Kansspelautoriteit (KSA)
25/11/2021 0 reacties

Nieuwe vergunning voor online gokken uitgegeven

Nieuwe vergunning voor online gokken uitgegeven

Vorige week maakte de KSA bekend dat JOI Gaming Ltd per 20 november een vergunning heeft gekregen om online weddenschappen op onder meer voetbal te mogen organiseren in ons land. Dat zal gebeuren onder de naam Jack’s Sportsbook. Hiermee is de elfde vergunning verstrekt voor kansspelen op afstand en de vijfde specifiek voor weddenschappen op sport. JOI Gaming Ltd behoorde bij de eerste groep van aanvragers in Nederland. Er moesten echter nog wat problemen worden opgelost voordat de vergunning kon worden uitgereikt. Dat is inmiddels gebeurd en hiermee is ons land weer een bookmaker rijker en hebben consumenten meer keuze.

JOI Gaming Ltd is gevestigd op Malta

Het lijkt wellicht vreemd dat een bedrijf dat zich voornamelijk op de Nederlandse markt richt, een vestigingsplaats op Malta zoekt. Dat heeft echt vooral te maken met het feit dat daar ervaren personeel te vinden is om het bedrijf op een professionele manier te runnen. Het was immers illegaal in Nederland om een online wedkantoor te exploiteren tot 1 oktober van dit jaar. Uiteraard waren er wel buitenlandse partijen die illegaal een poging deden ook in Nederland geld te verdienen. Deze waren echter vrijwel altijd gevestigd in landen waar er nauwelijks regelgeving was om toe te zien op de betrouwbaarheid van dergelijke partijen. In Nederland zijn er daardoor vrijwel geen vakmensen te vinden met ervaring op het gebied van online wedden en bookmakers. Op Malta is dat compleet anders. Veel legale bedrijven besloten hiervandaan de ontwikkeling van het online wedden in Europa te volgen. Nu Nederland aan de beurt is, vormt Malta dan ook een logische basis voor Jack’s.

Jack’s Sportsbook gebruikt Kambi

De nieuwe bookmaker heeft gekozen voor Kambi als software-partner voor het sportsbook. Dit is o.a. de leverancier voor odds en software van Unibet. Het is dan ook niet onlogisch dat Jacks.nl gekozen heeft voor deze partij, omdat Kambi één van de grote namen is op dit gebied. In de VS werd de software onlangs uitgeroepen tot de beste op markt in New York. Deze staat heeft 20 miljoen inwoners en is een van de Staten waar online wedden op sport is toegestaan. Kambi heeft ook een lange staat van dienst als het aankomt op het leveren van stabiele software die tevens gebruiksvriendelijk is. Voor wie in Nederland via Jack’s een weddenschap afsluit, zal het naar verwachting bekend voorkomen. Kambi wordt immers ook gebruikt door onder andere BetCity en Bet365. Een stabiel en gebruiksvriendelijk platform is uiteraard ook voor Jack’s een pre bij een begin in Nederland.

Waar hoopt Jack’s het verschil te maken?

Er zijn inmiddels al 4 bookmakers in ons land waar de consumenten op een legale manier op onder andere voetballen kunnen wedden. Het aanbod op dat gebied zal bij Jack’s naar verwachting niet veel afwijken. De Nederlandse wetgever heeft tenslotte het wedden op voetbal beperkt tot een aantal categorieën.

Wedden op negatieve zaken, zoals rode kaarten, is niet toegestaan. Ook vallen kleine competities in binnen- en buitenland buiten de boot om matchfixing te beperken c.q. uit te sluiten. Uiteraard blijft er dan nog steeds een enorm voetbalaanbod over. Jack’s hoopt zich echter vooral te profileren door een uitstekende service te gaan verlenen. Wie bij Jack’s gaat wedden, moet zich een gast voelen en geen nummer. Dat moet zowel gaan gelden voor gasten die regelmatig een gokje wagen als degenen die dat slechts incidenteel doen.

Wie contact opneemt met de medewerkers van Jack’s, hoeft zich niet te beperken tot vragen over de bookmaker of het sportsbook. Een gezellig praatje is ook altijd mogelijk. Of het Jack’s gaat lukken om op dit punt te scoren, zullen we gaan meemaken in de nabije toekomst.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!