Van ’t Schip met zijn Griekenland wint. In het 1x2 spelsysteem van de online wedkantoren staat de quotering bij een gelijkspel op x 6.65 keer je speelbedrag. Met een overwinning van Spanje kan je ook scoren, al is dat minder hoog: x 1.15 keer je speelbedrag.
De WK kwalificatie match Spanje – Griekenland wordt gespeeld op donderdag 25 maart om 20:45 uur in Estadio Los Cármenes te Granada. Winnen de Spanjaarden van de Grieken of wordt het een gelijkspel? Laat je voorspelling(en) achter bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl en ga voor de mooiste online gokdeals!

De beste Online Bookmakers