Kansspelautoriteit (KSA)
13/07/2021 0 reacties

Goksite Betchan krijgt boete van €500.000 opgelegd door KSA

Goksite Betchan krijgt boete van €500.000 opgelegd door KSA

De Nederlandse kansspelautoriteit (KSA) heeft een boete van €500.000 opgelegd aan de in Malta gevestigde exploitant N1 Interactive Ltd voor het illegaal aanbieden van kansspelen aan Nederlandse spelers. Het bedrijf bood kansspelen aan via de website Betchan.

Illegaal aanbod gericht op Nederlandse spelers

De Kansspelautoriteit heeft geconstateerd dat via de goksite Betchan, de Nederlandse wetgeving is geschonden. De website zou namelijk toegankelijk zijn voor Nederlandse consumenten. Betchan had niet expliciet vermeld dat Nederland als land uitgesloten was voor deelname en online kansspelen via de site voor Nederlandse spelers illegaal zouden zijn. Ook heeft de KSA opgemerkt vanuit verschillende aanwijzingen dat Betchan zich weldegelijk bewust op Nederlandse consumenten richtte met promoties, waar bonuscode “Amsterdam” werd aangeboden.

Hogere boete

Het boetebedrag van €500.000 dat door de Nederlandse Kansspelautoriteit is opgelegd aan N1 Interactive ligt hoger dan de gebruikelijke boetes. De reden hiervoor waren het ontbreken van een gedegen leeftijdsverificatie op de website om minderjarige spelers te weren en het doorvoeren van inactiviteitskosten naar spelers.

De KSA heeft te kennen gegeven dat door hun optreden de goksite Betchan niet meer te benaderen is voor Nederlandse spelers.

Nieuwe Nederlandse gokwetgeving zorgt voor veranderingen

In Nederland is sinds 1 april de Wet Kansspelen op afstand in werking getreden. Dit betekent dat er veel veranderingen opkomst zijn voor het deelnemen en aanbieden van kansspelen. Zo kunnen precies zes maanden later, vanaf 1 oktober 2021, verschillende aanbieders met een officiële vergunning kansspelen aanbieden in Nederland. Eerder werd aangegeven door de Kansspelautoriteit dat er rond de 40 licenties in totaal verstrekt zullen gaan worden.

De KSA probeert met de nieuwe wetgeving een legaal en veilig aanbod te kunnen bieden voor de Nederlandse markt en illegale gokbedrijven – door een gevarieerd en breed legaal aanbod – zo efficiënter te kunnen weren van de Nederlandse gokmarkt. Op VoetbalGokken.nl wordt je voortdurend op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en zal vanaf 1 oktober 2021 in het vergelijkingsoverzicht nieuwe beschikbare bookmakers worden toegevoegd.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!